Annonce
Odder Avis

Eigil er klar til at stå tidligt op mange gange under OL: Vil heppe foran fjernsynet, når sønnen spiller badminton

Eigll Rasmussen er klar til at følge sønnens OL-kampe i fjernsynet, selv hvis han skal stå tidligt. Og hunden er klar til at gå tur med Anne Skaarup Rasmussen, hvis hun synes, kampene bliver alt for gyserspændende. Foto: Hans Jørgensen
Farmand tog sine sønner med til badmintontræning i Ørting Hallen. Nu er den yngste blevet så dygtigt, at han kæmper om medaljer i Japan.

Saxild: Eigil Rasmussen har forberedt sig på, at vækkeuret skal stilles til at ringe tidligt i den kommende tid. Hans søn deltager i OL for første gang, og hvis det går, som farmand håber, så bliver det til mange kampe og til medaljer i Japan.

- De er otte timer foran, så hvis han spiller klokken 12, så er klokken 4 om morgenen her. Og det står vi op og ser. Så kan min kone gå en tur med hunden, hvis det bliver for spændende, siger Eigil Rasmussen.

Han er gift med Anne Skaarup Rasmussen, og deres søn Anders Skaarup Rasmussen skal sammen med Kim Astrup spille herredouble i badminton ved OL.

Annonce

Anders: Vi er klar

Anders Skaarup Rasmussen fortalte før afrejsen, at han og makkeren er klar.

- Vi føler, at forberedelserne har været rigtigt gode, tæt på optimale. Så er det spørgsmålet, om vi kan få alt det ud på banen. Det er sjældent, at det lykkes hver gang. Der er nogle, der er mere favoritter til medaljer, end vi er. Men vi har slået mange af de par, der også er favoritter, og vi går efter medaljer, sagde Anders Skaarup Rasmussen.

Han og Kim Astrup skal formentlig i kamp allerede lørdag 24. juli, og hvis de går videre fra den  indledende puljes tre kampe og kan vinde de næste kampe, så er der finale 31. juli.

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen (til højre) har spillet herredouble sammen i ni år og undervejs vundet EM og sidste år Swiss Open. Her er de fanget ved Danisa Denmark Open Badminton i Odense sidste efterår. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

-  Hvis vi står i en kvartfinale, kan alt ske. Men det første bliver at komme videre fra puljen, og det kan også blive svært. Det ville have været sjovt, hvis der havde været 20.000-30.000 tilskuere, for det løfter os. Nu er der nul, og det er, som det er. OL har jo været udskudt, og der har været alt muligt. Men vi har forberedt os på, at det er noget, vi har ventet på og skal have til at lykkes. Jeg håber, vi møder op i topform, så vores modstandere fornemmer, vi er der for at vinde, sagde Anders Skaarup Rasmussen.


Vi går efter medaljer.

Anders Skaarup Rasmussen, OL-deltager


Han glæder sig til at komme i gang.

- Vi har været i gang med træning mere eller mindre hver dag i syv uger, så jeg har været inde i en boble. Det er niende år, jeg spiller sammen med Kim, og det er første gang, vi er til OL, så det er kulminationen, fortalte Anders Skaarup Rasmussen.

De første tre puljekampe er mod modstandere fra Japan, Rusland og Nigeria, og de to bedste går videre.

Annonce

Med far til træning

Anders Skaarup Rasmussen er 32 år og bor med kone og barn i København. Han kom første gang i kontakt med badminton, da hans far tog ham med i Ørting Hallen.

- Jeg var ungdomstræner for nogle Ørting-børn og Anders' storebror Christian, og Anders var så lille, at han var med som ketsjerbærer. Så begyndte drengene at spille i Odder, da jeg blev træner der, og senere begyndte Anders at spille i Højbjerg med en kammerat. De var så gode, at de skulle derind, siger Eigil Rasmussen.

Storebror Christian Skaarup Rasmussen fik problemer med en skulder, men lillebror kom ind omkring landsholdet. Efter en afstikker til militæret begyndte han igen at spille, og i dag handler tilværelsen om badminton på fuld tid. Økonomien er skruet sammen af klubløn, præmiepenge og sponsorater.

Annonce

Far er stolt

- Men hvis han kunne tjene det samme som en middelmådig AGF'er, så ville han være lykkelig. Det var exceptionelt at han tog til Højbjerg som 11-årig, det er normalt for tidligt. Men jeg er stolt af ham, jeg synes, det er flot. Når man har evnen, så har man også pligten. Mange børn har prøvet en masse forskellige idrætsgrene, jeg kunne godt savne, at de har fokus. Man bør gå til noget. Snakken i omklædningsrummet og bagefter er guld værd, mener Eigil Rasmussen, der også har en fortid som skolelærer.

Selv om OL i Japan er lukket land for tilskuere, så kunne farmand ikke lade være med at prøve at komme med.

- Jeg havde søgt om at blive bagagebærer, men jeg kunne ikke blive akkrediteret. Så må vi se det i fjernsynet. Det kan jeg godt li', det er en god tv-sport. Men hvis det bliver rigtigt gyseragtigt, så begynder min kone at støvsuge, siger Eigil Rasmussen, der håber på, at sønnen skal spille mange kampe.

- Der er mange gode par med til OL, og i Asien er der en milliard, der spiller badminton. Men på en god dag kan de få medaljer. Det håber jeg, siger Eigil Rasmussen.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Overklasse, arbejderklasse og arbejdsløse er der nok af i Odder Sogn: Så bliver det ikke mere gennemsnitligt

Annonce
Annonce
Odder Avis

Hæder til markant erhvervsmand: Byens første el-konge fik borgerne til at se lyset og har fået vej i industrikvarter opkaldt efter sig

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Veteranfolket på tur med de ældre

Odder Avis

Tunøfærgen sejler ikke onsdag, men der er livline til de, der ikke kan undvære øen en dag

Odder Avis

Bistrobeats byder på Kronborg på værftet

Odder Avis

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Sport

Herredouble skaffer den første danske badmintonsejr ved OL

Odder Avis

Familien Padkær hyrer Ghita Nørby og Mikkel Beha til at besøge deres have: - Vi vil gerne være med til at brede kulturen ud

Odder Avis

Frivillig - for hvem?

Odder Avis

Vi runder Rathlousdal – en gåtur til herregården med fortællinger

Odder Avis

Skuespiller flyttede hjemmefra, før han fyldte 17 år: Det er ikke fordi, jeg forbander min hjemby

Odder Avis

Av min arm: En brækket albue har været med til at give flere oplysninger om foto fra en sygehusindvielse i 1950'erne

Odder Avis

Bilist overså knallert i rundkørsel

Odder Avis

Eigil er klar til at stå tidligt op mange gange under OL: Vil heppe foran fjernsynet, når sønnen spiller badminton

Odder Avis

Forretningsmodeller gør dig skarpere

Odder Avis

Mød Snøvsen: Bison-baby blev afvist af sin mor - det giver fast arbejde til hel familie

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Odder Avis

Naboer til det gamle badehotel: Nu skal kommunen altså opføre sig ordentligt i stedet for at hjælpe ejerne med at sælge dyrt

Odder Avis

Lokalplanerne tager ikke henyn til de enorme mængder af overskudsjord, der opstår, når der bygges

Odder Avis

Mon der kommer flere? De første vikinger har erobret Tunø

Odder Avis

Der er behov for en klar og tydelig handicappolitik i Odder Kommune

Odder Avis

Kan man da ikke få lov til at blive forarget over de nyudsprungne studenter?

Odder Avis

Lappeløsninger? Nej, her er vi næsten designere

Annonce