Annonce
Odder Avis

Corona-sommer førte noget godt med sig: Gratis billetter gav Tunøfærgen passagerrekord

Overfartsleder på Tunøfærgen, Bjarne Møllgaard, håber, at 2021 kan blive lige så godt et år som 2020, når man taler om antallet passagerer på Tunøfærgen. Foto: Morten Pape
Overfartsleder glæder sig over en god sommer og ser frem til et helt år med to daglige afgange.

Odder: 2020 blev et godt år for Tunøfærgen, der sidste år havde det højeste antal passagerer i 17 år. Forklaringen på de mange ø-gæster er ifølge overfartsleder Bjarne Møllgaard en kombination af gratis billetter i sommerperioden og det faktum, at kun få danskere rejste udenlands.

- På en måde kan man sige, at corona førte noget godt med sig, fordi vi takket være tilskud fra staten kunne tilbyde gratis færgebilletter fra 1. juli til 1. oktober. Det var da også, mens billetterne var gratis, at langt de fleste turister lagde vejene forbi Tunø, siger overfartslederen, der også tilskriver indførelsen af flere daglige afgange en del æren for de mange ø-gæster.

Tunøfærgens passagertal siden 2015

  • 2015: 45.374
  • 2016: 46.640
  • 2017: 46.108
  • 2018: 51.959
  • 2019: 50.699
  • 2020: 52.046

- I første omgang blev der i 2020 indført flere daglige afgange, fordi folk skulle holde den fornødne afstand på færgen. Det startede også som en udløber af corona, men er siden blev gjort permanent, så vi nu har to daglige årgange året rundt undtagen 24. og 31. december samt 1. januar, forklarer Bjarne Møllgaard, der har noteret sig, at langt flere turister end tidligere år  overnattede på Tunø sidste sommer.

Blandt andet fordi de kunne vælge mellem flere hjemrejsetidspunkter dagen efter.

Annonce

Ønsker billigere sommerpriser

Bjarne Møllgaard ved endnu ikke, om der også vil blive indført gratis færgebilletter i den kommende sommersæson, men sker det ikke, vil der i stedet blive arbejdet på at få indført billigere billetpriser i sommerperioden. Som det er nu, betaler man ifølge ham 72 kroner for en returbillet det meste året  - undtagen i seks uger i sommerperioden, hvor prisen er på hele 196 kroner.

Nye afstandskrav betyder 25 passagerer pr. afgang

Regeringen har indført skærpede restriktioner med bl.a. et afstandskrav på to meter. Det gælder også på Tunøfærgen, og derfor sejles der indtil 14. marts med maks. 35 passagerer ad gangen.

Desuden skal der bæres mundbind eller visir over hele overfarten. Mundbind eller visir kan dog fjernes helt eller delvist, hvis der er en anerkendelsesværdig årsag til det som for eksempel kortvarig indtagelse af mad og drikke eller medicin.

Det er vigtigt, at man booker og betaler for at undgå fysisk kontakt med færgens personale.

- De gratis billetter sidste sommer beviste jo, at priserne for en tur faktisk betyder noget, så jeg håber, at vi som minimum kan sætte prisen ned i sommerperioden. Men det er altså ikke besluttet endnu og selvfølgelig afhængigt af, om staten vil give ekstra tilskud igen i år, siger overfartslederen, der 1. januar kunne fejre 25 års jubilæum.

Annonce

Fremtidens færger

Det blev på grund af corona ikke fejret, men jubilaren håber, at der senere på foråret bliver tid til en lille sammenkomst på Tunøfærgen, som han holder så meget af, at han agter at fortsætte som overfartsleder i nogle år endnu. Også selv om han med 66 år på bagen faktisk kunne blive folkepensionist om et halvt års tid.


Jeg er glad for både mit job og for Tunøfærgen, som formentlig kan holde 5-10 år mere, før den skal skiftes ud. Så jeg fortsætter nogle år endnu.

Bjarne Møllgaard, overfartsleder på Tunøfærgen


- Jeg er glad for både mit job og for Tunøfærgen, som formentlig kan holde 5-10 år mere, før den skal skiftes ud. Så jeg fortsætter nogle år endnu. Vi lever lige nu i en spændende tid, hvor der ses på elhybride færger fremfor dieselfærger som Tunøfærgen, og jeg sidder med i et udvalg under Småøernes Færgeselskaber, hvor vi kigger på netop fremtidens ø-færger, og det er værd at følge, siger Bjarne Møllgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Gåtur med gode historier gentages

Odder Avis

Galleri viser gumozoer

Odder Avis

Turen går til Ørting Mose

Annonce