Annonce
Odder Avis

Fem tidligere borgmestre udvekslede minder om Odder

Fem tidligere borgmestre på tur med borgmester Uffe Jensen, som tog fotoet. Fra venstre ses Gerda Pedersen, Iver Tesdorpf, Niels-Ulrik Bugge, Erik Toftegaard og Elvin Hansen. Foto: Uffe Jensen
Borgmester Uffe Jensen (V) havde inviteret sin forgængere på morgenkaffe.
Annonce

Odder: Fem tidligere borgmestre og den nuværende på posten Uffe Jensen (V) mødtes onsdag på Odder Rådhus for at tale om udvikling og fortælle gode historier.

Det var netop Uffe Jensen (V), der havde inviteret til det første borgmestertræf i kommunens historie, og inspirationen har bl.a. været de tv-udsendelser, hvor man har oplevet gamle statsministre mødes for udveksle minder. De fem tidligere borgmestre i Odder er Erik Toftegaard, Gerda Pedersen, Iver Tesdorpf, Elvin Hansen og Niels-Ulrik Bugge.

Dagen begyndte med morgenmad på borgmesterkontoret, og derefter gik turen til byrådssalen, hvor de tidligere borgmestre studerede billeder af byrådene gennem tiderne.

Annonce

På rundtur

Der var også tid til hygge og røverhistorier: om dengang byrådsmøderne altid varede mere end fire timer, da byrådsmedlemmerne skulle række hånden op for at få ordet, og der ikke var noget, der hed mikrofoner og livetransmissioner. Eller dengang borgmesterkontoret lå i det modsatte hjørne af rådhuset, og om alle de andre politikere, der har siddet i byrådet.

Desuden talte de gamle borgmestre om, hvorfor mon portrætterne af de tidligere borgmestre er så store, ligesom de vendte spændende ture til venskabsbyer og til andre kommuner.

Efter besøget på Odder Rådhus gik turen videre rundt i kommunen for at se nogle af de steder, som de tidligere borgmestre har været med til at udvikle. Turen gik bl.a. til Rude Havvej, Hou, Alrødæmningen, Torrild og den nye udstykning i Bendixminde samt til stierne i Odder Vest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Annonce