Annonce
Odder Avis

Efter årtiers kamp: Nu hedder Hou Hou

Borgmester Uffe Jensen (V) fik hjælp af en medarbejder fra Vej & Park til at montere det første nye skilt i Hou. Foto: Søren E. Alwan
Årtiers kamp for at kalde deres by for Hou er slut for borgerne i byen. Tirsdag blev det første nye byskilt sat op.
Annonce

Hou: Rågerne skræppede, og himlen var grå som aske, da en flok mænd tirsdag samledes under træerne ved en af indfaldsvejene til Hou. Den lidt mistrøstige scenografi ændrede nu ikke på, at humøret blandt herrerne var helt i top.

Anledningen til den muntre sammenkomst på vejen foran herregården Gersdorffslund var nemlig, at tirsdag var den dag, hvor det første byskilt med navnet Hov blev erstattet af et med "den nye" stavemåde Hou.

Eller ny er stavemåden nu ikke, idet borgerne i Hou - og de ansatte på rådhuset - har stavet færgebyen sådan i årtier. Uden at have lov til det, fordi der findes flere andre Hou'er rundt omkring i landet.

- Men I har holdt fast, og takket være Hou Fællesforum, hedder byen nu Hou. Det skal I have ros for, sagde borgmester Uffe Jensen (V), før han kravlede op på en stige for at montere det første "Hou-skilt". Denne gang med popnitter, der ikke kan løsnes uden at gå i stykker - modsat gammeldags skruer og møtrikker, som holdt de gamle skilte fast.

- Vi har så meget at være stolte af. Nu skal vi bare sikre os, at det nye projekt ved havnen kommer til at hedde Hou Færgeby og ikke blot Færgebyen, sagde Vagn Mørch Sørensen. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Hou Færgeby

Uffe Jensen har ret i, at borgerne gennem alle årene har holdt fast i, at deres by skal staves Hou. Seneste markering kom de med i forbindelse med Europa-Parlamentsvalget i maj, hvor de lavede en afstemning om byens fremtidige stavemåde. Resultatet var klokkeklart: 844 borgere satte kryds ved "Hou", mens kun 49 satte kryds ved "Hov" som fremtidig stavemåde.

Senere bakkede byrådet op om afstemningen og sendte derefter anmodningen om ændring af den officielle stavemåde videre til Stednavneudvalget, som altså godkendte den ønskede stavemåde.

- Vi har så meget at være stolte af. Nu skal vi bare sikre os, at det nye projekt ved havnen kommer til at hedde Hou Færgeby og ikke blot Færgebyen, sagde Vagn Mørch Sørensen, medlem af Hou Fællesforum med et glimt i øjet.

Annonce

Måske kult

Spørgsmålet er så, om der i Hou trods alt befinder sig et lille obskurt parallelsamfund bestående af borgere, der foretrækker navnet Hov.

Pudsigt er det i hvert fald, at det gamle skilt med navnet "Hov" var blevet fjernet af ukendte gerningsmænd under en time før højtideligheden på vejen i Hou. Pist væk var det.

- Jeg ved ikke, hvem der har interesse i det. Måske er det blevet kult. Men jeg håber, at vi når at få et af de gamle skilte til Lokalhistorisk Arkiv i Hou. Som levn fra en nu svunden tid, sagde Ryan Moric.

Afdelingsleder Leo Kristoffersen fra Vej & Park fortæller, at ansatte i afdelingen i den kommende tid vil skifte yderligere 90 skilte ud i og omkring Hou. Med popnitter. Prisen for de nye skilte er ca. 35.000 kroner.

Nogen havde været på spil, før delegationen af glade mænd troppede op ved indfaldsvejen til Hou. Det gamle skilt var nemlig pist forsvundet. Foto: Søren E. Alwan
Nu er det officielt: Sådan staver man til havnebyen i Odder Kommune. Foto: Søren E. Alwan
Det første skilt blev skiftet ud tirsdag. De øvrige 90 med navnet Hov bliver det i den kommende tid. Foto: Søren E. Alwan
En stor dag for borgerne i Hou. Længst til højre ses borgmester Uffe Jensen (V). Foto: Søren E. Alwan
Hou hedder nu officielt Hou med U. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Odder Avis

Teaterfornøjelser på vej

Annonce