Annonce
Odder Avis

Farvel til præsten i Hundslund-Torrild

Sonja Nicolaisen går på pension og siger farvel ved afskedsgudstjenester i Torrild og Hundslund kirker. Fotoet her stammer fra engang, sognepeæsten havde besøg af de såkaldte fastelavssoldater. Arkivfoto
søndag 9. juni har sognepræst Sonja Nicolaisen afskedsgudstjenester i Torrild og Hundslund kirker. Bagefter er der afskedsreception i Kirkehuset i Hundslund.
Annonce

Hundslund: Sonja Nicolaisen blev ansat som sognepræst i Hundslund og Torrild i 2006. Siden nytår i år har hun været sognepræst for alle seks sogne i Fjordpastoratet.

Desuden har hun været landets første hjemmeplejepræst og har som sådan blandt andet holdt gudstjenester i Hundslund for demente fra hele kommunen.

Sonja Nicolaisen har ikke været præst altid. Hun er uddannet translatør og tolk og er desuden cand.ling.merc. fra Handelshøjskolen i Aarhus, og hun har arbejdet i forskellige virksomheder med sprog og kommunikation, før hun i 2001 forlod forretningsverdenen til fordel for teologien.

Det vigtigste for hende i gerningen som præst har altid været højmessen, men hun har foretaget sig mange andre ting end at skrive prædikener. Hun har introduceret flere nye traditioner i Hundslund og Torrild, gerne i samarbejde med andre kredse end kirkelige, og det var også hende, der i sin tid tog initiativ til Kirkehøjskolen for hele provstiet.

Sonja Nicolaisen forlader præstestillingen for at gå på pension, og præstegården i Torrild bliver skiftet ud med en bolig i Brabrand.

Hun forsvinder dog ikke helt fra egnen lige med det samme, da hun har lovet at hjælpe præstekollega Marianne Lyst, Gylling, med et par gudstjenester i sommer, indtil en nye præst kan tiltræde.

Gudstjenesten i Torrild er kl. 9 og i Hundslund kl. 10.30. Receptionen i Kirkehuset i Hundslund begynder kl. 12.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce