Annonce
Odder Avis

Corona-uvished: Campingpladserne aner ikke, om de er købt eller solgt

Det vrimler ikke med mennesker på campingpladserne i Odder. Men der er nogle få, og de håber, at pladserne fortsat kan holde åbent. Foto: Morten Pape
Indehaverne er usikre på, om campingpladserne kommer i gang til foråret, og om de efter corona-krisen får en tålelig eller måske ligefrem god sæson med flere danske gæster end normalt.
Annonce

Odder: De fleste campingpladser skal efter planen åbne for sæsonen omkring 1. april, men om det bliver tilfældet i år, er endnu uvist.

Regeringens seneste forbud mod at samles mere end 10 personer gør det nemlig svært at drive en campingplads, hvor langt de fleste gæster benytter sig af fælleskøkkener samt ofte store baderum og toiletter.

- Vi har endnu ikke hørt fra vores brancheorganisation, så jeg ved ikke, om vi åbner 1. april. Men skal vi vente, så gør vi selvfølgelig det for at undgå smittespredning, siger Jens Uth Toldstrup, indehaver af Saksild Strand Camping.

Som på flere andre campingpladser henviser han til, at der uanset hvilke forbud, der måtte komme, ikke burde være noget i vejen for at udleje hytter med bad og toilet. Dem er der fire af på Saksild Strand Camping. Seks nye forventes at åbne 1. april - hvis håndværkerne altså når det.

- Vores bookingsystem står helt stille lige nu, så der er ikke meget at lave. Dog har vi både vintercampister og enkelte gæster, som har lejet en hytte for en længere periode, siger han.

Annonce

Håber på flere danske gæster

Også på Odder Strand Camping er der liv omend i et meget lille omfang. Her fortæller ejer Carsten Andersen, at der kun foregår noget i et par af de campingvogne, som vintercampisterne har stillet op.

- Med plads til 55 pladser for vintercampister kunne her være mange flere på denne tid af året. Jeg tror nu, at de fleste vælger at blive hjemme, så længe coronakrisen er så intens. Vi har også selv valgt at holde receptionen lukket. Folk må ringe, hvis de vil tale med os, siger han.

Selv om der heller ikke i Hølken bipper bestillinger ind på pc’en, forsøger Carsten Andersen at finde noget positivt ved situationen:

- Det kan godt være, at der ikke vil komme ret mange udenlandske campister til sommer. Omvendt tror jeg også, at mange danskere vil vælge at holde ferie i Danmark. Hjemme i nogle forhåbentlig lidt mere trygge omgivelser, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

TrygFonden sikrer selvhjælpsgrupper

Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Annonce