Annonce
Odder Avis

FGU Odder bygger ud og om

FGU Sydøstjyllands afdeling i Odder har allerede brug for at blive udvidet, fortæller direktør Gitte Blaabjerg.
De gamle lokaler på Rønhøjvej skal renoveres og forbindes med en helt ny tilbygning.
Annonce

Odder: FGU Sydøstjyllands skole på Rønhøjvej i Odder er blevet populær, og derfor skal skolen udvides.

Det har skolens bestyrelse med stor tilfredshed besluttet ved at give grønt lys til en gennemgribende om- og tilbygning.

- Uddannelsen har eksisteret siden august 2019, men allerede nu er tilgangen af unge i skolens dækningsområde så stor, at det er nødvendigt med mere plads. I øjeblikket går der 65 elever, men på sigt skal der gerne blive plads til 90. Så vi bygger ud, så snart vi har de nødvendige tilladelser, siger direktør for FGU Sydøstjylland Gitte Blaabjerg Jensen.

- Med etableringen af en tilbygning og en bedre udnyttelse af de eksisterende kvadratmeter, vil der blive en mere optimal ramme for at kunne skabe et godt og spændende læringsmiljø, som er kendetegnet med nærhed og sammenhæng mellem de forskellige værksteder og lokaler, siger direktøren.

Annonce

Undervisning og kreativitet

Bygningerne, der ejes af FGU Sydøstjylland og tidligere rummede Odder Produktionsskole, rummer i dag - udover udbud i almen undervisning og AGU (Almen Grunduddannelse- også erhvervstemaerne "Byg, Bolig og Anlæg", "Kommunikation- og Medier" samt "Omsorg og Sundhed". De er i dag nedslidte og vil blive renoveret.

Fakta om FGU

FGU, forberedende grunduddannelse, er et skoletilbud for unge på 16-25 år, der ikke er klar til at tage en ungdomsuddannelse, ikke har fuldtidsarbejde eller ikke er afklaret i forhold til, hvad de vil.

FGU'en erstatter de forberedende grunduddannelsestilbud til unge, der tidligere fandtes på VUC, produktionsskolerne, erhvervsgrunduddannelsen og den kombinerede ungdomsuddannelse.

Horsens Kommune har sammen med Hedensted, Skanderborg, Odder og Samsø kommuner etableret FGU Sydøstjylland, som foreløbig har hovedafdeling på Strandpromenaden i Horsens.

- Den nye tilbygning, som skal ligge på den nuværende gårdsplads, kommer blandt andet til at rumme tre nye undervisningslokaler, flere kontorer og et kreativt rum, fortæller Gitte Blaabjerg Jensen, der forventer, at til- og ombygningen vil være færdig til august næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

TrygFonden sikrer selvhjælpsgrupper

Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Annonce