Annonce
Odder Avis

Det er tankevækkende, at klimakonsekvenser og hensyn til natur tilsyneladende viger til fordel for vækst i Odder Kommune

Palle Holsting. Privatfoto

Læserbrev: På baggrund af avisens rundspørge om byrådsmedlemmernes holdning til en Odder-baseret Kattegatforbindelse bliver jeg som borger bekymret for, om det er Odder-borgernes interesser, der ligger til grund for, at et flertal af byrådets politikere støtter en fast forbindelse over Kattegat.

Landspolitisk er der endnu ikke taget stilling til, om vi overhovedet skal have en forbindelse.

Den helt afgørende forudsætning for at være for eller imod må være, at vi kender forudsætningerne og resultatet af den igangværende forundersøgelse, der baseres på uvildige og fremtidsorienterede vurderinger af konsekvenserne, herunder konsekvenser for vores klima og natur.

Annonce

Det er tankevækkende, at klimakonsekvenser og hensyn til natur tilsyneladende viger til fordel for vækst i Odder Kommune.

Erfaringer fra udbygningen af vores motorvejssystem viser generelt tiltagende trafik. Uanset den begyndende omlægning af bilernes brændstof fra fossil til el er det uforståeligt, at vores politikere forudsætter, at forbindelsen finansieres af privatbilismen, velvidende at privatbilismen er en af vores største miljø- og klimabelastninger.

Set i lyset af befolkningens tiltagende klimabevidsthed og de konsekvenser, vi ser særligt påtrængende langs vores kyster, kan man med rette spørge: Hvordan tør I?

Heldigvis er næste generation på banen for at minder os "voksne" om, at fortidens vækstmodeller ikke løser fremtidens udfordringer, og at det er på høje tid at sætte en ny dagsorden med klimaet i centrum.

Byrådets politikere bør derfor overveje, om planerne om en Kattegatforbindelse er i overensstemmelse med, hvad byrådet allerede har lovet såvel unge som gamle borgere, f.eks. i forhold til implementering af FN's Verdensmål, eller at Odder Kommune vil være CO2-neutral i 2030, og ikke mindst at vi sammen med den resterende del af landet har ansvar for at nå de 70 pct. CO2-reduktion inden 2030.


Ud over CO2-balancen og klimakonsekvenserne vil en Odder-baseret Kattegatforbindelse få store konsekvenser for en lang række Odder-borgeres hverdag. Disse borgere bør også indgå i politikernes vurderinger.

Palle Holsting


Ud over CO2-balancen og klimakonsekvenserne vil en Odder-baseret Kattegatforbindelse få store konsekvenser for en lang række Odder-borgeres hverdag. Disse borgere bør også indgå i politikernes vurderinger.

Dersom forundersøgelserne måtte falde ud til fordel for en national beslutning om at gå videre med en Odder-baseret Kattegatforbindelse, bør vores politikere søge indflydelse på processen, så den videre bearbejdning baseres på borgernes interesser og tidssvarende fremskrivninger.

Politikerne bør overveje, hvordan Odder-borgerne inddrages i forhold til lokal linjeføring, f.eks. som en del af den kommende kommuneplanlægning. (Forkortet, red.)

Annonce
Annonce
Odder Avis

Socialdemokratiet går til valg på fælles velfærd, også selvom det kan koste en skattestigning

Annonce
Annonce
Odder Avis

Bagagerumsmarked ved Kuglen og Keglen

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Dansk-thailandsk ægtepar åbner takeaway-restaurant: Vi vil lære Odders borgere at spise på thailandsk

Odder Avis

Gyllingnæs - En sensommer-travetur

Odder Avis

Aakær Gods – det mest uvenlige gods i Danmark

Odder Avis

Ord og billeder bliver til et på Centralhotellet

Odder Avis

Overklasse, arbejderklasse og arbejdsløse er der nok af i Odder Sogn: Så bliver det ikke mere gennemsnitligt

Odder Avis

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

Odder Avis

Hæder til markant erhvervsmand: Byens første el-konge fik borgerne til at se lyset og har fået vej i industrikvarter opkaldt efter sig

Odder Avis

Veteranfolket på tur med de ældre

Odder Avis

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Odder Avis

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Odder Avis

Tunøfærgen sejler ikke onsdag, men der er livline til de, der ikke kan undvære øen en dag

Odder Avis

Familien Padkær hyrer Ghita Nørby og Mikkel Beha til at besøge deres have: - Vi vil gerne være med til at brede kulturen ud

Sport

Herredouble skaffer den første danske badmintonsejr ved OL

Odder Avis

Bistrobeats byder på Kronborg på værftet

Odder Avis

Frivillig - for hvem?

Odder Avis

Skuespiller flyttede hjemmefra, før han fyldte 17 år: Det er ikke fordi, jeg forbander min hjemby

Odder Avis

Vi runder Rathlousdal – en gåtur til herregården med fortællinger

Odder Avis

Av min arm: En brækket albue har været med til at give flere oplysninger om foto fra en sygehusindvielse i 1950'erne

Odder Avis

Bilist overså knallert i rundkørsel

Odder Avis

Forretningsmodeller gør dig skarpere

Odder Avis

Eigil er klar til at stå tidligt op mange gange under OL: Vil heppe foran fjernsynet, når sønnen spiller badminton

Annonce