Annonce
Odder Avis

Den svære toer er på vej

Det er mindre end et år siden, at Julie M. Day udgav det første bind i fantasy-trilogien "Grænsen til Trafallas". Nu er toeren lige på trapperne. Arkivfoto: Martin Ravn

Fantasy-forfatteren Julie M. Day er klar med bog nr. 2 i trilogien om "Grænsen til Trafallas", som bliver udgivet på nyt forlag.

Annonce

Odder: Da Julie M. Day sidste år sendte sin første bog på gaden, var det via et medudgiverforlag, hvor hun selv betalte en del af udgivelsen.

Men første bind i "Grænsen til Trafallas" gik så godt, at hun efter et par måneder fik en henvendelse fra forlaget Leatherbound, der gerne ville overtage udgiverrettighederne til både den første bog - "Den halves arv", og også til de næste to bøger i trilogien.

- Det er gået rigtig godt, siger forfatteren og viser, hvordan hendes første bog ved forlagsskiftet også ændrede lidt udseende. Den blev genoptrykt i hardback ligesom de kommende bliver - og med bogmærker og andet gejl til.

- Det betyder altså noget at se sin bog på den måde.

Julie M. Day er tydeligvis stolt af debutromanen, der solgte 400 eksemplarer på de første fire måneder - og fik rigtig gode anmeldelser med på vejen.

Det har betydet mange nye opgaver og oplevelser for forfatteren, der ellers mest har siddet hjemme i Krabbes Ager og skrevet, mens manden har været på arbejde og sønnen i dagpleje.

Nu står den på bogsigneringer og bogmesser.

- Det er fedt at møde så mange andre forfattere og læsere.

Jeg har fået nogle meget flotte anmeldelser, hvor jeg nogle gange har tænkt: "Aj kan det passe? Er det mig, de skriver om?"

Julie M. Day, fantasyforfatter
Forsiden til den nye bog er ligesom den første illustreret af Per O.
Annonce

Nej til luksusferier

Responsen fra læserne har været overvældende, og Julie M. Day bliver stadig overrasket, når hun møder unge langt væk fra Odder, der har læst hendes bog og bare venter på nr. to.

- Det er stort at opdage, der er nogle, der følger mig, og at mit arbejde giver pote.

- Jeg har fået troen på, at det faktisk er ok, det jeg skriver. At det ikke kun er familie og venner, der synes om det, griner hun.

Derfor har hun også indtil videre aftalt med sin mand, at hun giver forfatterskabet en chance på fuld tid, selvom hun ikke ligefrem bliver rig af det.

- Vi har besluttet, at vi ikke behøver luksusferier, fordi vi synes, det er vigtigere at være glad i hverdagen. Selvom skriveriet kan være lidt ensomt, så er det det, der gør mig glad, siger hun.

"Grænsen til Trafallas - Del 2 - Skyggen fra Nord" udkom 15. juni.

Hen over sommeren kan man møde Julie M. Day til bogsigneringer i hele landet. 22. juni kl. 15.30-17 er hun hos Bog & Idé i Odder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

TrygFonden sikrer selvhjælpsgrupper

Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Annonce