Annonce
Odder Avis

Det Liberale Højre vil ændre grundloven: - Jeg tror, der er mange - inklusive kongehuset selv - der ikke ved, hvad vi skal bruge kongehuset til

Jacob-Sejrsgaard Jacobsen kørte selv rundt i sin bil og satte plakater op, da han førte valgkamp til regionsrådsvalget for sit nystiftede parti Det Liberale Højre. Foto: Andreas Benjamin Schmidt
Da Jacob Sejersgaard-Jacobsen ikke fik lov til at stille op til regionsvalget for Venstre, stiftede han sit eget parti Det Liberale Højre, der blandt meget andet ønsker at ændre grundloven, for at definere hvad kongehuset skal bruges til.

Odder: Om det er infrastruktur, skattetryk, fastkurspolitik eller forsvar, så har Jacob Sejersgaard-Jacobsen forslag til forbedringer. Ja, selv grundloven ønsker han at ændre. Han brugte coronakrisen på - paragraf for paragraf - at gå grundloven igennem, og det er særligt de paragraffer, der omhandler kongehuset, som han ønsker at ændre.

- Jeg tror, at der er mange - inklusive kongehuset selv - der ikke ved, hvad vi skal bruge kongehuset til. Der er jo ikke enevælde længere, og efter påskekrisen har kongehusets rolle været ceremoniel.

Derfor har Jacob Sejersgaard-Jacobsen lavet det, som han kalder en skudsikker revidering af grundloven, for at gøre den mere tidssvarende, og for at definere hvad vi skal bruge kongehuset til i et moderne demokrati.

Annonce

- Embedets nye mandat og råderum vil jeg gerne have stadfæstet i en moderne grundlov, siger han.

En anden ting, som ifølge Jacob Sejersgaard Jacobsen burde ændres, er arveafgiften, som han mener, kvæler ethvert selvstændigt initiativ.

- Du kan jo bare spørge bageren eller slagteren nede på hjørnet, hvad de mener om arveafgiften på 25 procent, som den næste generation af fjolser på et æsel mener, de skal hyppe rundt i en studenterkaret og bruge løs af, siger han.

Jeg tror, at der er mange - inklusive kongehuset selv - der ikke ved, hvad vi skal bruge kongehuset til.

Jacob Sejersgaard-Jacobsen, formand for Det Liberale Højre

Der er meget, virkelig meget, der ifølge Jacob Sejersgaard-Jacobsen ikke er, som det burde være. Han er en mand med utroligt mange holdninger og meninger, så mange, at han faktisk har skrevet en hel bog om det: "Samtidige politiske problemstillinger - et alment europæisk baneforløb", en bog på over 300 sider, som han brugte ti år på at skrive, og som handler om alt mellem himmel og jord - fra arbejdsmarkedet til astrofysik.

- Det er jo ikke særlig sjovt at være liberal. Vi går og passer uvorne svin, der gerne vil æde sig selv og deres børn en pukkel til, på alle deres medborgeres regning, siger han.

Kunne godt bede folk om at lette røven

Stifteren af Det Liberale Højre mener, at det også kunne være interessant at spørge, om hver enkelt borger giver overskud på finansloven og betalingsbalancen.

- Hvis vi ikke har overskud på handelsbalancen, svækker det jo kronens værdi over for andre valutaer, og hvis vi ikke har overskud på finansloven, skal vi jo udstede et lån, og dem kommer der renter på. Så hvis man er lidt grov, kunne man godt bede folk om at lette røven, og betale deres egne regninger, så vores børn ikke skal gøre det for dem, siger han.

Det er jo ikke særlig sjovt at være liberal. Vi går og passer uvorne svin, der gerne vil æde sig selv og deres børn en pukkel til, på alle deres medborgeres regning.

Jacob Sejersgaard Jacobsen, formand for Det Liberale Højre

Egentlig var Jacob Sejersgaard-Jacobsen medlem af Venstre, men da partiet ikke ville lade ham stille op til regionsrådvalget, stiftede han i stedet - og stillede op for - sit eget parti, Det Liberale Højre, hvilket automatisk ekskluderede ham fra Venstre.

Annonce

Missede regionsrådet

Det bliver dog ikke fra regionsrådssalen, at Jacob Sejersgaard-Jacobsen i denne omgang får lov til at komme med den slags opfordringer, da han til sin store overraskelse ikke blev valgt ind ved valget i november sidste år.

- Jeg havde en klar fornemmelse af, at der i oplandet var stor opbakning til mine synspunkter, så det kom egentlig bag på mig, at jeg ikke blev valgt ind, siger han.

Der var dog ingen stor opbakning at hente - langt fra. Med kun 149 stemmer var Det Liberale Højre valgets suveræne bundskraber, og Jacob Sejersgaard-Jacobsen var aldrig i nærheden af at blive valgt ind. Til sammenligning var Psykiatri-Listens godt 13.000 stemmer kun nok til at sikre sig et enkelt mandat.

Jacob Sejersgaard-Jacobsen Blå Bog

Jacob Sejersgaard-Jacobsen, 45 år.

Uddannet indenfor landbrug, fødevarer og vedvarende energi.

Er i gang med at tage uddannelsen til diplomingeniør.

Har i 12 år drevet sin egen virksomhed Relab Energy, der udvikler, styrer og driver projekter indenfor vedvarende energi.

Skulle Venstre komme på andre tanker, vil han ikke afvise at vende tilbage til partiet, hvor han siden 2016 og indtil kort før regionsrådsvalget var medlem.

- Venstre er velkommen til at stille mig op, men ellers har jeg det udmærket med at beskrive Venstres politik, som den burde være, siger han.

Annonce

Vil ikke spilde tid på politik

Jacob Sejersgaard-Jacobsen ved endnu ikke, om han stiller op til næste valg, og heller ikke om det i så fald bliver for Venstre eller Det Liberale Højre.

- Det er muligt jeg stiller op, men det kommer an på, hvordan udviklingen forløber. Jeg gider ikke spilde min tid på politik, hvis der ikke er udsigt til, at mine reformer kan gennemføres, siger han.

Hvis Jacob Sejersgaard-Jacobsen vurderer, at han alligevel ikke kan skabe en forandring, vil han hellere bruge sin tid på mere konstruktive foretagender, blandt andet i det private erhvervsliv.

- Her kan jeg deltage i den offentlige debat, på grund af min egen erfaring fra arbejdsmarkedet. Samtidig kan jeg forsørge mig selv og lære mine efterkommere at gøre det samme, hvis vi da ikke vælger at emigrere på grund af det høje skattetryk, samt de ligegyldige sager skatten bliver brugt på, siger han.

Det Liberale Højre mener:

At man bør genoprette amterne, da regionerne er for store og uoverskuelige.

At der bør være selvstyre i amter og kommuner.

At man bør løsrive sig fra fastkurspolitikken.

At arbejdsmarkedsbidraget bør udfases med 1 procent om året.

At der bør være aldersbegrænsning for opstilling til kommunalvalg, amtsråd og folketing på hhv. 20, 30 og 40 år.

At der bør oprettes 15 tværgående el-togs ruter, der forbinder landets købstæder, stationsbyer og havnebyer.

At det danske forsvar bør omstruktureres til en dansk brigade på ca 1.200 mand i hvert amt.

Annonce
Odder Avis

Fjordstien sendt på afveje: Du må gerne gå gennem skoven, selv om stien ikke er mærket

Annonce
Odder Avis

Mænd i mindre doser

Annonce
Odder Avis

Gåtur på Hjertestien

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Katrine er årets kontorelev: Hestepige i høj kurs har fået lederjob

Odder Avis

Kirke laver stillegudstjeneste

Odder Avis

Nu gider vi ikke flere nedlukninger: Gymnaster står på spring til forårsopvisning

Odder Avis

Cyklister kan godt begynde at glæde sig: Snart kommer der nye cykelstier

Odder Avis

Kulturen på kirkegårde ændrer sig

Odder Avis

Replik om "Det tavse flertal": Jeg må på det skarpeste frabede mig, at Uffe Jensen prøver at tillægge mig holdninger, som jeg absolut ikke har

Odder Avis

Fem svømmere jagtede personlige rekorder

Odder Avis

Højresvingsuheld sendte 16-årig knallertkører i asfalten

Odder Avis

Styr på vandet i Hou Havn: Det trækker sig igen fra klokken 15.30

Odder Avis

Lærer som blev politiker: Folkeskolen skal kunne matche privatskolerne

Odder Avis

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Odder Avis

Frank blev klemt ud i rabatten af en traktor: Vejene er forfærdelige

Annonce