Annonce
Odder Avis

Efter våd maj måned: Rathlousdaldæmingen holdt vand

Vandstanden ved Rathlousdaldæmningen var onsdag helt oppe på 114 centimeter, men der var stadig plads til mere vand. Foto: Odder Kommune
Den nye dæmning i Odder Å er med de sidste dages store regnmængder virkelig blevet testet.

Odder: Efter en utrolig våd maj måned, der kulminerede med heldagsregn i begyndelsen af ugen, har Rathlousdaldæmningen bevist, at den kan holde vand.

Dæmningen, der blev indviet 11. november 2020, skaber et oversvømmelsesbassin. Det bliver fyldt op ved kraftige skybrud og forhindrer oversvømmelser i byen. I de sidste dage har dæmningen bestået sin prøve.

- Vandstanden steg i går 114 cm ved dæmningen. Det er den største tilbageholdelse af vand siden åbningen. Men er der stadig hele 150 cm at give af og masser af volumen i bassinet. Tre gange tidligere i år har dæmningen opstuvet vandet med ca. 80 cm. Man kan i øvrigt selv følge vandstanden på webadressen http://odder.web4you.dk, siger Morten Rud, der er klimamedarbejder i Odder Kommune.

Annonce

Udvalgsformand slipper for hovedspring

Netop på dagen, hvor vandet var på sit højeste, havde miljø-, teknik- og klimaudvalget planlagt en besigtigelsestur til Rathlousdaldæmningen. Og ovenpå flere dage med store regnmængder fik de med egne øjne set, at den nye dæmning fungerer.


Til indvielsen fortalte jeg kækt, at den dag hvor vandet løber over dæmningen, vil jeg hoppe på hovedet i vandet. Det ser heldigvis ud til, at jeg slipper for det.

Ole Lyngby Pedersen


Det var ikke mindst udvalgsformand Ole Lyngby Pedersen (V) glad for.

- Jeg er først og fremmest glad på borgerne og Odders vegne for at se, at dæmningen virker. Men jeg er også glad på det personlige plan. For ved indvielsen fortalte jeg kækt, at den dag hvor vandet løber over dæmningen, vil jeg hoppe på hovedet i vandet. Det ser heldigvis ud til, at jeg slipper for det, griner Ole Lyngby Pedersen.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Så står studenterne på spring

Annonce
Annonce
Odder Avis

Fem hurtige om kommuneplanen

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Ny sommerbutik i telt på Tunø

Odder Avis

Otte pletskud præmieret

Odder Avis

Sur smiley til restaurant i Odder

Annonce