Annonce
Odder Avis

Førstegangsvælgere ikke i tvivl: Klimapolitik er vigtigst

Ni folketingskandidater var samlet i henholdsvis rød og blå sofa. For hver runde var to fra hver sofa oppe at sætte debatten i gang på Odder Gymnasium. Foto: Søren E. Alwan
Klima er et altoverskyggende tema for de unge førstegangsvælgere på Odder Gymnasium. Til gengæld gider de ikke snakke flygtninge, indvandrere og pension.

Odder: Mens de ni politikere i panelet gerne ville omkring mange emner, da de tirsdag formiddag var inviteret til valgdebat på Odder Gymnasium, var tilhørerne mere entydige i deres interesse. For de unge førstegangsvælgere er der faktisk kun en rigtig vigtig dagsorden.

Klima, klima, klima.

- Jeg vil stemme på nogle, der vil tage ansvar for klimaet. Det er jo os, det går ud over, forklarer Andreas Viffeldt.

Desværre for de borgerlige partier er det ikke på den fløj, de største klimakæmpere findes. Derfor var det også et meget tydeligt billede, der blev tegnet, da eleverne efter halvanden times debat skulle rejse sig for enten rød eller blå blok.

Blå blok kunne måske samle et par håndfulde stemmer, mens flere end 100 elever vil sætte deres kryds ved et af de røde partier, når de skal til folketingsvalg for første gang grundlovsdag.

- Det er jeg ikke overrasket over, siger den yngste politiker i panelet Victoria Drummond Kilpatrick (K), der selv har været elev på Odder Gymnasium.

Hun er 23 år, og også for hende er klimaet det allervigtigste.

- Jeg tror, det er et generationsspørgsmål. De ældre politikere tror, der er stemmer i flygtninge og indvandrere og pension. Det er der måske også, men det fylder bare alt for meget, for det er altså ikke lige så vigtigt som klimaet, siger den konservative kandidat, der bor og er opstillet i Aarhus.

Hvis vi ikke får gjort noget ved klimaproblemerne, så bliver den næste flygtningestrøm klimaflygtninge, der flygter fra vores forbrugsskabte klimaudfordringer.

Torsten Gejl, Alternativet

DF's dårlige ånde

Der var heller ikke mange klapsalver fra salen til at give næring til en stram indvandrerpolitik. Faktisk blev DF's Jakob Søgaard Clausen mødt med larmende tavshed, da han forklarede sine holdninger til spørgsmålet.

Mere opbakning var der til Enhedslistens Søren Egges modsvar.

- Den dårlige ånde fra DF, der har bredt sig til andre partier, den skal vi simpelthen have stoppet.

Et citat, der udløste højlydte klapsalver.

Det gjorde politiske mundhuggerier til gengæld ikke.

- Det kan jeg godt forstå, de unge ikke gider høre på. Vi skal tale ordentligt til og om hinanden, mener også Victoria Drummond Kilpatrick, der har netop det som et af sine personlige mål.

Og dermed var valgbussen videre og eleverne igen optaget af den næstvigtigste dagsorden for dem - deres uddannelse.

Valgdebat på Odder Gymnasium

Tirsdag var eleverne fra Odder Gymnasium samlet i skolens fællessal Pyramiden for at lytte til Jens Joel (S), Katrine Robsøe (R), Jakob Ellemann (V), Kirsten Normann Andersen (SF), Torsten Gejl (AL), Victoria Drummond Kilpatrick (K), Ole Birk Olesen (LA), Jakob Søgaard Clausen (DF) og Søren Egge (EL).

De ni folketingskandidater havde på forhånd fået oplyst, at emnerne for mødet var klima, uddannelsespolitik, den offentlige sektor og indvandring.

Annonce
Annonce
Odder Avis

De kæmper om at blive Byens Bedste

Annonce
Annonce
Odder Avis

Odder-dansere til EM i Polen

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Kroniske smerter plager Lene:  Nu finder hun energi i keramikken

Kultur

Ny bog om vinterbaderne ved Sondrup Strand

Odder Avis

Odder Roklubs kvinder roede fornemt DM

Odder Avis

Kom med til Byens Bedste fest

Odder Avis

Oprykningen glippede for Odder Golfklub

Odder Avis

Blev først dansker som 45-årig: Messina Nielsen er født og opvokset i Danmark, men først onsdag fik hun rødbedefarvet pas

Odder Avis

Hverdagsaktivisme: Mennesker, der bare går i gang

Odder Avis

Replik: Godt for cyklister, knap så godt for fodgængere

Odder Avis

Fodboldklub ånder lettet op: Slipper for at betale restgæld til kommunen på 125.000 kroner

Odder Avis

Leif lægger jord til naturpleje-projekt: Græssende køer skal skabe bedre liv for insekter, planter og en truet sommerfugl

Odder Avis

Babycafé på Centralhotellet

Odder Avis

Det grå guld skal slås om indflydelse: Seniorråd fandt ni kandidater på få dage

Odder Avis

Høstgudstjeneste i Falling og Alrø

Odder Avis

Man kan sagtens selv vaske busskure og byskilte for at forskønne sine omgivelser: Hverdagsaktivismen er kommet til Odder

Odder Avis

Gåtur på Tunø med We Walk Odder

Odder Avis

Fem til otte års ventetid: Der er en særlig grund til, at der mangler ledige pladser i mange lystbådehavne

Odder Avis

Replik om buskrydning og træfældning: Der bliver mere liv og biodiversitet i midtbyen, end vi ser i dag, når det hele står færdig

Odder Avis

Tilhængere af Kattegat-forbindelsen får mere modstand: Politikere fra Odder, Samsø og Kalundborg stifter en ny Kattegatkomite for at stoppe bro

Odder Avis

Himlen & Dybet med Bull & Hjort

Odder Avis

Det menneskelige drama – fokus på Palæstina

Kultur

Lis har malet i hele sit liv: Kunst er det, som øjet ser

Annonce