Annonce
Odder Avis

Byrådsmedlem skærer det ud i pap: Det må være kyllinger, der skriver anonyme breve for at lægge låg på debat

Peder Boudigaard Nielsen (t.v.) og Ole Sørensen har mødt stor opbakning, efter de har fortalt om det anonyme brev, de fiskede ud af deres postkasser. Foto: Hans Jørgensen
Ole Sørensen og Peder Boudigaard Nielsen får støtte fra både byrådsmedlem og formanden for byens lokalråd. De mener, at det er i orden at være uenig, men det skal ske på en ordentlig måde.

Hou: Borgerne i Hou har en fin tradition for at være uenige og diskutere de mange store projekter, der i de seneste år er blevet gennemført i havnebyen. Men grænsen går, når man skriver anonyme breve og nærmest beder folk om at flytte ud af byen.

- Det er uanstændigt, og det tager jeg dybt afstand fra. Det må være nogle kyllinger, der er i den anden ende. Det er en ubehagelig måde at diskutere med vores medborgere, siger Finn Thranum (V), byrådsmedlem og mangeårig Hou-borger.

Samme holdning har formanden for byens lokalråd.

Annonce

- Det er næsten for blødt at kalde dem kyllinger, siger Jon Jensen fra Hou Fællesforum.

Han og Finn Thranum kender begge Ole Sørensen og Peder Boudigaard Nielsen, der for nylig skrev et læserbrev  om planerne om et nyt byggeri på Søndergade i Hou. Et byggeri, de ikke er helt begejstrede for. Nogle dage senere fik de begge et enslydende anonymt brev.

Blev ked af det

I brevet står der blandt andet, at Ole Sørensen og Peder Boudigaard Nielsen vil gøre mange en tjeneste ved at flytte væk fra Hou.

- Jeg blev faktisk lidt ked af det, da jeg læste det. Anonyme breve er ikke den måde, vi gør det på i Hou. Jeg kender dem begge, og det kom meget overraskende for mig. Det er to personer, der altid har gjort en masse for Hou, dem har jeg stor sympati og respekt for, siger Finn Thranum.

Han er glad for, at Ole Sørensen og Peder Boudigaard Nielsen har fortalt om det anonyme læserbrev.

- Man kan tie det ihjel eller vælge at debattere det. Du kan også drage en parallel til Facebook, når omgangstonen kammer over. I Hou har vi en mening om tingene, og vi har tit en forskellig tilgang til det. Men jeg har aldrig oplevet ubehageligheder. Hvis man møder folk, og de har en anden mening, så siger de det til en. Det er rigtigt fint at have en dialog, hvor vi er enige eller uenige, mener Finn Thranum.

Hou Fællesforum deltager selv i diskussioner og høringer om nye tiltag og planer i byen.

- Vi skal tage debatten på en ordentlig måde, så vi snakker og skriver ordentligt til hinanden. Det er pinligt, når debatten kommer ned på sådan et niveau. Jeg har ikke oplevet det før, og kommer forhåbentlig heller ikke til at gøre det igen. Jeg kender Ole og Peder rimeligt godt, og de er fornuftige mennesker. Det er godt, at de er stået frem. Måske kan det give folk en lærestreg, at I skriver om det i avisen, mener Jon Jensen.

Annonce

Får god støtte

Siden avisen fortalte historien om, hvordan Ole Sørensen og Peder Boudigaard Nielsen har fisket et anonymt brev op af postkassen, har de fået kommentarer fra venner og bekendte, men også fra andre.

- Nogle siger, at det var godt, vi stod frem. Og to, som jeg mødte nede i Dagli'Brugsen, sagde:  "Det er godt, at I ikke fortier det - og vi håber da ikke, at I rejser fra byen?" Jeg fortryder ikke, at vi har fortalt om det anonyme brev, siger Ole Sørensen.

Samme opfattelse har Peder Boudigaard Nielsen.

- Vi får meget respekt for, at vi er stået frem. Folk synes, det er helt utilstedeligt, at sådan noget kan ske, og de er forargede over det, siger Peder Boudigaard Nielsen.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Aakær Gods – det mest uvenlige gods i Danmark

Annonce
Annonce
Odder Avis

Overklasse, arbejderklasse og arbejdsløse er der nok af i Odder Sogn: Så bliver det ikke mere gennemsnitligt

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

Odder Avis

Hæder til markant erhvervsmand: Byens første el-konge fik borgerne til at se lyset og har fået vej i industrikvarter opkaldt efter sig

Odder Avis

Veteranfolket på tur med de ældre

Odder Avis

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Odder Avis

Tunøfærgen sejler ikke onsdag, men der er livline til de, der ikke kan undvære øen en dag

Odder Avis

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Odder Avis

Bistrobeats byder på Kronborg på værftet

Sport

Herredouble skaffer den første danske badmintonsejr ved OL

Odder Avis

Familien Padkær hyrer Ghita Nørby og Mikkel Beha til at besøge deres have: - Vi vil gerne være med til at brede kulturen ud

Odder Avis

Frivillig - for hvem?

Odder Avis

Vi runder Rathlousdal – en gåtur til herregården med fortællinger

Odder Avis

Skuespiller flyttede hjemmefra, før han fyldte 17 år: Det er ikke fordi, jeg forbander min hjemby

Odder Avis

Bilist overså knallert i rundkørsel

Odder Avis

Av min arm: En brækket albue har været med til at give flere oplysninger om foto fra en sygehusindvielse i 1950'erne

Odder Avis

Forretningsmodeller gør dig skarpere

Odder Avis

Eigil er klar til at stå tidligt op mange gange under OL: Vil heppe foran fjernsynet, når sønnen spiller badminton

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Odder Avis

Mød Snøvsen: Bison-baby blev afvist af sin mor - det giver fast arbejde til hel familie

Odder Avis

Lokalplanerne tager ikke henyn til de enorme mængder af overskudsjord, der opstår, når der bygges

Odder Avis

Der er behov for en klar og tydelig handicappolitik i Odder Kommune

Odder Avis

Naboer til det gamle badehotel: Nu skal kommunen altså opføre sig ordentligt i stedet for at hjælpe ejerne med at sælge dyrt

Annonce