Annonce
Odder Avis

Digter: Jeg elsker at give folk oplevelser

Den nøgne Lyriker alias Marie Skipper fra Odder har udsendt sin første digtsamling på Byens Forlag. Hun vil gerne give sine læsere en oplevelse. Foto: Hans Jørgensen
Marie Skipper kalder sig selv Den Nøgne Lyriker, når hun lægger digte på Instagram. Hun har netop udgivet sin første digtsamling, og hun har flere, der er klar til at møde læserne.
Annonce

Odder: Da alle andre rejste ud på et sabbatår efter gymnasiet, satte Marie Skipper sig hjemme på forældrenes veranda og læste digte og filosofi. Hun rejste ind i sig selv i stedet for ud i verden, og nu har hun udsendt sin første digtsamling. Hun vil gerne have, at læserne får noget ud af at læse digtene.

- Hvis nogle føler sig mindre alene, så har jeg gjort mit. Jeg har altid følt mig meget ensom og manglet noget at spejle mig i. Det manglede jeg, og det mødte jeg først i gymnasiet hos nogle undervisere, siger Marie Skipper.


Udtrykket Den Nøgle Lyriker står mere for den skrøbelige sandhed, den naturlige ærlighed. Det er den måde, jeg anskuer ting og verden på, jeg stiller til skue.

Marie Skipper, digter


Hun voksede op i et hjem med musik og malerpensler, og det var normalt at beskæftige sig med kultur.

- Jeg har haft en god opvækst og aldrig været i tvivl om kærligheden fra min familie. Jeg tror bare, jeg var anderledes. Jeg er slet ikke alene på nogen måde, men når man bruger meget af sin barndom på at føle sig anderledes, hænger det i en. Jeg ville tale om andre ting. Jeg gik fra at være meget barn til meget voksen og have store tanker. Hvorfor er vi her? Hvorfor burde vi være her? Jeg ville gerne vide, hvor man får de tanker fra, som man udtrykker i kulturen, siger digteren.

Annonce

Laver events

Hun er 25 år, kommer fra Odder og bor i dag på Frederiksbjerg i Aarhus. Hun læser serviceøkonomi på erhvervsakademiet i Viby, hvor hun lærer at lave oplevelser og events.

- Jeg elsker at give oplevelser, at give folk noget med hjem. Det har jeg altid gjort uden at vide det, siger digteren.

I sin tid i Odder boede hun på Rosensgade tæt på Odder Museum. Forældrenes hus har baghave ud til museet, og Marie Skipper kan huske, at hun som 7-8-årig var med til et H.C. Andersen-arrangement på museet. De skulle bruge nogle børn til at levendegøre eventyrene.

- De fandt hurtigt ud af, at jeg skulle være Klods-Hans. Jeg skulle stå med en levende ged og være lidt beskidt og fræk. Folk ville nok sige, at jeg var fræk og charmerende dengang, og jeg er nok stadigvæk lidt kæk. Vi skulle være i rollen, og det var ret fedt at give den oplevelse. Jeg husker det som en sjov og god dag, siger Marie Skipper.

Siden har hun været med i skolekomedier, for fem år siden begyndte hun at arbejde i Den Gamle By i Aarhus, og senere begyndte hun at arbejde med events som frivillig.

- Jeg vil måske helst være bag kulisserne, men jeg kan snildt stille mig op foran folk, tilføjer hun.

Annonce

Nøgen på Instagram

For fem år siden begyndte Marie Skipper at slå sine digte op på Instagram under navnet Den Nøgne Lyriker.

- Egentlig tænkte jeg ikke så meget over det. Men det er en god måde at komme i kontakt med dem, som læser digte, og holde poesien i live, siger Marie Skipper.

Marie Skippers gode veninde Agnes Præstegaard Jensen har lavet illustrationerne til digtsamlingen. Foto: Hans Jørgensen

Da hun kom i kontakt med Byens Forlag, viste de hurtigt interesse, og digtsamlingen "TILSTRÆKKELIG" er lavet i et oplag på 300 eksemplarer.

Byens Forlag kalder i en pressemeddelelse digterens poesi ærlig, vovet og indirekte direkte. Og digtene beskrives som "hårde og erotiske, og de undersøger den rå, nøgne kærlighed, som kun hudløs ærlighed og mod kan frembringe".

Annonce

Naturlig ærlighed

Den beskrivelse har fået mange medier til at interesse sig for digtsamlingen og Den Nøgne Lyriker, og Marie Skipper ved godt, at nøgenhed og erotik fremmer nysgerrigheden hos mange.

- Men det handler mere om følelser og den naturlige ærlighed. Udtrykket Den Nøgle Lyriker står mere for den skrøbelige sandhed, den naturlige ærlighed. Det er den måde, jeg anskuer ting og verden på, jeg stiller til skue. Det er følelser, jeg har, ikke egne erfaringer. Hjemme hos os har der altid været plads til, at man gerne må føle noget. Man skal holde fast i sine følelser overfor mennesker og i situationer, når det er svært. Det er ok at føle de følelser. Digtsamlingen er ret gennemtænkt, og den skulle gerne danne en historie. Og der ligger fire mere derhjemme, der også er klar, siger Marie Skipper.

Hun fandt selv ud af, hvem hun var, da hun læste filosofi og digte.

- Det er bare mig. Og man får et ret godt indtryk af, hvem jeg er, i digtene, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Diskoteksejer: Flyt byfesten

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Hou skal sikres mod oversvømmelser

Odder Avis

Ferien slutter med børnekulturdage

Odder Avis

Svensk jazz på Brandbygegaard

Annonce