Annonce
Odder Avis

Endelig vågner byen igen

Anya Wissendorff, egnsredaktør

Redaktørens hjørne: For første gang i meget lang tid kunne jeg mandag formiddag åbne vinduet i mit kontor, For solen skinnede og luften var forårsagtig og varslede om bedre tider.

Men det var hverken fornemmelsen af sol eller varme, der bragte smilet frem på mine læber. Det var lyden.

Eller rettere lydene. Af mennesker. På gaden.

Klokken, der ding-dong'er, når kunderne går ind i Bog & Idé. Små børn, der græder, fordi byturen er blevet lang og isen endnu ikke har indfundet sig i podens hånd, og folk, der stopper op og taler sammen - måske for første gang siden før jul.

Alle lyde der varmer et coronatræt hjerte.

Slut med at shopping er noget man gør på telefonen og at tøjet kommer i en overflod af gennemsigtig plastic, leveret til døren af et fortravlet bud.

Vi skal igen ud at røre ved varerne og benytte os af muligheden for at bede om hjælp, råd og vejledning hos de overstadige ekspedienter, der endelig får lov at bruge deres viden til andet end at "shine" butikkerne op i en uendelighed.

Vi skal betale dem for deres tålmodighed ved lige at købe lidt ekstra, for vi vil vel allesammen gerne have, at butikkerne bliver i bybilledet - ikke bare lidt længere, men for evigt.

Butikkerne er nemlig også åbne i morgen, i næste uge, til sommer og resten af året, så vi behøver ikke skynde os mere end højest nødvendigt.

For selvom vi er ivrige, skal vi også vise, at vi alle kan håndtere den lille genåbning ved fortsat at holde afstand, spritte af og vente med at købe de løbesko, hvis køen er lang og butikken måske lige lidt for fuld.

Vi har ventet længe, så vi kan godt vente til det bliver vores tur. Hellere det end en ny nedlukning. Det må og skal vi for alt i verden undgå.

Så husk - Handl lokalt (og med afstand) - det betaler sig.

Annonce
Annonce
Odder Avis

To veje bliver spærret

Annonce
Annonce
Odder Avis

Rallyteam fik god start ved DM

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Ildsjæl nomineret til stor pris

Odder Avis

We Walk går i Vejlskoven

Odder Avis

Øv igen: Sondrup Marked aflyser

Odder Avis

Motorsport: FN Rally kører videre

Odder Avis

Hvorfor ikke otte spor?

Annonce