Annonce
Odder Avis

Familie parat til at trække kommunen i byretten

16 måneder gammel er Amalia Kaysen en glad pige med Downs Syndrom. Et handicap, som betyder, at hun og hendes forældre har brug for hjælp. Men de er langt fra tilfredse med kommunens Børne- og Familiecenter. Privatfoto
Medlemmerne af børne-, uddannelses- og kulturudvalget mener ikke, der er sket graverende fejl i BFCs sagsbehandling af familien Kaysens sag. Familien og deres advokater er ikke enige.

Odder: Mandag eftermiddag fik børne-, uddannelses- og kulturudvalget (BUK) en redegørelse fra børnefamiliecentret (BFC) i en meget omtalt sag om familien Kaysen, der ikke mener den får den hjælp, den er berettiget til til datteren Amalia med downs.

Familien har her i avisen og på flere andre medier rettet skarp kritik af sagsbehandlingen og endda truet med at melde lederen af BFC Theresa Kepp til politiet.


Annonce

Jeg tænker, at der desværre ikke er anden udvej end at få sagen belyst ved byretten.

Niels Kaysen


På den lukkede del af mandagens udvalgsmøde drøftede udvalgets politikere redegørelsen.

Af referatet fra mødet kan man læse, at "Udvalget konstaterer, at der ikke er begået graverende fejl eller lovbrud i sagen.

Udvalget konstaterer endvidere, at der på kommunikations- og samarbejdsdelen er plads til forbedring hos de involverede instanser i kommunen. Udvalget hæfter sig ved at disse udviklingsområder adresseres i den aktuelle genopretningsplan, som der arbejdes med i BFC, hvorfor Børne-, Uddannelses- og Kulturudvalget ser frem til at behandle sag om status på genopretningsplanen på næstkommende udvalgsmøde".

Udvalgsformand Lone Jakobi (S) havde tirsdag ikke yderligere kommentarer til sagen.

Kan ende i byretten

Amalias far Niels Kaysen er rystet over, at det ifølge ham fremgår af BUK-udvalgets referat, at udvalget finder alt i den skønneste orden.

Han har derfor sendt et brev til hele udvalget og borgmesteren og endvidere offentliggjort brevet på Facebook.

Her forstår ikke, hvorfor familiens advokater ikke har modtaget den redegørelse samtidig med BUK-udvalget.

"Jeg må dog undres, da vi har to advokater med en lidt anden holdning, plus to jurister fra LEV og Hjertetbarnet, som også har været vores sag igennem og ikke er på vores lønningsliste. Derfor vil vi rigtig gerne have den redegørelse, så vi har en mulighed for at kommentere på den," skriver Niels Kaysen blandt andet i brevet, hvorefter han fremlægger en liste over de ifølge ham mest iøjenfaldende udfordringer i familiens sag.

Det handler blandt andet om manglende skriftlige afgørelse, selv efter der bliver rykket for svar. Manglende skriftlig dokumentation. Tidsfrister, der ikke sættes eller overholdes, og at udtalelse fra fysioterapeut ikke er fulgt overhovedet, ligesom der trods mange forespørgsler og anbefalinger fra fagpersonale ikke blev tilknyttet en ergoterapeut før 2021.

- Jeg tænker, at der desværre ikke er anden udvej end at få sagen belyst ved byretten. Derfor vil jeg sætte pris på den redegørelse ligger i vores advokaters indbakke i morgen, slutter Niels Kaysen sit brev.

Niels Kaysen og hans advokater modtog redegørelsen onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Odder Avis

Biffen genåbner med Oscar-vindere

Annonce