Annonce
112

Første borgerforslag i byrådet: Flertal stemte modvilligt nej

Der er allerede en særlig lav fartbegrænsning på Vestermarken. Tilført fodgængerfelter med blink og hævede køreflader, vurderer et flertal i byrådet, at det er nok til at sikre skolebørnene, når de skal krydse vejen. Arkivfoto
Det er ikke nødvendigt at forbyde tung trafik på Vestermarken, mener flertal i byrådet.
Annonce

Odder: Det var ikke med deres gode vilje, at et flertal af byrådsmedlemmerne i sidste uge stemte nej til forbyde tung trafik på Vestermarken.

Forslaget var nemlig det første borgerdrevne forslag, der har samlet stemmer nok på kommunens hjemmeside til at komme til behandling i byrådet.

- Det ærgrer mig, at jeg ikke kan gå ind for forslaget, for jeg ser meget gerne, at vi kan imødegå borgerdrevne forslag, så borgerne ikke føler det omsonst, sagde Kresten Bjerre (R).

- Det er træls at stemme imod første borgerslag, stemte Martin Mikkelsen (K) i.

Når de to og 13 andre af de 17, der sidste mandag deltog i byrådsmødet ikke kan stemme for at forbyde tung trafik på Vestermarken, så skyldes det blandt andet, at vejen rent teknisk er en omfartsvej og ikke en boligvej.

Desuden viser en trafiktælling i området, at den tunge trafik, der ikke kan betegnes som ærindekørsel trods alt er begrænset.

- Men borgerforslaget har ikke været stillet forgæves, påpegede John Rosenhøj (DF).

Der er nemlig kommet hurtigt gang i trafikdæmpende foranstaltninger i området, så der kommer fodgængerfelter med blink og hævede flader, der skal understøtte, at der altså skal køres ekstra langsomt i området, hvor mange børn færdes til og fra skole.

- Det vurderer vi, sikrer vejen så meget som muligt, sagde Ole Lyngby Pedersen (V).

Borgerdrevne forslag

Det var et enigt byråd, der i juni 2018 vedtog en toårig forsøgsperiode, der giver alle borgere mulighed for at stille et forslag, som de gerne vil have byrådet til at behandle.

For at få et forslag i byrådet, skal det have fået mindst 358 stemmer i løbet af de maksimalt seks måneder, det ligger tilgængeligt på kommunens hjemmeside.

De 358 stemmer svarer til halvdelen af det antal stemmer, det krævede for at få et mandat i Odder Byråd ved det seneste kommunalvalg i 2017.

Der ligger lige nu 14 borgerdrevne forslag på kommunens hjemmeside.

Annonce

Pas på børnene

Hverken Enhedslisten eller SF lod sig dog overbevise af igangsatte fodgængerfelter eller trafiktællinger, der nedtonede de trafikale udfordringer.

- For hvis der alligevel ikke er mere tung trafik, hvad ville der så egentlig ske ved at forhindre den tunge trafik. Den smule vil jo ikke belaste andre steder, så derfor synes SF, at vi skal imødekomme borgerforslaget, sagde Marianne Hundebøll.

Leif Gjørtz Christensen (EL) efterlyste stærkere værktøjer for at forbyde den tunge trafik, der ikke har ærinder i området.

- I hvert fald morgen og eftermiddag, hvor mange børn skal til og fra skole, sagde han.

Men sådan blev det ikke. 15 stemte forslaget ned, mens kun to stemte for.

Ditte Marie Thejsen (EL) og Lene Midtgaard (V) deltog ikke i byrådsmødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lagkage og landsindsamling

Odder Avis

Åben havelåge i en giftfri have

Odder Avis

Sponsorturnering i ekstrem varme

Odder Avis

Gratis yoga under åben himmel

Annonce