Annonce
Odder Avis

De manglede plads at boltre sig på: Mejeri i Saxild solgt til driftige brødre

Brødrene Damgaard i en af de store haller i mejeriet. Til venstre ses Thomas Damgaard og til venstre Jesper Damgaard. Foto: Morten Pape
Jesper og Thomas Damgaard lægger ud med at renovere den tilhørende bestyrerbolig ved Andelsmejeriet Kjældsdam.

Saxild: Efter at have stået ubenyttet hen siden 1990, kan man så småt fornemme liv i det gamle andelsmejeri Kjældsdam på Kystvejen 36 i Saxild. Der kommer dog til at gå et stykke tid, før de store vinduer i bygningen vil være oplyst.

De nye ejere, Jesper og Thomas Damgård, der overtog bygningerne for et par uger siden, vil nemlig i første omgang koncentrere sig om at gøre den tilhørende bestyrerbolig klar til salg. Det indebærer blandt andet, at en del af grunden skal udstykkes, så boligen får sin egen matrikel. Kan det ikke lade sig gøre, vil brødrene i stedet udleje den 308 kvadratmeter store bolig.

Endnu ved brødrene Damgaard ikke, hvad de skal bruge mejeribygningen til. Derfor er de gået i gang med at rydde op i den tilhørende bestyrerbolig. Foto: Morten Pape

- Vores plan er ikke at renovere boligen totalt. Det vil vi lade eventuelle nye ejere om. Men der skal nu en vis oprydning og reparationer til, før vi overhovedet sætter huset til salg eller udlejer det. Så meget, at vi kan præsentere en tilstandsrapport uden mangler, fortæller Jesper Damgaard, der sammen med broderen Thomas Damgaard også ejer depotvirksomheden Lej1box i Nørregade i Odder. Desuden driver han et rejsebureau fra privaten i Pilbrodalen ved Skanderborg. Lillebror Thomas Damgaard bor i Bjerreskov ved Horsens og arbejder som snedkermester, når han altså ikke rydder op i Saxild.

Annonce

Mange muligheder

Spørger man de to brødre, hvad der har fået dem til at købe et så forfaldent mejeri, kigger de lidt skælmsk på hinanden og siger så i munden på hinanden, at bygningen lokkede, og at den har muligheder: Mejeriet ligger ud til en meget befærdet vej, hvor der sommeren igennem kører mange turister, og ifølge dem er mejeribygningen smuk - selv med sit forfald.


Vi har mange drømme om at lave madmarkeder, udleje til kunstnere og deslige. De fundamentale ting er i orden med terrazzogulve og flotte fliser på væggene.

Thomas Damgaard


- Vi har mange drømme om at lave madmarkeder, udleje til kunstnere og deslige. De fundamentale ting er i orden med terrazzogulve og flotte fliser på væggene. Så der er muligheder, og har nogen en ide, kan de blot henvende sig. Men som sagt: I første omgang gælder det bestyrerboligen, siger Thomas Damgaard og tilføjer:

- Derfor kan det godt være, at man af og til vil se os gå rundt inde i mejeriet. Vi skal jo lære være vores nyerhvervelse at kende - og der er noget at gå gang med, eftersom mejeriet er på 2000 kvadratmeter.

Sælgeren af Andelsmejeriet Kjælsdam er Irene Mortensen, som købte det i 1998 sammen med sin nu afdøde mand Knud Mortensen. Da var mejeridriften for længst ophørt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Papir og natur i Kunstværket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Annonce