Annonce
Odder Avis

Det er tankevækkende, at klimakonsekvenser og hensyn til natur tilsyneladende viger til fordel for vækst i Odder Kommune

Palle Holsting. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: På baggrund af avisens rundspørge om byrådsmedlemmernes holdning til en Odder-baseret Kattegatforbindelse bliver jeg som borger bekymret for, om det er Odder-borgernes interesser, der ligger til grund for, at et flertal af byrådets politikere støtter en fast forbindelse over Kattegat.

Landspolitisk er der endnu ikke taget stilling til, om vi overhovedet skal have en forbindelse.

Den helt afgørende forudsætning for at være for eller imod må være, at vi kender forudsætningerne og resultatet af den igangværende forundersøgelse, der baseres på uvildige og fremtidsorienterede vurderinger af konsekvenserne, herunder konsekvenser for vores klima og natur.

Det er tankevækkende, at klimakonsekvenser og hensyn til natur tilsyneladende viger til fordel for vækst i Odder Kommune.

Erfaringer fra udbygningen af vores motorvejssystem viser generelt tiltagende trafik. Uanset den begyndende omlægning af bilernes brændstof fra fossil til el er det uforståeligt, at vores politikere forudsætter, at forbindelsen finansieres af privatbilismen, velvidende at privatbilismen er en af vores største miljø- og klimabelastninger.

Set i lyset af befolkningens tiltagende klimabevidsthed og de konsekvenser, vi ser særligt påtrængende langs vores kyster, kan man med rette spørge: Hvordan tør I?

Heldigvis er næste generation på banen for at minder os "voksne" om, at fortidens vækstmodeller ikke løser fremtidens udfordringer, og at det er på høje tid at sætte en ny dagsorden med klimaet i centrum.

Byrådets politikere bør derfor overveje, om planerne om en Kattegatforbindelse er i overensstemmelse med, hvad byrådet allerede har lovet såvel unge som gamle borgere, f.eks. i forhold til implementering af FN's Verdensmål, eller at Odder Kommune vil være CO2-neutral i 2030, og ikke mindst at vi sammen med den resterende del af landet har ansvar for at nå de 70 pct. CO2-reduktion inden 2030.


Ud over CO2-balancen og klimakonsekvenserne vil en Odder-baseret Kattegatforbindelse få store konsekvenser for en lang række Odder-borgeres hverdag. Disse borgere bør også indgå i politikernes vurderinger.

Palle Holsting


Ud over CO2-balancen og klimakonsekvenserne vil en Odder-baseret Kattegatforbindelse få store konsekvenser for en lang række Odder-borgeres hverdag. Disse borgere bør også indgå i politikernes vurderinger.

Dersom forundersøgelserne måtte falde ud til fordel for en national beslutning om at gå videre med en Odder-baseret Kattegatforbindelse, bør vores politikere søge indflydelse på processen, så den videre bearbejdning baseres på borgernes interesser og tidssvarende fremskrivninger.

Politikerne bør overveje, hvordan Odder-borgerne inddrages i forhold til lokal linjeføring, f.eks. som en del af den kommende kommuneplanlægning. (Forkortet, red.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

100 års fødselar

Odder Avis

Testbil bliver i Odder

Odder Avis

Øv: Økohave er også lukket

Annonce