Annonce
Odder Avis

Fine gæster: Landbruget besøgte byen, og de tog dyrene med

Fire jerseykøer på Torvet tiltrak mange nysgerrige børn. Foto: Søren E. Alwan
Der er tradition for godt vejr, klappedyr og et mylder af mennesker, når landboforeningen gæster Odder. I år var ingen undtagelse.
Annonce

Odder: En kæmpe mejetærsker indtog fredag morgen Torvet. Med et 13 meter bredt skærebord til at spise høsten og med en tank, der kan rumme 14.5000 liter korn.

- Det er sådan en, de kører med ude på Gyllingnæs, sagde en klog bedstefar til sit barnebarn, der beundrede det gule køretøj.

Mejetærskerens indtog var en del af arrangementet Landmanden kommer til byen, som finder sted i midtbyen hvert år dagen efter Kristi himmelfartsdag.

Foruden store maskiner og stande fra forskellige foreninger var der masser af dyr, som børnene kunne få lov at klappe. På Torvet stod fire jerseykøer fra skolelandbruget Bredballegaard, og på Polititorvet var der grise i alle størrelser, tre små kalve, en ged med sit kid og børnenes hit: en hel masse små kyllinger. De var søde at holde, og der blev taget mange billeder af børn med en kylling i favnen.

På Rosensgade var der tre små grise, som løb grisevæddeløb. I pauserne blev de beundret af publikum. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Masser af hestekræfter

På Polititorvet kunne man se en blå Ford 8210, som normalt har 110 hestekræfter. Ejeren Kenneth Nedergaard fra Odder viste både sit køretøj og de pokaler, han har vundet i traktortræk, hvor han blev danmarksmester.

- Jeg købte den i 2012 som en helt normal traktor. Siden har vi arbejdet den op, jeg har fire knægte, der kommer og hjælper mig, fortalte Kenneth Nedergaard, som er med Odder-Skanderborg Landboungdom.

I dag har traktoren faktisk flere end de 650 hestekræfter, som mejetærskeren på Torvet kunne prale med, nemlig omkring 800.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Annonce