Annonce
Odder Avis

Disruptet af Corona

Gudskelov er der mange virksomheder, som gennem det sidste halvandet års tid, har fået øjnene op for, at hjemmearbejde ikke betyder, at medarbejderne ikke udfører deres arbejde. Det gør de for det meste. Men de løser ikke altid opgaverne indenfor tidsrummet 8-16, hvor de normalt befinder sig på arbejdspladsen.

Corona har givet mange af os mulighed for mere fleksibilitet, end den nuværende danske model, som stammer fra 1870’erne med 8 timers arbejde, 8 timers frihed og 8 timers hvile.

De af os, der har været hjemmearbejdende, har taget en time ud midt på dagen til indkøb, inden der skal hentes børn. For vi kan arbejde om aftenen, når børnene er puttet.

Annonce

Nogle er B-mennesker og mest produktive sidst på dagen. Andre arbejder i sprint og holder derfor også flere pauser. Samlet set løser de fleste medarbejdere det samme antal arbejdsopgaver, som de plejer. I mange tilfælde løser de flere.

Det gælder også for de medarbejdere, der ikke har haft den luksus at kunne arbejde hjemme. De har løbet endnu stærkere og forholdt sig konkret til den risiko for smitte, der har været forbundet med at tage på arbejde.

Disruption her har været et spil om at holde ud og bide tænderne sammen. For jer ønsker jeg, at jeres arbejdsliv må komme tilbage til en nogenlunde normal, hvor I igen holder af jeres jobs og ikke kun holder ud.

Udover fleksibilitet til medarbejderne (og mangel på samme til dem med jobs med fremmødebehov) har Corona også disruptet arbejdslivet på mødefronten. Alle brancher har afholdt flere digitale møder. Personligt har jeg været i byggebranchen, hvor der lægges meget vægt på at se hinanden i øjnene undervejs i de komplicerede processer. Det er min opfattelse, at processerne i den branche er blevet mere effektive ved at flytte en del af møderne over i det digitale format.

Der kan altså også være økonomisk gevinst forbundet med disruption. At være leder i et disruptet arbejdsliv har dog ikke været let, ved jeg fra bekendte.

For hvordan holder man bedst fingeren på pulsen i forhold til travlhed hos sine medarbejdere, når man ikke lige kan stikke hovedet ind ad døren, eller man sjældnere ser dem, fordi de arbejder i holdskifte? Og hvordan sikrer man, at medarbejderne lærer af hinanden, så der ikke sker fejl?

De ledige har oplevet at få bolden tilbage på egen bane med mere ansvar for egen jobsøgning i beskæftigelsessystemet. Og mange blomstrer derved!

Nu har jeg et håb om, at A-kasser og Jobcentre får politisk grønt lys til at fortsætte med de gode erfaringer omkring selvbooking, video- og telefonmøder. En tiltrængt disruption af et beskæftigelsessystem, som ikke for alle giver lige meget mening.

Disruption er i bund og grund et sammenbrud og bruges ofte til at forklare, hvordan ny teknologi ændrer markedssituationen markant. Ligesom da Airbnb udfordrede hotelbranchen.

Men sammenbrud giver også rum for kreativ innovation og skaber derfor muligheder. Også i arbejdslivet. Nu er det tid til at holde fast ved mulighederne!

Annonce
Annonce
Odder Avis

Den nye pige i klassen: Det klæder ikke debatten, at der er snakken og uro i salen

Annonce
Annonce
Odder Avis

Regionen er din tryghed og din sundhed

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Nu kan det blive nemmere at få en tid hos lægen: Odders praktiserende læger får ny kollega

Odder Avis

Vi skal have bedre kvalitet i daginstitutionerne

Odder Avis

Troldedag i Eventyrskoven

Odder Avis

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Odder Avis

Peter Birk udstiller i KunstVærket

Odder Avis

Børnene voksede fra fodbold og skydning, så nu vil far i byrådet

Odder Avis

Jeg støtter vores guld: Vi arbejder for det gode, trygge og ordentlige børne- og ungdomsliv

Odder Avis

Venstre om Kattegatforbindelsen: Vejføringer skal ske så skånsomt som muligt overfor borgerne og naturen

Odder Avis

Lav regnbue-nøgleringe i efterårsferien

Byens Bedste i Odder

Se videoen: Vindere i lange baner ved byens bedste fest i Odder

Odder Avis

Kom med en tur i mindelunden med Mit gamle Odder: Samtalecafé

Odder Avis

At sejle er at leve: Vandglade vandmænd fik Odder Avis' initiativpris

Odder Avis

Musikdokumentar om Billie Holiday åbner filmklubben Dok Bif i Biffen

Odder Avis

Genlæs livebloggen: Sådan gik det, da Byens Bedste i Odder blev kåret

Odder Avis

Vi skal have Danmarks højeste valgprocent til kommunalvalget

Odder Avis

Gymnasieelev og byrådskandidat: Kulturlivet for unge skal skabes og formes af unge

Odder Avis

Formand for pårørenderåd efter budgetaftale: De tre partier vægter den grønne omstilling højere end vores sårbare borgere

Odder Avis

Tyve blev spærret inde med deres bytte: Måtte banke efter hjælp, fordi deres bil sank ned i sandet

Odder Avis

Lær at tegne bygninger med Lene Rosenberg

Odder Avis

Efter etablering af genbrugsbutik: Det er meget uheldigt, at en mastodont som RenoSyd kan risikere at udkonkurrere Retroen

Odder Avis

Jens er imponeret: Gør-det-selv-folket bliver ved med at renovere

Annonce