Annonce
Odder Avis

Dansk-thailandsk ægtepar åbner takeaway-restaurant: Vi vil lære Odders borgere at spise på thailandsk

Ann Froberg yderst til højre glæder sig til, børnene og deres venner kan kigge forbi i løbet af arbejdsdagen. Fra venstre er det Zinat, der er veninde med Anns datter Arissara Froberg. De to piger vil tage imod bestillinger. 13-årige Phuparn Froberg får lov at tage opvasken i det nye takeaway-sted Chopstickasia i Holsteinsgade. Foto: Anya Wissendorff
Chopstickasia byder på autentiske thairetter og sushi lige til at tage med hjem og dele.

Odder: Det er ikke nyt for Ann Froberg at lave thaimad og tjene penge på det. Men det bliver nyt for den thailandske kvinde at gøre det, mens hun ser sine børn, og det er den altoverskyggende grund til, at takeawayrestauranten Chopstickasia lørdag 7. august slår dørene op i Holsteinsgade.

- Jeg har i mange år haft lange arbejdsdage. Det skal jeg stadig have, men nu bliver det så tæt på hjemme, at børnene kan kigge forbi efter skole, og jeg vil endda komme til at arbejde sammen med dem, forklarer Ann Froberg.

Hun har blandt andet arbejdet på thairestauranter i Aarhus og lavet Sushi i Bilka, siden hun og hendes to børn 13-årige Phuparn Froberg og 16-årige Arissara Froberg kom til Danmark for 11 år siden sammen med sin danske mand Ronni Froberg.

Annonce

- Vi mødte hinanden, da jeg var køkkenchef på et hotel på Koh Samui i Thailand for mere end 15 år siden, fortæller Ronni Froberg, der stammer fra Viby og har fortid på blandt andet Hotel Marselis og Cross Café i Aarhus, inden han søgte eventyret i Thailand.

Familien flyttede for 11 år siden til Danmark, og i Odder kunne de få mere hus for pengene, så de slog sig ned her, hvor sønnen Phuparn Froberg går på Skovbakkeskolen, mens datteren Arissara Froberg efter sommerferien begynder i 1.g på Odder Gymnasium.

Lommepengene skal de tjene som henholdsvis opvasker og ekspedient i forældrenes nye takeaway-restaurant.

Smagen af Thailand

- Vi har brugt lang tid på at sammensætte menukortet, så det bliver en autentisk oplevelse, som mange danskere efterhånden kan genkende fra deres rejser til Thailand, forklarer Ronni Froberg.

Autentisk betyder for parret, at alle råvarerne er helt friske. Man vil ikke opleve en tilfældig håndfuld frosne grøntsager blive varmet op i retten.

- Vi vil gerne lære folk at spise som i Thailand, hvor man køber flere forskellige retter og blander dem, så de bliver til en helhed, fremfor at man sidder med hver sin enkelte ret. Det er sådan thaimad skal smage og spises, siger Ronni Froberg.


Vi vil gerne lære folk at spise som i Thailand, hvor man blander retterne, så de bliver til en helhed, frem for at man sidder med hver sin enkelte ret. Det er sådan, thaimad skal smage og spises.

Ronni Froberg


Sushien bliver tilberedt hver dag, men ikke mens kunden venter.

- Vi forproducerer det hver dag og holder det på køl. Det, der ikke bliver solgt i løbet af de fire en halv time, vi har åbent, bliver solgt på To Good To Go eller smidt ud, forklarer Ronni Froberg.

Chopstickasia åbner lørdag 7. august klokken 16. Efterfølgende vil der være åbent fra tirsdag til søndag klokken 16-20.30.

Annonce
Odder Avis

Fjordstien sendt på afveje: Du må gerne gå gennem skoven, selv om stien ikke er mærket

Annonce
Odder Avis

Mænd i mindre doser

Annonce
Odder Avis

Gåtur på Hjertestien

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Katrine er årets kontorelev: Hestepige i høj kurs har fået lederjob

Odder Avis

Kirke laver stillegudstjeneste

Odder Avis

Nu gider vi ikke flere nedlukninger: Gymnaster står på spring til forårsopvisning

Odder Avis

Cyklister kan godt begynde at glæde sig: Snart kommer der nye cykelstier

Odder Avis

Kulturen på kirkegårde ændrer sig

Odder Avis

Replik om "Det tavse flertal": Jeg må på det skarpeste frabede mig, at Uffe Jensen prøver at tillægge mig holdninger, som jeg absolut ikke har

Odder Avis

Fem svømmere jagtede personlige rekorder

Odder Avis

Højresvingsuheld sendte 16-årig knallertkører i asfalten

Odder Avis

Styr på vandet i Hou Havn: Det trækker sig igen fra klokken 15.30

Odder Avis

Lærer som blev politiker: Folkeskolen skal kunne matche privatskolerne

Odder Avis

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Odder Avis

Frank blev klemt ud i rabatten af en traktor: Vejene er forfærdelige

Annonce