Annonce
Odder Avis

Fællesskab skaber løbere: Odder Atletik & Motion vækker den indre løber

De 2 veninder Louise Lomholt (t.v.) og Olivia Kjeldahl (t.h.) deltager Odder Atletik og Motions gratis løbeskole Foto: Morten Pape
Ganske gratis har man siden starten af august kunnet lære at løbe. Motivationen skal være et godt fællesskab og et professionelt tilrettelagt program.
Annonce

Odder: Iklædt løbesko og hidsige gule, røde og blå farver står en gruppe løbere på spring foran Spektrum. De er utålmodige og klar til at komme afsted.

For nogle uger siden var løb en by i Rusland for flere af deltagerne. Men gennem Odder Atletik & Motions løbeskole har de nu fundet løbeskoene frem.

Odder Atletik og Motions løbeskole

Det er tredje gang, at Odder Atletik & Motion afholder deres 12 uger lange løbekskole.

Løbeskolen tager sig af løbere på alle niveauer, og målet er at skabe venskaber og få flere til at finde glæden ved at løbe.

Trænerne fra Odder Atletik & Motion er frivillige og står for alt det praktiske. Heriblandt det program som er lagt over de 12 uger. 

Løberne er nu i forløbets niende uge, og planen er at starte et nyt hold op omkring 1. april 2021. Information kan findes på Odder Atletik & Motions hjemme - og facebookside

I spidsen for løbeskolen står den 50-årige Carsten Dan Petersen, som sammen med de øvrige trænere fra Odder Atletik & Motion har et håb og ønske om at få flere i Odder til at snøre løbeskoene.

Lederen af løbeskolen Carsten Dan Petersen arrangerer sammen med andre frivillige fra Odder Atletik og Motion løbeskolen Foto: Morten Pape

- Jeg tror dybest set, at langt de fleste mennesker har et ønske om at holde sig i god form. Men i en hverdag opstår der pludselig mange hindringer. Vi har fjernet alle hindringerne, de skal bare møde op med løbesko på. Program, tid og sted styrer vi. Det eneste de skal er at komme og hygge sig, siger Carsten Petersen.

Annonce

Fællesskabet er en stor motivation

Inden løbeturen starter, mødes alle foran indgangen til Spektrum, og der bliver snakket og grinet. Forventningens glæde er stor og selv efter de 16 minutters motion, er der overskud til at grine og smile under den efterfølgende udstrækning.


Da jeg stoppede med at spille håndbold, startede jeg som så mange andre i fitness. Men jeg savnede hurtigt fællesskabet fra håndbolden.

Olivia Kjeldahl


Ifølge deltageren Peter Hein er det netop  fællesskabet og den hyggelige stemning, der gør hele forskellen.

- Som person har jeg aldrig været ham, der har snøret løbeskoene og løbet en tur helt alene.  For at jeg kommer afsted, skal det være sjovt. Og løb er sjovt i det her selskab. Jeg nyder at være sammen med min familie og de andre løbere, siger 48-årige Peter Hein, som sammen med konen Jette og deres to døtre har taget turen rundt om løbebanen ved Spektrum.

Udover familien Hein har to gymnasieveninder også slået vejen forbi Spektrum denne onsdag. Og veninderne Olivia Kjeldahl og Louise Lomholt, på henholdsvis 18 og 19 år, bruger også fællesskabet som motivation og drivkraft.

Annonce

Ikke nok fællesskab i fitness

- Da jeg stoppede med at spille håndbold, startede jeg som så mange andre i fitness. Men jeg savnede hurtigt fællesskabet fra håndbolden. Derfor startede jeg sammen med Louise til løb, og vi er helt vilde med det. Vi løber med vores familie, og det er virkelig hyggeligt, siger Olivia Kjeldahl.

Hun bliver bakket op af veninden Louise, som især bruger fællesskabet på de mindre sjove dage.

Løbeskolen har fået op imod 80 personer til at tage løbeskoene på. Foto: Morten Pape

- Man er også mindre tilbøjelig til at melde afbud, når man har en forpligtelse overfor en anden person. Så selvom man måske er træt, bliver det nemmere at komme afsted, når man gør det sammen med en anden, siger Louise Lomholt.

Når der er flest deltagere, er der op mod 80 løbere.

Det hele er gratis og foregår mandag, onsdag og lørdag. Gennemfører man forløbet, kan man til sidst løbe fem kilometer uden pause undervejs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lukkede klokken 13: Testbil løb tør for tests efter frokost

Odder Avis

Vind 10.000 kr og hjælp din kommune

Odder Avis

Træk-et nummer-system aflyst, før det blev taget i brug: Ansatte vil hjælpe folk på vej til corona-test i Vitapark

Odder Avis

Halloween: Skruer ned for uhyggen

Odder Avis

Aftensang i Gosmer Kirke

Odder Avis

Hvad skete der lige med Emma Gad?

Odder Avis

Klar til at teste kollegerne

Annonce