Annonce
Odder Avis

Efter DM i coastalroning: Vi kunne ikke have ønsket os en bedre dag

De frivillige, som var tættest på mesterskaberne var de 15 blåblusede hjælpere, der stod parat i vandkanten til at holde bådene, når de bankede ind mod land, så roeren i stævnen af båden, kunne hoppe i vandet og styrte ind på land og de 25 meter op i mål. Og det var en udfordrende opgave, at holde coastalbådene i brændingen.
Der var både medaljer og ro til Odder Roklub efter weekendens DM-værtsskab ved Saxild Strand.

Saxild: Efter et vellykket DM i coastalroning ved Trekanten, Saksild Strand var meldingen fra Odder Roklubs DM-udvalg klar.

- Vi kunne ikke have ønsket os en bedre dag, lyder det i en pressemeddelelse.

Odder Roklub havde selv fire både med og sikrede sig én guldmedalje.

Annonce

Arrangørernes værste mareridt var en regnfuld gråvejrsdag, men det blev fejet af himlen med perfekt vejr til coastalroning. En meget frisk vind fra øst gav store bølger med skumsprøjt, hvilket var præcis hvad de 70 deltagere, Odder Roklub og Dansk Forening for Rosport (DFfR) havde ønsket sig.

Da de første deltagere var ankommet og havde været løbet ned over Trekanten til stranden for at på forholdene ved Saksild Strande, bredte der sig en forventningsfuld whau-det-bliver så-fedt stemning, mens de enten kørte eller bar deres både ned til stranden. De glædede sig til at konkurrere på den fire km lange match race bane.

Et utroligt sammenhold

- Vi kunne simpelthen ikke have drømt os til bedre rammer. Coastalbåde er havets mountainbikes, og vi kan derfor afholde mesterskaber i et vejr, hvor det ellers kun er kite-surferne, der tager på vandet. Det var præcis sådan, vi gerne ville vise coastalroning og Saksild Strand frem, pointerede roklubbens DM-udvalg, og Peter Froskov nikkede. Han er formand for DFfR’s coastaludvalg.

Deltagerne kom primært fra Danmark, men der deltog også fire svenskere - heriblandt en svensk verdensmester i coastalroning - to tyskere og to tjekker i regattaen.

I konkurrenceøjemed plejer Odder Roklub at have blikket rettet imod medaljer. Det havde klubbens deltagere ikke denne gang. Det vigtigste var at være med i den nye coastaltype og at få en oplevelse. Alligevel fik klubbens tidligere ungdomslandsholdsroere Anton Østergaard-Clausen og Trine Leitzke en guldmedalje i mix-klassen i Danish Open for U-19. De roede samtidig så flot op med de voksne roere.

- Det er ret vildt, og nogle af de voksne roere, sagde til os, at vi fulgte forbandet godt med taget i betragtning, at vi var nogle grønskollinger,” fortalte Anton Østergaard-Clausen med et glimt i øjet.

- Det var så sjovt, og hold da op, hvor var det udfordrende. Det skal vi bestemt gøre igen, mente Trine Leitzke.

Anton Østergaard-Clausen stillede også op i toer, sammen med Odder Roklubs tidligere VM- sølvmedaljevinder Steffen Bonde. De lagde godt fra land, men knækkede desværre en åre og kom ærgerlige i land, men fast besluttede på at prøve at ro sammen igen. Henrik Füchtbauer blev nr. 7 i singlecoastal.

Juliane Elander, tidligere 4x OL-deltager, var også hjemme for at ro toer med ungdomsroeren Pi Goslar, og de blev nr. 5.

Annonce

Vil gerne til Saksild og ro igen

Odder Roklub stillede med ikke mindre end 42 blåklædte hjælpere på selve dagen, DFfR bidrog med fem officials og klubben fik desuden hjælp af tre frivillige bådfører. Derudover fik Odder Roklubs DM støtte fra klubbens trofaste sponsorer og Odder Kommune.

- DM var en vellykket samarbejds- og fælleskabsøvelse, som vi bestod til et 12-tal, at bedømme efter de efterfølgende kommentarer fra deltagerne, og det er vi stolte over. Flere af deltagere har allerede spurgt, om de må komme til Saksild og ro coastal igen, og det er jo fedt, fortalte DM-udvalget.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Spurgt på gaden: Savner du kulturtilbud i Odder?

Annonce
Annonce
Odder Avis

Find vej til tre kunstnere i Odder Kommune

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Byrådsmedlem: Vi skal nasse på naboernes store kulturtilbud

Alarm112

Anklager: Parteringsdrab skal koste 51-årig livstid i fængsel

Odder Avis

Det gamle Odder vender tilbage - set med kulturens briller

Odder Avis

Kroniske smerter plager Lene:  Nu finder hun energi i keramikken

Odder Avis

De kæmper om at blive Byens Bedste

Odder Avis

Kom med til Byens Bedste fest

Odder Avis

Odder-dansere til EM i Polen

Kultur

Ny bog om vinterbaderne ved Sondrup Strand

Odder Avis

Blev først dansker som 45-årig: Messina Nielsen er født og opvokset i Danmark, men først onsdag fik hun rødbedefarvet pas

Odder Avis

Fodboldklub ånder lettet op: Slipper for at betale restgæld til kommunen på 125.000 kroner

Odder Avis

Odder Roklubs kvinder roede fornemt DM

Odder Avis

Oprykningen glippede for Odder Golfklub

Odder Avis

Hverdagsaktivisme: Mennesker, der bare går i gang

Odder Avis

Leif lægger jord til naturpleje-projekt: Græssende køer skal skabe bedre liv for insekter, planter og en truet sommerfugl

Odder Avis

Replik: Godt for cyklister, knap så godt for fodgængere

Odder Avis

Det grå guld skal slås om indflydelse: Seniorråd fandt ni kandidater på få dage

Odder Avis

Babycafé på Centralhotellet

Odder Avis

Man kan sagtens selv vaske busskure og byskilte for at forskønne sine omgivelser: Hverdagsaktivismen er kommet til Odder

Odder Avis

Høstgudstjeneste i Falling og Alrø

Odder Avis

Gåtur på Tunø med We Walk Odder

Odder Avis

Fem til otte års ventetid: Der er en særlig grund til, at der mangler ledige pladser i mange lystbådehavne

Annonce