Annonce
Odder Avis

Det bliver sjovt: Centralhotellet skal sprudle med liv

Hvis der kommer liv og glade dage på hotellet, så smitter det af på resten af midtbyen og butikkerne. Derfor håber projektleder Louise Holmegaard Madsen på, at der kommer til at ske en masse på hotellet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Den nye ejer har sagt ja til at prøve den historiske bygnings muligheder af resten af året. Specielt i september og oktober bliver der noget at komme efter.

Odder: Efter sommerferien skal der være liv og glade dage på Centralhotellet. Kommunen har netop lavet en lejeaftale med hotellets nye ejer. Aftalen gælder resten af året, og nu skal der puttes aktiviteter ind i kalenderen - der har nemlig været alt for stille i hotelbygningen længe.

- Der har været corona i flere omgange, og så kom der lige pludselig et ejerskifte. Men nu går vi i gang. Det bliver sjovt, intenst og spændende. Timingen er god, flere er begyndt at bruge byen, og jeg glæder mig rigtigt meget, siger Louise Holmegaard.

Hun er kommunens projektleder på arbejdet med at skabe mere liv i midtbyen, og netop hotellet skal summe af liv resten af året. Der er lagt flere planer for, hvad der skal ske.

Annonce

For det første skal der igen gang i de foreninger og frivillige, der tidligere har lavet aktiviteter. Her har været alt fra baby- og brætspilscafé over kultursalon til håndarbejdsaftener, og Louise Holmegaard håber at få foreningerne tilbage.

Desuden skal hun selv sammen med kommunens kulturchef, Niels Christian Simmelsgaard, og ungdomsskoleleder, Jakob Klode, jævnligt sidde i et kontor på hotellet.

Ny ejer har overtaget

- Vi fordeler kontoret lidt mellem os. Jeg har ikke en køreplan for det, men vi bliver mere tilgængelige, siger Louise Holmegaard.


Det bliver sjovt, intenst og spændende.

Louise Holmegaard, projektleder


Kommunen havde sammen med den tidligere ejer søsat et projekt, der skulle teste, om det er muligt at skabe liv og aktiviteter, som kan få fonde til at putte penge i Centralhotellet. Det skulle blandt andet ske ved at prøve at lave forskellige arrangementer og tiltag, de såkaldt afprøvninger. Men coronarestriktioner og ejerskiftet har ført til, at det arbejde har stået stille.

- Den nye ejer har overtaget forpligtelserne i forbindelse med at lave et forprojekt sammen med os og Realdania. Vi er begejstrede for, at vi nu kan komme i gang med at undersøge nye samarbejder og bymidtefunktioner, der kan trives side om side, siger Louise Holmegaard.

Det betyder, at der i september og oktober kommer knald på afprøvningerne på hotellet. Foruden biblioteket har Ungdomsskolen og Odder Musikskole booket sig ind, og børnene kan se frem til Skraldebangkoncerter. Der er også planlagt et par kultursaloner i hotellets gamle teatersal for det voksne publikum.

Annonce

Private kan leje sig ind

Allerede i august bliver der holdt et par arrangementer med Verdensmåls-tema, som inddrager Torvet og hotellet, og der er også en kunstudstilling på vej.

Aftalen med den nye ejer betyder, at foreninger og andre med et foreningslignende formål gratis kan låne hotellokalerne. Private skal lave en lejeaftale, hvis de gerne vil bruge stedet, og her kan Louise Holmegaard formidle kontakt til ejeren Kim Uno Mogensen.

Hvis nogle af avisens læsere har lyst at lave noget på hotellet, skal de kontakte projektlederen på mail: louise.holmegaard@odder.dk. Det såkaldte Bymidteforum har sin egen side på Odder.dk, og her er også en kalender, hvor man kan se de planlagte arrangementer.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Venstre om Kattegatforbindelsen: Vejføringer skal ske så skånsomt som muligt overfor borgerne og naturen

Annonce
Annonce
Odder Avis

Lav regnbue-nøgleringe i efterårsferien

Annonce
Forsiden netop nu
Byens Bedste i Odder

Se videoen: Vindere i lange baner ved byens bedste fest i Odder

Odder Avis

Kom med en tur i mindelunden med Mit gamle Odder: Samtalecafé

Odder Avis

Musikdokumentar om Billie Holiday åbner filmklubben Dok Bif i Biffen

Odder Avis

At sejle er at leve: Vandglade vandmænd fik Odder Avis' initiativpris

Odder Avis

Vi skal have Danmarks højeste valgprocent til kommunalvalget

Odder Avis

Genlæs livebloggen: Sådan gik det, da Byens Bedste i Odder blev kåret

Odder Avis

Gymnasieelev og byrådskandidat: Kulturlivet for unge skal skabes og formes af unge

Odder Avis

Formand for pårørenderåd efter budgetaftale: De tre partier vægter den grønne omstilling højere end vores sårbare borgere

Odder Avis

Tyve blev spærret inde med deres bytte: Måtte banke efter hjælp, fordi deres bil sank ned i sandet

Odder Avis

Jens er imponeret: Gør-det-selv-folket bliver ved med at renovere

Odder Avis

Lær at tegne bygninger med Lene Rosenberg

Odder Avis

Efter etablering af genbrugsbutik: Det er meget uheldigt, at en mastodont som RenoSyd kan risikere at udkonkurrere Retroen

Odder Avis

Et godt fællesskab og lidt sjov er vejen til at blive en god musiker

Odder Avis

P-pladserne er optaget af biler med børnesæder: Seniorer vil kunne parkere ved deres mødested

Odder Avis

En praktikant med hang til musik og journalistik

Odder Avis

Italiensk restaurant klar til besøg af flere mesterkokke

Odder Avis

Odder Svømmeklub atter at finde i mesterskabssammenhæng

Odder Avis

Kom til lyttesession med Mike Andersen

Odder Avis

Kom til koncert og foredrag om Bob Dylan

Odder Avis

Kom til foredrag om Peter Ludvig Panum

Odder Avis

Kokke er en mangelvare: Hotel og spisested siger nej til kunder og skærer i åbningstiden

Annonce