Annonce
Odder Avis

Erhvervsområde og nye boliger på vej

En plan for boliger, der skal erstatte det gamle varmeværk på Nørregade er sendt i høring. Ill. RAVN Arkitektur
En lokalplan blev vedtaget uden bemærkninger, mens en anden blev sendt i høring.
Annonce

Odder: Det gamle varmeværk på Nørregade vil snart blive erstattet af to nye bygninger med plads til cirka 54 lejligheder.

Det er i hvert fald det, der ligger i det forslag til kommune- og lokalplan, som byrådet mandag aften besluttede at sende i høring.

Byggeriet vil fremtræde som syv etager ud mod dagligvarebutikken Løvbjerg og Torvald Køhlsvej og seks etager mod punkthusbebyggelse på Teglbakken, der er etableret på et højere liggende terræn, og som ligeledes er i 6 etager. Lokalplanens byggefelter for forskellige etageantal og bygningshøjder skal sikre, at ny punkthusbebyggelse aftrappes mod syd til fem etager tilpasset højden på den overfor beliggende bebyggelse langs med Nørregade og til fire etager mod eksisterende bolig- og erhvervsbebyggelse umiddelbart øst for lokalplanens område.

Dele af den nederste etage ud mod Nørregade kan anvendes til liberale erhverv. Denne regulering skal understøtte den overordnede byudviklingsstrategi for Odder bymidte.

Hos naboen, det gamle posthus, er der også planer om nye boliger. Det projekt blev sendt i foroffentlig høring i oktober, og vender tilbage til byrådet i løbet af 2020.

- Godt vi nu kommer i gang med at få gjort midtbyen færdig dernede. Der bliver flot i det område, sagde Elvin Hansen (S), da byrådet sendte byggeriet på det gamle varmeværk i høring mandag aften.

Annonce

Tæt på letbanen

Et område på 68.000 kvadratmeter ved Rude Havvej har til gengæld været i høring og blev mandag vedtaget af et enigt byråd.

Lokalplanen er udarbejdet for at give mulighed for at etablere af et attraktivt og funktionelt trafik- og erhvervsområde i tilknytning til letbanens stoppested, kommunens erhvervsområder og i "gåafstand" til Rudehøj Efterskole og kommunens plejeboliger på Bronzealdervej.

Området skal have parkeringspladser og i øvrigt rumme faciliteter tilknyttet letbanen for at gøre anvendelsen af kollektiv transport mere attraktiv og dermed fremme klimavenlige og bæredygtige transportformer.

Endvidere er det hensigten at udnytte en del af området til erhverv, som vil være placeret attraktivt i forhold til offentlig transport og parkeringspladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce