Annonce
Odder Avis

DN holdt valgmøde og afslørede resultatet af en rundspørge: Det mener flertallet af kandidaterne om Kattegatforbindelsen

Spørgelysten var stor, men mest debat var der om Kattegatforbindelsen, da DN Odder tirsdag aften holdt vælgermøde. En rundspørge viser, at de fleste kandidater er imod. Foto: Hans Jørgensen
Drikkevand og biodiversitet er varme emner op til valget, men de kan slet ikke få følelserne i kog som det helt hotte spørgsmål: Er du for eller imod en fast forbindelse? DN Odder har lavet rundspørge, og resultatet blev afsløret på valgmøde.

Odder: Det er Folketinget, der beslutter, om der skal bygges en fast forbindelse over Kattegat. Men stod det til flertallet af de politikere, der gerne vil ind i byrådet i Odder, bliver projektet aldrig til noget.

Det viser en rundspørge, som Danmarks Naturfredningsforenings afdeling i Odder har lavet sammen med foreningen Østjyder mod Kattegatforbindelsen, inden DN Odder tirsdag aften holdt vælgermøde i Pakhuset.

Kattegatforbindelsen er et relevant emne i valgkampen.

Ib Salomon, formand DN Odder

- Vi har spurgt alle 59 kandidater, der stiller op, og vi har foreløbig fået 48 svar.  Af dem er to kandidater fra Venstre, som nægter at svare. 30 er imod og 16 er for. Nogle partier er 100 procent enige, mens der i andre er delte meninger, fortalte Ib Salomon, der er formand for DN Odder.

Annonce

Nogle har endda udbygget deres besvarelser.

- De tager alle mulige forbehold, og der er ingen ende på, hvor mange tunneller, der skal bygges, fortalte Ib Salomon.

S er splittet

I Socialdemokratiet er der delte meninger, og hos Nye Borgerlige er én af partiets tre kandidater for, mens de to andre er imod. Hos Venstre og Konservative ser der ud til at være stemning for Kattegatforbindelsen, mens Radikale, SF, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Verdensmål med Vilje er imod, oplyste Ib Salomon på mødet.

Ib Salomon fortalte om den rundspørge, som DN Odder har lavet sammen med Østjyder mod Kattegatforbindelsen. Foto: Hans Jørgensen

Folketinget har bevilget 60 millioner kroner til at få lavet forundersøgelser, og resultatet skulle være offentliggjort i år, men er blevet udsat til næste år. Byrådet holdt for nylig et orienteringsmøde med Vejdirektoratet og entreprenørfirmaet Rambøll om status på planerne, og ifølge Ib Salomon er det helt på sin plads, at vælgerne vil høre, hvad politikerne i Odder mener, selv om de ikke kan sætte tommeltotten på for eller imod-knapperne i Folketingssalen.

- Det er et relevant emne i valgkampen. Det er noget, som vil ændre vores kommune, den vil aldrig blive den samme igen, hvis forbindelsen bliver til noget, sagde han, inden de 75 tilhørere og panelet på seks politikere gik i gang med diskussionen.

De første to timer var det dog emner som klima, drikkevand, biodiversitet og grønne stier, der blev diskuteret. DN Odder havde med vilje lagt Kattegat-debatten til sidst, så den ikke optog al tiden. Men det var under diskussionen om forbindelsen, at nogle politikere fik klapsalver, mens andre trak en hovedrysten.

Annonce

Uenige om tunnel

I panelet var Marianne Hundebøll (SF), Kresten Bjerre (S), Ditte-Marie Thejsen og Palle Holsting (S) imod, mens Ole Lyngby Pedersen (V) og Martin Mikkelsen (K) var for.

- På informationsmødet med Vejdirektoratet fik vi at vide, at der kan laves store stræk med tunnelløsninger, hvor der er bynær og sårbar natur. Jeg spurgte også, hvad alternativet til en Kattegatforbindelse er, og det kunne de ikke svare på, sagde Ole Lyngby Pedersen.

Marianne Hundebøll mente dog, hun havde hørt noget andet på det samme møde.

- Hvis forbindelsen kommer, så kan vi ønske en hel masse, men vi vil ikke få hele forbindelsen ned i en tunnel. En tunnelløsning, så vi ikke får gener, det tror jeg ikke på. Med den viden, vi allerede har, så er det at stikke folk blår i øjnene, at forbindelsen tjener sig selv hjem, sagde SF'eren til klapsalver fra salen, hvor modstanderne var lettest at høre.

Ole Lyngby Pedersen mente dog, at der er grund til at vente på de forundersøgelser, der er ved at blive lavet - og til at lytte til dem.

- Hvis det viser så sig, at det er et tåbeligt projekt, så kan det være, at jeg også vil synes det, sagde han.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Biffen viser "Venuseffekten"

Annonce
Annonce
Odder Avis

Kom til juleudstilling på den Gamle Station

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

En læser undrer sig: Hvordan kan fitnesscenter sende regninger ud med fem års forsinkelse?

Odder Avis

Ordentlighed i planlægningen udbedes, tak!

Odder Avis

Vi vil være vagthund

KOMMUNALVALG

Se kortet: Her bor den nye kommunalbestyrelse i Odder

Odder Avis

Afgående seniorrådsformand: Fremmødevalg viste sig at være en god beslutning

Odder Avis

Spændingen er udløst: Caroline og Reece fra Dyngby blev årets nybyggere

Odder Avis

Prisen på tv-pakker stiger, til gengæld kan alle se TV2 News

Odder Avis

Puk Damsgård får højskoles pris Den Gyldne Grundtvig 2021

Odder Avis

16 meter langt målebånd fik ikke den ønskede effekt: Udvalg vil sende omstridt byggeri i høring

Odder Avis

Hvordan viser man sin protest mod højt byggeri? Man finder et 16 meter langt målebånd frem og hænger det op midt i byen

Odder Avis

Seniorrådet er igen fuldtalligt

Odder Avis

FGU bygger ud men mangler elever

Odder Avis

Kom til foredrag om nationalitet

Odder Avis

Nemmere, billigere og pænere: Hvem sagde, at den grønne omstilling var besværlig?

Odder Avis

Hjælp nu dine unger til at blive set i trafikken, så de kan komme sikkert frem

Odder Avis

Parteringsdrab kan sende samlever i fængsel på livstid: Har erkendt at han slog Freyja ihjel

Odder Avis

Valg til seniorråd: Stemmeprocenten højere end nogensinde

Odder Avis

Vil du begraves uden religiøse indslag, så er der nu hjælp at hente

Odder Avis

Se det nye byråd: Her er alle, der er valgt ind i kommunalbestyrelsen

Odder Avis

Brodebat: Vind i sejlene for modstanderne - det øger håbet om, at vi kan få lov til bevare naturen og passe bedre på hinanden og på miljøet

Odder Avis

DF fik læsterlige klø: Vælgerne tog flugten

Annonce