Annonce
Odder Avis

Et år med x-faktor

Da TV2 i torsdags, på den næstsidste aften i 2021, blændede op for programmet De største øjeblikke, fulgte en veloplagt Sofie Linde op på sin MeeToo-tale fra Zulu Comedy Galla 2020. Hun begyndte sin 2021-tale på en positiv note, som hun kaldte det. Konstaterede, at det bestemt går fremad. Med faste skridt. Ret ind i 2022.

Det er altid godt at lægge optimistisk fra land. Jeg vil derfor gerne indlede med at fastslå, at jeg gennem hele 2021 i den grad har nydt Odderes naturskønne omgivelser – samt bagerens træstammer. Og nøddebrud. Og gåsebryst.

Når det er sagt, så var 2021 – naturligvis – ikke lutter lagkage.

Annonce

Corona-epicenter blev Odder kaldt, da vi ellers skulle have haft fuld fokus på adventskranse, kravlenisser og æbleskiver på tilbud. Desværre har vi stadig ret høje smittetal – godt, at der nu kun er to vintermåneder tilbage.

På det personlige plan blev 2021 året, hvor jeg efter 35 år som bilist, der aldrig nogen sinde havde fået så meget som en enkelt skramme i lakken, bakkede ind i en parkeret bil. På en ellers stor parkeringsplads. Med ellers kun få andre biler til stede. Det er fortsat et stort mysterium for mig, hvad der egentlig skete. Men skrammerne var (og er) heldigvis – både i bogstavelig og overført betydning – noget mindre, end de skrammer Dansk Folkeparti i Odder rendte ind i op til kommunalvalget. Hvis ikke det ville være for plat, kunne man roligt kalde det en rigtig lortesag.

Tv-fænomenet Sofie Linde var lykkeligvis ikke den eneste, der dryssede lidt x-faktor ud over os i 2021. Odder var således indtil flere gange på landsdækkende tv med indslag, der dækkede alt fra oversvømmelser til bowlende kommunalpolitikere.

Vi kunne også glæde os over Jacob Kragelund, som er matematisk student fra Odder Amtsgymnasium, i rollen som altid kompetent vært på DR-programmet Kontant. Og Thomas Buttenschøn, der brugte Odder som ledetråd, når han forklædt som monster sang sig helt til finalen i underholdningsprogrammet "Hvem holder masken"?

Det er alt sammen fint og godt. Men faktisk er det de små ting, der for mig har gjort 2021 i Odder til et år fuld af x-faktor. Som fx de godmodige drillerier blandt det faste klientel til morgensvømning. Møderne med Berta, Ludvig, Nala og de andre hundevenner på en af dagens gåture – eller at komme hjem om eftermiddagen den 23. december til en på alle måder sød julehilsen fra naboen.

Odder er stor nok til, at ikke alle kender alle, at ikke alle ved alt om alle. Så vidt JEG ved. Men byen er omvendt ikke større, end at den er fuld af velkendte ansigter og en fornemmelse af tryghed og nærhed. Eller måske har jeg som tilflytter bare et lidt for romantisk blik på byen? Endnu?

Uanset, om du tænker som jeg eller finder Odder kvælende klaustrofobisk, så kan du glæde dig over snart igen at kunne se Jacob Kragelund i Kontant eller Sofie Linde i rollen som vært for X Factor. Eller – bedst af alt – du kan i 2022 bruge tiden og energien på drysse din helt egen x-faktor ud over livet, menneskene og byen.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Kirke laver stillegudstjeneste

Annonce
Annonce
Odder Avis

Nu gider vi ikke flere nedlukninger: Gymnaster står på spring til forårsopvisning

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Odder Avis

Kulturen på kirkegårde ændrer sig

Odder Avis

Replik om "Det tavse flertal": Jeg må på det skarpeste frabede mig, at Uffe Jensen prøver at tillægge mig holdninger, som jeg absolut ikke har

Odder Avis

Frank blev klemt ud i rabatten af en traktor: Vejene er forfærdelige

Odder Avis

Fem svømmere jagtede personlige rekorder

Odder Avis

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Odder Avis

Højresvingsuheld sendte 16-årig knallertkører i asfalten

Odder Avis

Flerstemmig musik i sognekirken

Odder Avis

Om et par år skal vi til at sortere i flere bunker: Der kommer en ny affaldsplan

Odder Avis

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Odder Avis

Strandjægere bekæmper rotter på fugleø

Odder Avis

Borgerrådgiveren skal helst gøre sig selv arbejdsløs

Odder Avis

Elever hoppede til matematikken

Odder Avis

Corona presser arbejdspladser: Varehus har skruet ned for de gode tilbud

Odder Avis

Odder som turistmål er røget i National Geograpic

Odder Avis

Christina anede ikke, hun var gravid - syv uger efter kom Izabella

Odder Avis

Som hundeejer græmmes jeg: Magen til tåbelig og tankeløs adfærd skal man lede længe efter

Odder Avis

Det Liberale Højre vil ændre grundloven: - Jeg tror, der er mange - inklusive kongehuset selv - der ikke ved, hvad vi skal bruge kongehuset til

Odder Avis

Herregård og kongeborg fortæller historier

Odder Avis

Kattegatforbindelsen vil svække Jylland og styrke København: Aarhus Lufthavn vil som den første lufthavn miste livet

Odder Avis

Borgerforslag: Børnene skal kunne passes på deltid for børnenes skyld?

Annonce