Annonce
Odder Avis

Centralhotellet testes som kulturelt centrum: Pludselig er der meget mere trafik på Torvet i Odder

Et par tidligere Odder-piger lagde onsdag vejen forbi Centralhotellet for at mindes barndommen. Hverken Edith Kragh (t.h.) eller Gitte Hedemann bor i dag i byen, men når de to veninder nu var i sommerhus ved Dyngby, var det oplagt at kigge ind på hotellet og få en snak om dengang, de gik til dans her hos den legendariske fru Dolleris. Foto: Carina Mayner
Odder Kommune har efter godt en uges råderet over stueetagen og den gamle teatersal fået lokket mange både private og institutioner til centrum af byen.

Odder: Efter at have stået hel- eller halvtomt hen i snart flere år, er hele stueetagen på Centralhotellet langsomt ved at blive fyldt med aktiviteter. Og meget mere er på vej.

Det oplevede avisens udsendte onsdag, da vi havde flyttet en del af redaktionen til det gamle hotel for i nogle timer at fornemme stemningen i de nok nedslidte - men også majestætiske - lokaler, der for år tilbage rummede en stor herretøjsbutik, som strakte sig langt ind i bygningen.

Helle Kjærgaard og Rikke Bjerre Sørensen fra Odder Bibliotek i færd med at hænge plakater op i den lille biblioteksafdeling på Centralhotellet. Foto: Carina Manyer

De mange lokaler, der i alt tegner sig for knap 700 kvadratmeter samt teatersalen, er i den sidste uges tid blevet fyldt med flere forskellige ting. Blandt andet rummer et lokale en minifilial af Odder Bibliotek. Her kan man ved hjælp af en app låne billed- og børnebøger med hjem, eventuelt når man alligevel har været til højtlæsning for de små eller til baby-café, som biblioteket også tilbyder på Centralhotellet.

Annonce

Udstilling forlænges

Lidt længere inde i huset gik museumsfolk onsdag rundt for at opstille den store udstilling om Odder Kommunes 50 års jubilæum, som blev vist på museet sidste år, før corona lukkede alt ned. Udstillingen har hen over sommeren også været tilgængelig på museet, men nu skal man ind på Centralhotellet, hvis man vil lære lidt mere om kommunens historie.

Glem ikke at se de sjove både gamle og nye film om Odder Kommune.

Mød en medarbejder og kom med din mening

Kommunens medarbejdere sørger for, at der er åbent i Centralhotellet:

Mandag-onsdag kl. 10-14

Torsdag kl. 10-17

Fredag kl. 10-14

Hvilke aktiviteter, der er i de tidsrum eller på andre tidspunkter af dagen, kan man holde sig orienteret om på:

Odder Kommunes hjemmeside under Bymidteforum (https://odder.dk/borger/teknik-milj%C3%B8/bymidteforum/).

Vil man bidrage med sin egen mening om Centralhotellets fremtid og til, hvordan det kan bruges i fremtiden, kan man gør det på www.menti.com, hvor man skal indtaste koden 41930164.

- Vi er superglade for, at vi nu kan vise udstillingen i disse rammer og så midt i byen. Jeg håber virkelig, at folk vil kigge forbi, sagde museumsinspektør Klaus Markmann Jensen, mens han kæmpede med teknikken omkring en stor tv-skærm.

Annonce

Folk dropper ind

Kontakten til både museumsfolk, foreninger og gæster, som bare dropper ind, står Louise Holmegaard og Mette Thomsen fra Odder Kommunes afdeling for Teknik og Miljø for.

De to har blandt andet fået til opgave at koordinere de mange reservationer af både teatersalen og de øvrige lokaler, som stilles gratis til rådighed, hvis arrangementet vel at mærke er gratis. På kalenderen står allerede alt fra en håndarbejdsklub til hyggeaftener for byens unge, arrangeret af blandt andet ungdomsskolen.

Museumsinspektør Klaus Markmann Jensen fra Odder Museum havde onsdag travlt med at klargøre udstillingen om Odder Kommunes 50 års jubilæum. Foto: Carina Mayner

- Vi har nu haft åben på hverdage i godt en uge, og jeg må sige, at jeg er overvældet over interessen. Selvfølgelig er mange af gæsterne arrangører, som lige vil se lokaliteterne. Men også folk fra gaden dropper ind, fortalte Louise Holmegaard, der onsdag morgen havde noteret sig, at rygtet om "åbent centralhotel" havde spredt sig.

Vi har nu haft åben på hverdage i godt en uge, og jeg må sige, at jeg er overvældet over interessen.

Louise Holmegaard

Da blev hun nemlig kontaktet af en gruppe aarhusianske kvinder, som havde hørt, at man kunne komme ind og se teatersalen, og som nu ville høre, om de kunne komme på besøg. Det gjorde de så senere på dagen, hvor Mette Thomsen agerede guide. Siden dukkede andre smågrupper op for at kigge på lokalerne og salen. Også de fik en kompetent rundvisning.

Citymanger Flemming Rasmussen har flyttet kontoret op på Torvet en gang imellem for på den måde at være tættere på byens handlende. Foto: Carina Mayner

Altså alt i alt en meget travl dag for Louise Holmegaard og Mette Thomsen, selv om der faktisk ikke var annonceret nogen arrangementer i åbningstiden, som var klokken 10-15.

Louise Holmegaard (t.h.) og Mette Thomsen fra Odder Kommunes afdeling for Teknik og Miljø i en velfortjent lille pause. Ellers havde de onsdag forrygende travlt med møder og med at vise gæster rundt på det gamle hotel. Foto: Carina Mayner

- Jeg er dybt imponeret og glad for, at så mange kigger forbi, og folk skal ikke holde sig tilbage. Resultatet af denne prøveperiode skal jo danne grundlag for, om byrådet vil arbejde videre med ideen om, at Odder Kommune skal overtage dele af centralhotellet og gøre det til en kommunal institution. Så jo flere begynderproblemer, vi kan få fjernet, desto bedre forudsætninger har de for at træffe en kvalificeret beslutning. Så kig endelig forbi, siger Louise Holmegaard.

Annonce
Annonce
Odder Avis

"Lyt" - julekoncert i Hundslund Kirke

Annonce
Annonce
Odder Avis

Følg med danserne ned i kaninhullet: Danseforestilling i den gamle teatersal

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Odder har det ældste byråd i Østjylland: Så gamle er de nye byrødder

Odder Avis

De ni læsninger i Odder Sognekirke

Odder Avis

Kom til julekoncert i Bjerager Kirke

Odder Avis

Bilist endte i stengærde

Odder Avis

Ole Grøn viser malerier i Kunstværket

Odder Avis

Kunder og ansatte var sneet inde: Varehuschef måtte overnatte i IKEA

Odder Avis

Fuldtalligt seniorråd har fundet sin formand

Odder Avis

Vil du også være frivillig? Lisbeth er blæksprutte

Odder Avis

Odder Gymnasium vil være endnu grønnere

Odder Avis

Myretuen vil være grøn: Køber helt ny el-minibus

Odder Avis

Frontalt sammenstød: 39-årig mand kørt med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Odder Avis

Halvdelen aflyser julefrokosten: Hoteldirektør ville foretrække nedlukning

Odder Avis

Det er meget glædeligt, at der i den kommende kommunalbestyrelse er så mange, der er imod forbindelsen - jeg håber, I vil sige det så højt, at det kan høres på Christiansborg

Odder Avis

Blev selvstændig som 25-årig: Byens bedste mester går selv med op på taget

Odder Avis

Bliv klogere på biodiversitet med Anne Eskildsen

Odder Avis

Børneboom: Nu skal Hous børn i vuggestue i Ørting

Odder Avis

Biffen viser "Venuseffekten"

Odder Avis

Kæmpe plan for midtby: Se de 13 områder, der skal fornyes de næste fem år

Odder Avis

Kom til juleudstilling på den Gamle Station

Odder Avis

Ordentlighed i planlægningen udbedes, tak!

Odder Avis

En læser undrer sig: Hvordan kan fitnesscenter sende regninger ud med fem års forsinkelse?

Annonce