Annonce
Odder Avis

Efter seks måneders coronalukning: Gensyn med væven og vennerne

Ilse Rasmussen har brugt Aktivitetshuset i 10 år, og hun havde set frem til at mødes med sine medkursister - og at gense den væv, som hun forlod for mere end seks måneder siden. Foto: Carina Mayner
Stor glæde, da Aktivitetshuset i Odder genåbnede torsdag.
Annonce

Odder: Jeg skal lige have støvet væven af. Nå, var det så langt, jeg var kommet? Det havde jeg helt glemt.

Der blev hverken omfavnet eller jublet, da brugerrådet bag Aktivitetshuset torsdag slog dørene op efter næsten seks måneders total nedlukning. Det skal dog ikke ses som et udtryk for, at brugerne ikke har savnet hinanden.

- Det har vi i den grad, men en forudsætning for, at genåbningen går godt er, at vi overholder alle regler om rengøring, afspritning og afstand. Ellers kan det hurtigt gå galt, fortalte formanden for husets brugerråd Torben Jacobsen, der af samme grund har måttet aflyse alle planer om ugentlige foredrag og banko i huset, som tilbryder en bred vifte af tilbud til pensionister i Odder Kommune.

Netop foredrag og banko afvikles nemlig i Ålykkecentrets Café, som stadig er lukket ned.

Annonce

Totalt lukket ned

Men så er der så meget andet at glæde sig over, og det gjorde man blandt andet finværkstedet, som bruges til blandt andet vævekurser, undervisning i filtning og masser af andre ting.

Her sad fem-seks kvinder fra klokken 9 med hver deres væv foran sig. I behørig afstand, mens der blev udvekslet sommererfaringer og sjove bemærkninger.

84-årige Leo Poulsen tilbage i træværkstedet, hvor der bliver lavet flotte træskåle. Senere venter der et slag billard med andre brugere af Aktivtetshuset. Foto: Carina Mayner

- Du godeste, hvor har jeg savnet væven. Men det var ikke noget at gøre: onsdag 11. marts blev dørene til Aktivitetshuset låst, og siden har man ikke kunnet komme ind. Heller ikke for blot at hente sin væv, fortalte 74-årige Ilse Rasmussen, der underviser i filtning en dag om ugen, selv går til vævning en anden dag og så i øvrigt bruger finværkstedet, når hun har tid. Sådan har det været i 10 år.

- Jeg har virkelig savnet at komme herind. Også selv om jeg har været på en uges højskole i sommer og i øvrigt bare kan strikke derhjemme. Men det betyder altså også noget at mødes med dem, man har lært at kende her. Så vi fejrer gensynet med afspritning og en kop kaffe lige om lidt, sagde pensionisten fra Gylling.


Jeg har virkelig savnet af kommer herind. Også selv om jeg har været på en uges højskole og i øvrigt bare kan strikke derhjemme.

Ilse Rasmussen, bruger af og underviser i Aktivtetshuset


Formanden for brugerrådet, Torben Jacobsen har brugt en del af sommeren på at lave programmet om, fordi der hele tiden kom nye regler for forsamling. Foto: Carina Mayner

Trods regler om afstand på en eller to meter, alt efter om man synger eller syr, har det ifølge Torben Jacobsen været muligt at finde aktiviteter til næsten alle de 250 personer, som dukkede op til indskrivning mandag 21. september. Enkelte er dog kommet på venteliste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lukkede klokken 13: Testbil løb tør for tests efter frokost

Odder Avis

Vind 10.000 kr og hjælp din kommune

Odder Avis

Træk-et nummer-system aflyst, før det blev taget i brug: Ansatte vil hjælpe folk på vej til corona-test i Vitapark

Odder Avis

Halloween: Skruer ned for uhyggen

Odder Avis

Aftensang i Gosmer Kirke

Odder Avis

Hvad skete der lige med Emma Gad?

Odder Avis

Klar til at teste kollegerne

Annonce