Annonce
Odder Avis

Cross for piger og rap-musik er på ungdomsskolens program

Ungdomsskoleleder Jakob Klode har været nødt til at planlægge sæsonåbningen med coronaforbehold. Der skal være afstand mellem de unge, så i klubben er 7., 8. og 9. klasserne fordelt på tre ugedage. Foto: Mads Dalegaard
Ungdomsskolen er klar til endelig at åbne igen - lidt forsigtigt og med fornyelser på programmet.
Annonce

Odder: Ungdomsskolen og ungdomsklubben ligger stadig, hvor de plejer på Nølevvej. Og der er stadig gang i både knallertværksted, klub og alle mulige andre kendte heltids- og fritidstilbud til kommunens unge. Men der er også sket lidt nyt, fortæller Jakob Klode, der er ungdomsskoleleder.

Mens interessen for japansk J-Pop kultur er forsvundet, er der til gengæld blevet større interesse for selv at lave elektronisk musik og rap-musik.

- Vi havde en uges workshop i begyndelsen af sommerferien, og det var en succes, så det fortsætter vi med, siger Jakob Klode.

Desuden bliver der også plads til mere cross på programmet - også cross kun for piger.


Målet er at rykke vores unge også på den sociale del. Ungdomsskolen er jo ikke et foreningstilbud, men et pædagogisk tilbud.

Jakob Klode, ungdomsskoleleder


Derudover vil den campingvogn, som i hele sommerferien har fungeret som uforpligtende mødested for unge og ungdomsskolens og SSPs medarbejdere, fortsat blive brugt.

- Det fungerer godt, at vi kan flytte os rundt i kommunen og stadig have en indendørs base, mener Jakob Klode.

Endelig opruster ungdomsskolen på friluftsaktiviteterne - også i tråd med erfaringerne fra de sommerferieaktiviter, der blev gennemført.

- Vi tilbyder windsurfing frem til efterårsferien, hvorefter der bliver klatring. Og så bliver der selvfølgelig også skifortræning - hvis altså vi kan komme på skiferie, siger ungdomsskolelederen.

Annonce

Pas på blanding

Der ligger nemlig stadig nogle coronabegrænsninger og truer den nye sæson, der egentlig skulle have styrket de gode takter med flere unge i klubben, som blev startet i sidste sæson indtil corona lukkede det hele.

- Vi havde blandt andet rigtig stor succes med fællesspisning, men nu er vi nødt til at gøre det på en anden måde, siger Jakob Klode.

Der er det seneste år gjort meget for at gøre ungdomsklubbens kælderlokaler mere hyggelige. Foto: Mads Dalegaard

Det betyder, at ungdomsklubbens tre åbningsdage bliver aldersinddelt, så 7. klasserne må komme mandag aftner, tirsdag aften er forbeholdt unge fra 9. klasse og opefter, og torsdag er det så 8. klasserne, der må komme til.

- Vi kan jo desværre ikke blande dem så meget, som vi gerne ville, erkender ungdomsskolelederen.

Annonce

Skal udvikle unge

Siden ungdomsskolen og klubben sidst var åben i marts, er ungdomsskolelederens opgaver blevet ændret fra kun at have med fritidsundervisning og klubben at gøre, til at han nu har ansvaret for alt, hvad der foregår på adressen, lige bortset fra 10. klasse, som organisatorisk er rykket helt ud af ungdomsskolens regi over til Parkvejens Skole.

- Jeg tror, vi kan få mere synergi på denne her måde med flere overlap mellem eleverne i E og A teamet og de unge, der kommer her i fritiden, siger Jakob Klode.

Eleverne i E og A team er unge, der af forskellige årsager ikke kan gå i en folkeskoleklasse. Det er små klasser, hvor fokus er på at rykke eleverne, så de kan komme videre i uddannelsessystemet.

- Målet er at rykke vores unge også på den sociale del. Ungdomsskolen er jo ikke et foreningstilbud, men et pædagogisk tilbud, der er beskrevet i loven. Så samtidig med, at det skal være sjovt at komme i klubben og ungdomsskolen, så skal det også udvikle de unge, minder Jakob Klode om.

Ungdomsskolen åbner i næste uge. Man kan læse meget på skolens facebookside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Vokalsangere fylder Bjerager Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

KALENDEREN

Odder Avis

Gaderæs i industrikvarter

Odder Avis

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Odder Avis

Skolernes underskud bliver mindre

Odder Avis

Bedre velfærd

Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce