Annonce
Odder Avis

Corona-virus sælger: Ansigtsmasker blev revet væk fra firma i Odder

Air+ er udviklet til professionelt brug af håndværkere, og Itools solgte allerede i januar lageret. Billede: Itools
Der er ingen grund til at kontakte Itools og spørge efter ansigtsmasker. Lageret blev revet væk i januar af de faste kunder, og fabrikken i Taiwan leverer kun til hjemlandet.
Annonce

Odder: Allerede i januar, da coronavirussen for alvor blev kendt, solgte virksomheden Itools sit lager af ansigtsmaskerne Air+. Itools lod dog være med at sætte priserne op, selv om efterspørgslen pludselig blev stor.

- De blev revet væk på to dage, dengang folk begyndte at google dem. Og vi er ude i en force majeure-situation, for vi regner ikke med at kunne levere dem før om et halvt år. Men vi får forespørgsler dagligt. Nogle spørger "kan vi købe en million masker". Firmaerne sælger dem for gode priser, siger Itools direktør Ulrik Bruhn.

Air+ laves i flere varianter, og først blev P3-modellen solgt. Det er den, der giver den bedste beskyttelse. Siden røg P2-modellen. Air+ er et system med engangsmasker, som har en ventil, og man kan montere en lille ventilator.

På den måde kan man bruge masken i flere timer, mens man arbejder, og det var oprindeligt meningen. Itools udvikler og sælger nemlig produkter, som håndværkere og industriansatte kan bruge i deres arbejdsdag.

- Men ventilatoren er underordnet i den sammenhæng. Det, kunderne vil have, er maskerne uden ventilator, siger direktøren.

Det er dårlig stil at lave penge på sådan en situation. Det bryder jeg mig ikke om.

Ulrik Bruhn, direktør i Itools

Annonce

Kunder tømte lageret

Da myndighederne i begyndelsen af januar fandt ud af, at flere sygdomstilfælde i Kina skyldtes en ny virus fra coronavirus-familien, begyndte masker og mundbind at være interessante for andre end håndværkere. Og efter de første dødsfald i Kina kunne flere apoteker og andre forhandlere hurtigt melde om udsolgt.

- Vi prioriterede at sælge til de kunder, vi har i forvejen. Så det var vores bestående kunder, der tømte lageret. Vi kunne have lavet en rigtig god forretning, hvis vi havde haft flere masker. Hvis vi havde været kyniske, så kunne vi have sat priserne op, men det gjorde vi ikke. Det er dårlig stil at lave penge på sådan en situation, det bryder jeg mig ikke om. Nogle siger, at man kun får 1 maske med det samme pr 10, man ligger i ordre. Resten kommer senere, fortæller Ulrik Bruhn.

Itools har købt maskerne i Taiwan, men lige nu er fabrikken ikke indstillet på eksport.

- Der er politifolk udenfor. De holder øje med, at der kun bliver produceret medico-masker, og at der ikke eksporteres noget. Al produktion bliver prioriteret til den taiwanesiske befolkning, siger Ulrik Bruhn.

Annonce

Har dyrere masker

Maskerne er opfundet i Singapore af et firma, som ejes halvt af staten. Virussen er også nået til Singapore, og her har staten bedt om, at der bliver lavet en parallelproduktion i Singapore.

Itools har også et system, der hedder Clean Space, hvor varianten Clean Space Halo er til medicinsk brug. Men de koster flere tusinde kroner, og det er ikke her, efterspørgslen er stor.

- Dem har vi stadig, og vi sælger kun til eksisterende kunder. De bliver lavet i Australien, og det er nemt nok at få varer fra derfra. Det bliver kun et problem, hvis producenten ikke kan få underkomponenter fra Østen, siger Ulrik Bruhn.

Itools er også i gang med at udvikle en ny generation af Air+.

- Den lancerer vi, når vi kan levere igen. Den har et mere åndbart materiale, bedre pasform og ventilen er også forbedret, siger Ulrik Bruhn.

Odder-firmaet er i gang at med at udvikle en ny generation af Air+- ventilationssystemet. Dette er en tidligere version. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Gaderæs i industrikvarter

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Odder Avis

Bedre velfærd

Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Børnenes budget vedtaget

Odder Avis

Flere borde til banko

Annonce