Annonce
Odder Avis

Caféåbning: Vi har lyttet til borgerne

De to kokke, som fra fredag 19. juni vil lave mad på Caféen Hou Havn, er fra venstre Pelle Vedel og Mads Ploug. Foreløbig har de travlt med at rengøre potter og pander. Foto: Carina Mayner
Kommune har lavet et forlig, så der kan åbne en café på havnen. Og de nye ejere har valgt lokale til at drive stedet.
Annonce
Hou: Selskabet Domis har lagt ører til, hvad borgerne i Hou gerne vil. Og de vil gerne beholde deres elskede café på havnen i den ene eller anden form.
Domis har købt en stor del af havnen for at lave en ny bydel, Hou Færgeby. Og selskabet har også købt caféen nu.
Den skal drives af Birgitte og Casper Poulsen, som også driver restaurant i Bjerager.
- Det er er ikke rationale i at sørge for, at caféen kører midlertidigt midt i en byggeproces. Men vi har lyttet til borgerne. Og så har Odder Kommune i høj grad været med til at sørge for, at det her lykkes, siger Nicolai Hommelhoff, der er medejer af Domis.
Caféen blev i mange år ejet og drevet af Folke Sørensen, der døde sidste år. Han lejede jorden af kommunen, og den jord blev sidste år solgt til Domis.
Annonce

Har lavet forlig

Efter Folke Sørensens død mente Odder Kommune, at lejeaftalen nu var ugyldig. Folke Sørensens arvinger var dog af en anden opfattelse.
- Der har været nogle forviklinger om, hvordan juraen skulle tolkes. Det har taget lidt tid, men nu er det heldigvis endt med, at vi har fået lavet et forlig i sagen. Som kommune har vi ønsket, at der skulle komme liv på havnen, siger borgmester Uffe Jensen (V).
Han har kontaktet alle byrådsmedlemmer og fået deres ja til løsningen, så caféen hurtigt kan komme i gang.
- Domis har været megagode og har hørt, der er et stort ønske om, at caféen på en eller anden måde skal bestå. De har fået meget ros for hele deres tilgang og for at inddrage borgerne, siger Uffe Jensen.
Selskabet laver mange projekter i Aarhus, men som ung har Nicolai Hommelhoff været på sommerferier ved Saxild Strand og været på havnecaféen, så han ved, hvad den betyder for gæster på havnen.
Annonce

Stærkt engagement i Hou

-  Vores projekt indeholder en restaurationsdel, og vi håber, at det bliver Birgitte og Casper, der kommer ind, siger Nicolai Hommelhoff.
Domis er selv medejer af restaurationer i Aarhus, men det har været vigtige at få lokale involveret. Birgitte og Casper Poulsen har boet i Hou i 10 år.
Der kommer ikke noget telt op ved Caféen Hou Havn, men havemøbler og parasoller bliver der plads til. Foto: Carina Mayner
- At vi kan få dem til at gå ind i det her, er en lykkelig udgang. Havnen har en fantastisk kulturinstitution i den her café, og tidligt i projektet blev vi enige om at bevare den og holde den lokal. Folke skabte en kulturinstitution dernede, nu kommer der noget andet. De går ind i det med alle mulige restriktioner, så god vilje og gåpåmod skal få det her til at lykkes. Giv det en chance, det er ikke lang tid, de har fået at starte i, siger Nicolai Hommelhoff.
Det er ikke sikkert, at byggeriet af den nye bydel på havnen er begyndt til næste sommer, og Domis er åben for, at caféen kan åbne i en midlertidig udgave også næste år.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

TrygFonden sikrer selvhjælpsgrupper

Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Annonce