Annonce
Odder Avis

Efterladte: Ros, anerkendelse og tak til en gruppe medarbejdere, som ifølge dem selv bare gør deres arbejde

"Vi kan kun bekræfte, at medarbejderne på Stenslund er et virkeligt bevis på, hvordan grundlæggende værdier og menneskesyn kommer til udtryk gennem teamsamarbejde, faglighed, indflydelse på eget arbejde, god ledelse og tillid", skriver Dorritt Smed og hendes søskende. Arkivfoto

Læserbrev: Vores mor havde Alzheimer og måtte derfor flytte på Stenslund for fire et halvt år siden.

Vi har lige fra starten oplevet, hvordan personalet, med respekt og faglighed, justerede deres måde at hjælpe hende på, efterhånden som sygdommen tog mere og mere af den Kirsten, hun engang havde været.

De hjalp mor, f.eks. med at fastholde hendes glæde for sang og musik, ved at insistere på, at hun deltog så meget så muligt trods udfordringer.

Annonce

Personalets relation til hende og de andre beboere er præget af varme og interesse for det menneske, de står overfor.

Ved festlige arrangementer, både i Rød 8 og i fælleshuset, oplevede vi et personale, som strålede og grinte om kap med beboerne. De nød at skabe en god stemning både for beboerne, pårørende og kolleger.

Det seneste år har været hårdt for alle med besøgsbegrænsninger og ingen fælles sammenkomster med pårørende. Gennem hele perioden har vi været trygge ved, at personalet i Rød 8 skabte den bedste hverdag for mor.

De fastholdt hendes muligheder for socialt samvær med de andre beboere samt det velkendte personale, så hun ikke var præget af angst og afsavn.

Når vi kunne besøge hende i lejligheden, gav hun udtryk for, at hun var glad for at bo på Stenslund. Noget, hun kunne udtrykke lige til det sidste.

De sidste syv døgn af mors liv var vi fire børn på skift hos hende.


Den måde, hvorpå personalet tog vare på mor, vidner om en langvarig omsorgsfuld relation, hvor de, selv i hendes dødskamp, sørgede for, at hun fremstod som "en nydelig dame", hvilket altid har betydet meget for hende.

Dorritt Smed og hendes søskende


Den måde, hvorpå personalet tog vare på mor, vidner om en langvarig omsorgsfuld relation, hvor de, selv i hendes dødskamp, sørgede for, at hun fremstod som "en nydelig dame", hvilket altid har betydet meget for hende.

De brugte hinanden til faglig sparring for at finde løsninger på de problemer, som mor havde i de døgn. De inddrog deres ledelse, når de var i tvivl eller havde brug for sparring til dem selv.

De holdt om mor, så hun fandt ro.

Personalet formåede at udvise ro og tid, når de kom ind i mors lejlighed. Vi vidste udmærket godt, at de havde utroligt travlt, men alligevel tog de sig tid til at trøste, guide, lytte, synge, snakke og grine med os. Dette betød virkeligt meget for os og gjorde hele situationen lidt lettere at bære.

Stenslund har ikke flere ressourcer end alle mulige andre plejehjem. De har præcis lige så mange udfordringer med for få hænder, sygefravær, coronakrav og lignende.

Vi kan kun bekræfte, at medarbejderne på Stenslund er et virkeligt bevis på, hvordan grundlæggende værdier og menneskesyn kommer til udtryk gennem teamsamarbejde, faglighed, indflydelse på eget arbejde, god ledelse og tillid.

Tak til medarbejdere og ledelse på Stenslund. Men en helt særlig tak skal gå til personalet i Rød 8 - I har været enestående!

Annonce
Annonce
Odder Avis

Så står studenterne på spring

Annonce
Annonce
Odder Avis

Fem hurtige om kommuneplanen

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Ny sommerbutik i telt på Tunø

Odder Avis

Otte pletskud præmieret

Odder Avis

Sur smiley til restaurant i Odder

Annonce