Annonce
Odder Avis

Domea Østjylland bygger helt kvarter i Bendixminde

Sådan kommer de nye boliger i Bendixminde til at se ud. Illustration: Domea.dk
Boligselskabet har store ambitioner om, at bæredygtigheden skal være i top i 118 nye boliger i vestbyen.

Odder: Der er gang i den i Odder og ikke mindst i Bendixminde, hvor Boligselskabet Domea Østjylland sammen med byggeadministrator Domea.dk sidst på året går i gang med at opføre hele 118 boliger.

- Det er et kæmpe projekt - noget af det største, vi har set i hvert fald her på disse kanter. Og vi er rigtig glade for, at vi får muligheden for at bygge så mange gode og attraktive almene boliger i lige præcis det her område. På den måde kan vi være med til at sætte præg på Bendixminde, så den nye udstykning - eller lille bydel, kan man vel godt kalde det - bliver for alle. Det sikrer en social bæredygtighed og i sidste ende et bedre miljø for alle, der bor der, siger formanden for Domea Østjylland, Willy Nielsen.

Høje ambitioner

Byggeriet bliver det største byggeri, Domea.dk har været en del af uden for hovedstadsregionen - mere end 11.000 kvadratmeter. Ud over at være stort, så er barren også sat ekstra højt i forhold til DGNB-certificeringen, hvor Domea.dk som byggeforretningsfører i samarbejde med bygherren for første gang går efter såkaldt "Guld med Diamant".

De 180 boliger kommer til at ligge i klynger. Illustration: Domea.dk

- Odder Kommune har stor fokus på bæredygtighed, og det falder godt i tråd med Domea.dk's bæredygtighedsambitioner, hvor vi blandt andet har besluttet, at vores byggeprojekter altid skal leve op til det, der kræves for at kunne opnå DGNB-certificering. Og sammen med Domea Østjylland har vi denne gang sat barren ekstra højt, for vi går efter DGNB Guld med Diamant, fortæller senior projektleder Pernille Esmark Prahm fra Domea.dk.

DGNB-certificering

DGNB står for Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen og er en bæredygtighedscertificering af bygninger. Ordningen vægter miljø, økonomi og sociale forhold ligeværdigt.

For at opnå en DGNB-certificering skal et byggeri eller et byområde evalueres ud fra en række kriterier, og på baggrund af evalueringen kan byggeriet tildeles enten DGNB Platin, DGNB Guld eller DGNB Sølv.

Derudover kan man arbejde for at opnå tillægsudmærkelser som DGNB Diamant for anerkendelse af arkitektonisk kvalitet og DGNB Hjerte, som belønner bygninger, der gør en ekstra indsats for brugernes velvære.

Det er Green Building Council Denmark (DK-GBC), der står for DGNB-certificeringen i Danmark.

DGNB-Guld er den næsthøjeste certificering, man kan opnå, og tillægsudmærkelsen Diamant kan tildeles på baggrund af byggeriets arkitektoniske kvalitet. Så det er et ambitiøst projekt, men Pernille Esmark Prahm er optimistisk, og det er hun af flere årsager:

- Vi har en stærk og engageret projektgruppe, der alle stræber efter, at vi skal nå i mål. Og så er det rent ud sagt en fornøjelse at arbejde sammen med Odder Kommune. Vi har en god dialog og let adgang til de relevante personer med de rette beslutningskompetencer. Så jeg er sikker på, det nok skal lykkes, og jeg ser frem til endnu et godt samarbejde, siger hun.

Når myndighedsprojektet er færdiggjort, og byggetilladelsen endeligt på plads, er planen at gå i jorden i begyndelsen af december.

De første beboere forventes at kunne flytte ind i deres nye hjem på bakketoppen ved Bendixminde i midten af 2023.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Spurgt på gaden: Savner du kulturtilbud i Odder?

Annonce
Annonce
Odder Avis

Find vej til tre kunstnere i Odder Kommune

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Byrådsmedlem: Vi skal nasse på naboernes store kulturtilbud

Alarm112

Anklager: Parteringsdrab skal koste 51-årig livstid i fængsel

Odder Avis

Det gamle Odder vender tilbage - set med kulturens briller

Odder Avis

Kroniske smerter plager Lene:  Nu finder hun energi i keramikken

Odder Avis

De kæmper om at blive Byens Bedste

Odder Avis

Kom med til Byens Bedste fest

Odder Avis

Odder-dansere til EM i Polen

Kultur

Ny bog om vinterbaderne ved Sondrup Strand

Odder Avis

Blev først dansker som 45-årig: Messina Nielsen er født og opvokset i Danmark, men først onsdag fik hun rødbedefarvet pas

Odder Avis

Fodboldklub ånder lettet op: Slipper for at betale restgæld til kommunen på 125.000 kroner

Odder Avis

Odder Roklubs kvinder roede fornemt DM

Odder Avis

Oprykningen glippede for Odder Golfklub

Odder Avis

Hverdagsaktivisme: Mennesker, der bare går i gang

Odder Avis

Leif lægger jord til naturpleje-projekt: Græssende køer skal skabe bedre liv for insekter, planter og en truet sommerfugl

Odder Avis

Replik: Godt for cyklister, knap så godt for fodgængere

Odder Avis

Det grå guld skal slås om indflydelse: Seniorråd fandt ni kandidater på få dage

Odder Avis

Babycafé på Centralhotellet

Odder Avis

Man kan sagtens selv vaske busskure og byskilte for at forskønne sine omgivelser: Hverdagsaktivismen er kommet til Odder

Odder Avis

Høstgudstjeneste i Falling og Alrø

Odder Avis

Gåtur på Tunø med We Walk Odder

Odder Avis

Fem til otte års ventetid: Der er en særlig grund til, at der mangler ledige pladser i mange lystbådehavne

Annonce