Annonce
Odder Avis

Familien Enghøj har sørget for kød på bordet i 50 år

Ernst Enghøj arbejder stadig i butikken, som han overtog for 50 år siden. I dag bruger han bl.a. en del tid på at levere mad til kunderne. Her er det Spisevennerne i Hou, der modtager dagens ret fra butikken. Arkivfoto
Hou Mesterslagter fejer i denne uge, at den samme familie har drevet butik i et halvt århundrede
Annonce

Hou: Det bliver en fornøjelse at gå en tur forbi Hou Mesterslagter i denne uge. For hvis vejret er godt, vil der blive delt masser af smagsprøver ud, ligesom alle børn bliver budt på en pølse.

Det lover indehaver og slagtermester Torben Enghøj, der sammen med personalet har sat hele ugen af til at fejre, at familien Enghøj har stået bag disken i butikken i 50 år.

Det hele startede nemlig, da hans forældre, Ernst og Käthe Enghøj, i april 1969 overtog en eksisterende slagterbutik i Hou.

Dengang var der ifølge Torben Enghøj kun to medarbejdere, nemlig forældrene, som gik til opgaven med stor iver. Det lønnede sig hurtigt, eftersom butikken lige siden har vokset sig større og større og i dag har 12 ansatte, hvoraf de fem er slagtere.

Torben Enghøj overtog roret hos Hou Mesterslagter i 2001. Arkivfoto

En af lærlingene var sønnen Torben Enghøj, der blev udlært i butikken i 1989, og som i 2001 overtog forretningen. Sammen med faren Ernst Enghøj, der trods sine 75 år stadig arbejder på fuld tid, har han videreudviklet, hvad forældrene satte i gang. Blandt andet er der i de senere år blevet satset endnu mere på "mad ud af huset", så det i dag omfatter 58 procent af forretningens omsætning. Den færdige mad fremstillet i butikken, er faktisk så populær, at en del pensionister foretrækker at få leveret retter herfra tre gange om ugen. Andre vælger at bestille hele menuer til store fester hos Hou Mesterslagter.

- Det går godt, men vi kommer heller ikke sovende til det. Man skal hele tiden udvikle sig og følge med de tendenser, der nu er i samfundet, fortæller Torben Enghøj, der som det seneste skud på stammen er begyndt at sælge varer via en webshop.

På grund af mangel på slagtere var Torben Enghøj for et par år siden tvunget til at holde butikken lukket i først en, siden to dage om ugen. Den udvikling er siden vendt, og i dag har slagtermesteren de slagtere, han har brug for.

Derfor er der igen også åben på mandage og tirsdage kl. 8-14. I første omgang i en prøveperiode frem til september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Odder Avis

Teaterfornøjelser på vej

Annonce