Annonce
Odder Avis

En læser spørger: Har kommunen helt glemt Præstevænget?

Skiltet er Domeas, men det grønne areal udenom har Odder Kommune ansvaret for at holde.
Ib Espersen og Agnes Sørensen er sådan set glade for at bo i Domeas boliger på Præstevænget. Men de undrer sig over, at omgivelserne i den grad får lov at gro til.

Odder: Egentlig er Agnes Sørensen og Ib Espersen glade for at bo på Præstevænget, men kommunens vedligeholdelse - eller mangel på samme - lader meget tilbage at ønske:

De nyplantede bøgehække bliver langsomt kvalt af snerler, parkeringspladserne er dækkede af græs og ukrudt og stierne er ved at gro til, og selvom der for længst er gjort klar til det, er der endnu ikke blevet sat lys op.

- Er det virkelig Odder Kommunes standard, spørger Ib Espersen.

Annonce

Domea ejer bygningerne, men har kun ansvar for vedligeholdelse ned til soklen, mens det er kommunens ansvar at passe de grønne arealer, hække, stier og parkeringspladser. Somme tider bliver Agnes Sørensen nødt til selv at ringe til kommunen, før de kommer og slår græsset.

- Det burde altså ikke være nødvendigt, vi betaler jo husleje. På parkeringspladsen er græsset blevet så højt, at vi ikke kan undgå at blive våde på tøjet, når det har været regnvejr, siger hun.

Før kunne vores beboere gå på stierne, men det kan de ikke mere, da slet ikke med rollator eller kørestol.

Ib Espersen, pensionist.

Ib Espersen og Agnes Sørensen har flere gange selv ringet til driftscentret i Odder Kommune, ligesom de også er mødt personligt op, men ifølge Agnes Sørensen har det foreløbigt ikke medført mærkbare forbedringer.

- Det er åbenbart vanskeligt at få Odder Kommune til at indse, at der skal laves noget, siger hun.

Erkender hængeparti - har ikke været der i år

Da Agnes Sørensen og Ib Espersen ikke selv lykkedes med at få Odder Kommune op i gear, forsøgte de at få Domea til at rette henvendelse til kommunen.

- De har også prøvet at ruske lidt op i kommunen, for at se om de ikke kan gøre noget ved det, for det ser jo forfærdeligt ud, siger hun.

Lars Todbjerg-Hansen, der er kundechef i Domea Østjylland bekræfter, at man i det regionale servicecenter, flere gange har været i dialog med Odder Kommune.

- Vi har den største forståelse for beboernes synspunkter og deler fuldstændigt deres ønske om, at området selvfølgelig skal se pænt og præsentabelt ud. Derfor har vi også en løbende dialog med kommunen om det, siger han.

Driftsleder hos Odder Kommune, Lene Jensen, oplyser at græsset bliver slået hver anden uge, men erkender dog, at vedligeholdelsen på Præstevænget ikke har været optimal.

-Jeg ved, at der er blevet ryddet og luget ved hækken i sommers, men vi har et hængeparti hvad angår parkeringspladserne, da vi ikke har været derude i år, siger hun.

Odder Kommune har ansvaret for at vedligeholde parkeringspladsen, men det ser ud til, at det efterhånden er lang tid siden, de sidst var på besøg på Præstevænget.

Noget kunne dog tyde på, at kommunens oprydning ikke har været særlig omfattende eller grundig, og det er da heller ikke en udlægning af sagen som Agnes Sørensen kan genkende.

- Der er godt nok blevet sprøjtet, men så sker der heller ikke mere, siger hun.

Annonce

Belysningen er helt ok

Da boligerne på Præstevænget var under opførelse, blev Ib Espersen vist tegninger af, hvordan der skulle sættes lys op på stierne i området, og derfor undrer det ham, at de godt fem år senere stadig ligger uoplyste hen.

Ifølge Driftschef hos Odder Kommune, Leo Kristoffersen, er der dog allerede opsat det lys, der er besluttet der skal være, og det er kun på hovedstien.

- Det er ganske som i alle andre grønne områder i Odder Kommune, hvor der også kun er lys på hovedstierne, men ikke på alle sidestier. Det synes jeg er helt ok, det vigtige er, at man kan vælge en oplyst sti, hvis man ikke vil gå på de uoplyste, siger han.

Stierne på Præstevænget er så tilgroede, at det kan være svært for ældre og gangbesværede beboere at komme rundt i området, især hvis der ligger grene på stierne.

At stierne ikke er oplyste, er én ting, men det er dog langt værre, at de er ved at gro til, og at der ligger grene og flyder på stierne. Det lyder måske ikke som noget stort problem, men ifølge Ib Espersen kan det være en udfordring overhovedet at bevæge sig rundt i området.

- Før kunne vores beboere gå på stierne, men det kan de ikke mere, da slet ikke med rollator eller kørestol, som flere af vores ældre og gangbesværede beboere er afhængige af, siger han.

Annonce

Ældre herre måtte hjælpe gammel dame

Ib Espersen der selv er 87 år, fortæller om en konkret episode, hvor han blev nødt til at hjælpe en ældre beboer, der var lige ved at vælte på stien med sin rollator. Tilfredsheden over at han – alderen til trods – stadig kan hjælpe en dame i nød, har han svært ved at skjule.

- Hun har ikke været her siden, det er da egentlig lidt synd for den stakkels gamle dame, siger den ældre herre med et tydeligt glimt i øjet, der afslører, at han godt er klar over, at han selv tilhører den ældre del af befolkningen.

Det er kommunens ansvar at holde området, men det er ikke deres fortjeneste, at den lille trekant med fliser foran Agnes Sørensen og Ib Espersens opgang fremstår så nydelig.

Driftsleder Lene Jensen er ikke bekendt med, at der skulle være problemer med grene på stierne, men oplyser, at de fra kommunens side nok skal tage sig af det.

- Vi vil selvfølgelig gerne fjerne grenene, det burde ikke være noget problem, siger driftslederen.

Omvendt vil Driftschef Leo Kristoffersen ikke afvise, at nedfaldne grene kan komme til at ligge i noget tid.

- Det kan vi ikke helt undgå, da vi ikke kommer i parken dagligt, siger han.


Annonce
Annonce
Odder Avis

Den nye pige i klassen: Det klæder ikke debatten, at der er snakken og uro i salen

Annonce
Annonce
Odder Avis

Regionen er din tryghed og din sundhed

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Nu kan det blive nemmere at få en tid hos lægen: Odders praktiserende læger får ny kollega

Odder Avis

Vi skal have bedre kvalitet i daginstitutionerne

Odder Avis

Troldedag i Eventyrskoven

Odder Avis

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Odder Avis

Peter Birk udstiller i KunstVærket

Odder Avis

Børnene voksede fra fodbold og skydning, så nu vil far i byrådet

Odder Avis

Jeg støtter vores guld: Vi arbejder for det gode, trygge og ordentlige børne- og ungdomsliv

Odder Avis

Venstre om Kattegatforbindelsen: Vejføringer skal ske så skånsomt som muligt overfor borgerne og naturen

Odder Avis

Lav regnbue-nøgleringe i efterårsferien

Byens Bedste i Odder

Se videoen: Vindere i lange baner ved byens bedste fest i Odder

Odder Avis

Kom med en tur i mindelunden med Mit gamle Odder: Samtalecafé

Odder Avis

At sejle er at leve: Vandglade vandmænd fik Odder Avis' initiativpris

Odder Avis

Musikdokumentar om Billie Holiday åbner filmklubben Dok Bif i Biffen

Odder Avis

Genlæs livebloggen: Sådan gik det, da Byens Bedste i Odder blev kåret

Odder Avis

Vi skal have Danmarks højeste valgprocent til kommunalvalget

Odder Avis

Gymnasieelev og byrådskandidat: Kulturlivet for unge skal skabes og formes af unge

Odder Avis

Formand for pårørenderåd efter budgetaftale: De tre partier vægter den grønne omstilling højere end vores sårbare borgere

Odder Avis

Tyve blev spærret inde med deres bytte: Måtte banke efter hjælp, fordi deres bil sank ned i sandet

Odder Avis

Lær at tegne bygninger med Lene Rosenberg

Odder Avis

Efter etablering af genbrugsbutik: Det er meget uheldigt, at en mastodont som RenoSyd kan risikere at udkonkurrere Retroen

Odder Avis

Jens er imponeret: Gør-det-selv-folket bliver ved med at renovere

Annonce