Annonce
Odder Avis

Danske feriegæster indtog Odder for andet år i træk

Masser af danskere fandt vej til de smukke kyster i Odder Kommune. Foto: David Jervidal VisitOdder, Kystlandet
Destination Kystlandet melder om en forrygende sommer ved både kysten og i byen.

Odder: På trods af at Corona-restriktionerne har påvirket turisternes rejseadfærd for andet år i træk, tegner 2021 til at blive et flot år for Odders turisterhverv. Danskerne har over sommeren indtaget kommunen, efterfulgt af tyskerne.

Det oplyser Destination Kystlandet, et turistsamarbejde mellem Odder, Horsens og Juelsminde Kommuner i en pressemeddelelse.

Odder har haft en travl sæson med stor belægning på hotel, på campingpladser og i ferieboliger, og masser af liv og leben i midtbyen.

Annonce

Staycation er kommet for at blive, og det afspejles i danskernes efterspørgsel efter sommerhuse - en efterspørgsel vi har svært ved at imødekomme, da rigtigt mange sommerhusejere i højere grad selv har benyttet deres huse i år.

Vibeke Christensen, direktør i Feriepartner Odder-Juelsminde

Det vækker stor glæde hos direktør i Destination Kystlandet, Helle Berthold Rosenberg, der dog er forberedt på, at turisterne næste år sandsynligvis får flere valgmuligheder i deres ferievalg.

- Det er så dejligt at vide, at Odder Kommune har klaret sig flot igennem sæsonen. Jeg sender en stor cadeau til vores dygtige erhverv. Men vi må forvente, 2022 bliver et år, hvor danskerne i højere grad kigger mod Sydeuropa igen. Derfor glæder det mig, at vi igennem regeringens sommerpakke har fået et ekstra stort beløb til at markedsføre Kystlandet, så vi kan sikre at Odder-området forbliver en masse feriegæsters førstevalg, siger hun.

Hotelferie et hit

Hos Montra Park Hotel i Odder har man svært ved ikke at juble over sommerens belægningstal. For andet år i træk har hotellet været fuldt booket i skolernes sommerferie med en sammenlagt stigning på 50 procent siden 2019. Tendensen er klar: Gæsterne har været danskere af varierende aldersgrupper, både i par, alene og hele familier, der har taget to-fire overnatninger midt på ugen og booket opholdet tæt på ankomsttidspunktet.

- Normalt har vi ikke så travlt om sommeren, men det har vi haft både i 2020 og i år, på grund af den store opbakning fra danskere, der har holdt ferie herhjemme. Vi har været udfordret på personalemangel, ligesom mange andre i branchen, men det er gået godt alligevel, og vi kan se, at interessen fortsætter ind i sensommeren og efteråret, siger Lene Jensen, hotelchef på Montra Park Hotel Odder.

Annonce

Lokale campister

Ruth og Jens Uth Toldstrup, der har drevet Saksild Strand Camping siden marts 2019, kan nikke genkendende til de positive tal, og har bl.a. måtte oprette ventelister i højsæsonen til pladsens populære hytter. Alene i juli lå campingpladsens belægning 10 procent over samme periode i 2020. Ifølge Jens Uth Toldstrup var august endnu bedre, men tallene skal lige gøres op i den kommende tid.

- Selvfølgelig har vi bemærket, at vi har manglet de udenlandske campister, men til gengæld har vi i år set en stor stigning i førstegangscampister, der primært er kommet fra nærområder her i Jylland og har opdaget, hvor meget østkysten har at byde på. Vi forventer næste sæson bliver mindst lige så god - vi har faktisk allerede udsolgt i pinsen 2022, siger Jens Uth Toldstrup.

Annonce

Mangler ferieboliger

I 2021 har ferieboligerne taget den absolutte førsteplads som danskernes foretrukne ferieform.

Ifølge VisitDanmarks seneste opgørelse fra juli 2021 har ferieboligerne i Danmark indkasseret 4,4 millioner overnatninger. I Odder kommune er tallet på godt 26.000. Vibeke Christensen, direktør i Feriepartner Odder-Juelsminde, beretter om både fordele og ulemper ved sommerhusets store popularitet.

- Staycation er kommet for at blive, og det afspejles i danskernes efterspørgsel efter sommerhuse - en efterspørgsel vi har svært ved at imødekomme, da rigtigt mange sommerhusejere i højere grad selv har benyttet deres huse i år. Enkelte uger har vores udbud svundet med 5-10 procent, men samtidigt ser vi, at danskerne er blevet mere fleksible og booker senere på sæsonen. Det samme gør tyskerne, som må komme senere på sommeren, hvilket har medført, at vi faktisk har måtte melde udsolgt helt hen i sensommeren, siger hun.

Med støtte fra Odder Kulturforening blev der danset tango ved stranden i løbet sommeren. Foto: Søren Gylling

Helle Berthold Rosenberg forstår godt, at sommerhusejerne har nydt deres egne huse ved de rolige strande langs Odder-kysten, men hun kommer også med en kærlig bøn til ejerne for at imødekomme udlejernes udfordring.

- Manglen på udlejningshuse er ikke en ny problematik, men den er blevet ekstra kritisk de seneste år på grund af bl.a. rejserestriktionerne, der har ændret danskernes ferievaner. Vi vil kraftigt opfordre alle sommerhusejere til at overveje at udleje deres huse flere uger om året. Ikke kun fordi det økonomisk gavner dem selv, men også fordi det øgede antal gæster er godt for lokalmiljøet i de små samfund omkring sommerhuskvartererne, da de skaber ekstra vækst for de sæsonprægede erhverv. Det er ren win-win, siger hun.

Annonce

Liv i midtbyen

I Odder, omkring Torvet og Rosensgade, har det piblet med liv hen over sommeren. Det gode vejr og lempede corona-restriktioner har spillet en rolle, men handelsstandsforeningen Køb Odder tog også selv initiativ til at få gang i bylivet igen.

Citymanager Flemming Rasmussen er glad for den store interesse, der har været for arrangementer i Odder Midtby. Arkivfoto

- Der har løbende været godt besøgt omkring torvet hele sommeren, men vi har også kørt fire uger i træk med musik, hygge og kreative aktiviteter, som der har været en flot tilslutning til. Men de lokale har også i større grad holdt ferie hjemme i år, og deres opbakning har fyldt godt i både butikslivet og hos serveringssteder, siger Flemming Rasmussen, citymanager i Odder.

Mange turister tog på skattejagt i Odder og lærte på den måde byen at kende. Foto: Jesper Rais

Destination Kystlandets familieaktivitet "Skattejagten Odder Rundt", der er et samarbejdsprojekt med Køb Odder, har også været medvirkende til at lokke Odders gæster forbi midtbyen. I alt har 200 skattejægere været på togt over sommeren, heraf 37 tyskere. Den populære gratis skattejagt løber på ubestemt tid.

Annonce

Øer er populære

Sidste år satte den lille cykelfærge mellem Alrø og Hjarnø rekord med hele 2100 passagerer over sæsonen. Rekorden var et resultat af, at danskerne søgte mod nye naturoplevelser som aldrig før pga. corona, samtidig med, at regeringens sommerhjælpepakke 2020 muliggjorde gratis overfart.

Sejler man en tur med cykelfærgen, kan man faktisk komme hele vejen rundt om Horsens Fjord på sin jernhest. Undervejs kommer man forbi Snaptun, Hjarnø og Alrø. Foto: Nicolai Svante Skovgård

Og meget tyder på, at de "bløde" outdoor-oplevelser, der ikke kræver megen udstyr eller erfaring, stadig er et hit blandt Kystlandets gæster. I år har cykelfærgen nemlig sejlet samme antal passagerer, med cykel eller vandrestøvler, over fjorden.

Sammen med en ekstra overfart mellem Hjarnø og Snaptun i Hedensted kommune, udgør cykelfærgen et øhoppende trin på cykel- og vandreruten "Fjordminoen", der med sine 52 km går igennem Destination Kystlandets tre kommuner, hele vejen rundt om Horsens Fjord.

For alle dem der ikke har nået turen over sommeren, er der godt nyt: På grund af den store popularitet, forlænges cykelfærgens weekendsejlads til og med efterårsferien i uge 42.

Læs mere om Kystlandets oplevelser i efteråret på kystlandet.dk.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Den nye pige i klassen: Det klæder ikke debatten, at der er snakken og uro i salen

Annonce
Annonce
Odder Avis

Regionen er din tryghed og din sundhed

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Nu kan det blive nemmere at få en tid hos lægen: Odders praktiserende læger får ny kollega

Odder Avis

Vi skal have bedre kvalitet i daginstitutionerne

Odder Avis

Troldedag i Eventyrskoven

Odder Avis

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Odder Avis

Peter Birk udstiller i KunstVærket

Odder Avis

Børnene voksede fra fodbold og skydning, så nu vil far i byrådet

Odder Avis

Jeg støtter vores guld: Vi arbejder for det gode, trygge og ordentlige børne- og ungdomsliv

Odder Avis

Venstre om Kattegatforbindelsen: Vejføringer skal ske så skånsomt som muligt overfor borgerne og naturen

Odder Avis

Lav regnbue-nøgleringe i efterårsferien

Byens Bedste i Odder

Se videoen: Vindere i lange baner ved byens bedste fest i Odder

Odder Avis

Kom med en tur i mindelunden med Mit gamle Odder: Samtalecafé

Odder Avis

At sejle er at leve: Vandglade vandmænd fik Odder Avis' initiativpris

Odder Avis

Musikdokumentar om Billie Holiday åbner filmklubben Dok Bif i Biffen

Odder Avis

Genlæs livebloggen: Sådan gik det, da Byens Bedste i Odder blev kåret

Odder Avis

Vi skal have Danmarks højeste valgprocent til kommunalvalget

Odder Avis

Gymnasieelev og byrådskandidat: Kulturlivet for unge skal skabes og formes af unge

Odder Avis

Formand for pårørenderåd efter budgetaftale: De tre partier vægter den grønne omstilling højere end vores sårbare borgere

Odder Avis

Tyve blev spærret inde med deres bytte: Måtte banke efter hjælp, fordi deres bil sank ned i sandet

Odder Avis

Lær at tegne bygninger med Lene Rosenberg

Odder Avis

Efter etablering af genbrugsbutik: Det er meget uheldigt, at en mastodont som RenoSyd kan risikere at udkonkurrere Retroen

Odder Avis

Jens er imponeret: Gør-det-selv-folket bliver ved med at renovere

Annonce