Annonce
Odder Avis

Corona spredte sig på bosted henover julen

Foreløbig er otte ansatte og to beboere på Hjørnet i Odder blevet testet positive. Arkivfoto: Johan Gadegaard
To beboere og otte medarbejdere er testet positive
Annonce

Odder: Mindst to beboere og otte medarbejdere på bostedet Hjørnet på Stenslund  i Odder er blevet testet positive med covid-19.

Hjørnet, der reelt er to bosteder for 21 udviklingshæmmede borgere, er en del af Fabos, som også omfatter et stort aktivitetscenter.

- Vi følger situationen meget tæt og afventer flere testsvar. Men aktuelt kan jeg oplyse, at to beboere er testet positive, og at den ene er syg, mens den anden ikke har symptomer. Desuden er otte medarbejdere testet positive, og de var alle på arbejde mellem jul og nytår, fortæller direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse Jette Lorenzen.

Da nogle af beboerne på Hjørnet er svært handicappede, kan det være svært at teste alle for covid-19 uden at skulle bruge magt. Det gør man ifølge Jette Lorenzen ikke, og derfor er der også mistanke om, at en beboer mere er smittet.


Det er en svær situation for alle, og af hensyn til både beboere og ansatte på Hjørnet bærer alle ansatte hele tiden fuldt udstyr, hvad angår værnemidler.

Jette Lorenzen, direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse.


Indtil andet er bevist, betragtes alle beboere med symptomer derfor som smittede og holdes i isolation.

Annonce

Ældre vaccineres torsdag

- På grund af den vanskelige situation er vi i meget tæt kontakt med både Styrelsen for Patientsikkerhed, den kommunale sygepleje, som kommer hver dag for at foretage tidlig opsporing samt med de praktiserende læger, som løbende vurderer, om borgerne skal indlægges på sygehuset. Indtil nu har det ikke været nødvendigt, siger direktøren, der håber, at borgere som dem på Hjørnet snart vil blive prioriteret lige så højt som kommunens plejehjemsbeboere. Disse skal ifølge planen vaccineres på torsdag 7. januar.

- Det er en svær situation for alle, og af hensyn til både beboere og ansatte på Hjørnet bærer alle ansatte hele tiden fuldt udstyr, hvad angår værnemidler, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Ensomheden uden for boblen

Odder Avis

Det er tankevækkende, at klimakonsekvenser og hensyn til natur tilsyneladende viger til fordel for vækst i Odder Kommune

Odder Avis

Nytårskur på coronamåden

Odder Avis

Religiøse motiver i Kunstværket

Odder Avis

Genovervej borgerinddragelse

Annonce