Annonce
Odder Avis

Fem hurtige om kommuneplanen

Bofællesskaber hitter, og en gruppe venner og naboer er snart i mål med at lave Bofællesskabet Kløverbakken i Odder Vest. Når der skal nye boliger i Odder Øst, så skal der også tænkes i grønne fællesskaber, står der i udkastet til en ny kommuneplan. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Hvis du vil se den næste kommuneplan, så skal du finde den på kommunens hjemmeside Odder.dk. I modsætning til tidligere bliver planen ikke trykt på papir, men lagt på nettet, når den sendes ud i høring.

Odder: En kommuneplan beskriver alle kommunens geografiske områder. Det kan for eksempel være hvor der skal bygges nye boliger, hvor skal der være solcelleanlæg og hvor de store butikker må ligge.

Kommuneplanen gælder for 12 år ad gangen, og den skal revideres hvert fjerde år. Det er Odder Kommune i gang med, og borgerne bliver hørt ved to borgermøder samt ved en offentlig høring, der løber frem til 8. september.

1 Store solcelleparker

Kommunen har fået seks konkrete ønsker til solcelleparker. Men ud fra en landskabsanalyse er fem af de seks ønsker valgt fra. Kommunen har kun taget ét af ønskerne med i den kommende plan, nemlig ved Krogstrupvej ved Torrild.

Planen peger på, at det også vil være muligt at lave store solcelleanlæg syd for Hadrup samt øst for Odder by, syd for Rude Havvej. Områderne udgør i alt et areal på 188 hektar.

2 Bevaringsværdige kulturmiljøer

Planen udpeger en række værdifulde kulturmiljøer. I forhold til den gamle kommuneplan pilles fire steder ud: Bjørnkær Voldsted (som er beskyttet via fredning), Nølev og Dyngby skoler, Saksild Badehotel og sommerhuse ved Lyngen i Dyngby samt boligforeningshusene på Rørthvej i Odder.

To nye kulturmiljøer er med, nemlig landsbyen Fillerup og stationsbyen Hundslund.

3 Bæredygtige fællesskaber

Der skal laves nye byområder i den østlige del af Odder, og her har byudviklingen fokus på en eksperimenterende boligform med bæredygtige fællesskaber og en bevidst forbrug af ressourcer. Udtrykket "Økologiens Kvarter" bliver brugt i planen.

Desuden vil kommunen gerne lave byudvikling i Assedrup, hvis en ny planlov gør det muligt. Her er der også tænkt i at lave boliger med fællesskaber.

4 Kattegatforbindelsen

Det er skrevet ind i planen, at kommunalbestyrelsen vil deltage aktivt i forarbejderne til en Kattegatforbindelse og arbejde for, at den får mindst mulig negativ påvirkning på borgere, miljø, natur og landskab.

Desuden skal kommunalbestyrelsen arbejde for, at forbindelsen bliver til størst mulig fordel for borgere og erhvervsliv, at den kollektive trafik styrkes, samt at anlægget bliver mindst muligt.

5 Detailhandel

Kommunen har fået lavet en en detailhandelsanalyse, som slår fast, at online-shopping og nabobyerne er væsentlige konkurrenter for kommunens butikker - og konkurrencen bliver skærpet.

I Odder skal detailhandelen fastholdes i midtbyen, mens der kan laves et lokalcenter med dagligvarehandel på Rådhusgade. Særlig pladskrævende varer skal ligesom nu sælges i Odder Nord.

Embed: Spørg redaktionen om Odder
Annonce
Annonce
Odder Avis

Aakær Gods – det mest uvenlige gods i Danmark

Annonce
Annonce
Odder Avis

Overklasse, arbejderklasse og arbejdsløse er der nok af i Odder Sogn: Så bliver det ikke mere gennemsnitligt

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

Odder Avis

Hæder til markant erhvervsmand: Byens første el-konge fik borgerne til at se lyset og har fået vej i industrikvarter opkaldt efter sig

Odder Avis

Veteranfolket på tur med de ældre

Odder Avis

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Odder Avis

Tunøfærgen sejler ikke onsdag, men der er livline til de, der ikke kan undvære øen en dag

Odder Avis

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Odder Avis

Bistrobeats byder på Kronborg på værftet

Sport

Herredouble skaffer den første danske badmintonsejr ved OL

Odder Avis

Familien Padkær hyrer Ghita Nørby og Mikkel Beha til at besøge deres have: - Vi vil gerne være med til at brede kulturen ud

Odder Avis

Frivillig - for hvem?

Odder Avis

Vi runder Rathlousdal – en gåtur til herregården med fortællinger

Odder Avis

Skuespiller flyttede hjemmefra, før han fyldte 17 år: Det er ikke fordi, jeg forbander min hjemby

Odder Avis

Bilist overså knallert i rundkørsel

Odder Avis

Av min arm: En brækket albue har været med til at give flere oplysninger om foto fra en sygehusindvielse i 1950'erne

Odder Avis

Forretningsmodeller gør dig skarpere

Odder Avis

Eigil er klar til at stå tidligt op mange gange under OL: Vil heppe foran fjernsynet, når sønnen spiller badminton

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Odder Avis

Mød Snøvsen: Bison-baby blev afvist af sin mor - det giver fast arbejde til hel familie

Odder Avis

Lokalplanerne tager ikke henyn til de enorme mængder af overskudsjord, der opstår, når der bygges

Odder Avis

Der er behov for en klar og tydelig handicappolitik i Odder Kommune

Odder Avis

Naboer til det gamle badehotel: Nu skal kommunen altså opføre sig ordentligt i stedet for at hjælpe ejerne med at sælge dyrt

Annonce