Annonce
Odder Avis

Fitnesscentre er dybt skuffede over lange udsigter til genåbning

Fysioterapeut Jeppe Thorsager i centret, hvor han gerne må behandle folk, som har brug for genoptræning, men hvor han ikke må lukke folk ind, som vil dyrke fitness. Foto: Morten Pape
Ejerne af både Odder Fitnesscenter og Cor Fitness, hvor der er god bemanding, mener, at de sagtens kan overholde alle regler om både hygiejne og afstand.
Annonce

Odder: Folketingets genåbningsplan holder dørene låste til alle landets fitnesscentre indtil starten af august, og det er to lokale centerejere utilfredse med. De ønsker en skelnen mellem bemandede og ikke bemandede centre.

- Jeg har fuld forståelse for, at nogle fitnesscentre er blandt de virksomheder, som må væbne sig med tålmodighed. Men at der skal gå så lang tid for os alle sammen, det fatter jeg simpelthen ikke, siger indehaveren af Odder Fitnesscenter, Alex Nielsen.

- Hos mig har vi altid haft en høj standard, hvad angår hygiejne, og når vi af til har medlemmer, som ikke overholder reglerne, så får de det straks at vide af mine medarbejdere. Den situation er selvfølgelig helt anderledes der, hvor der kun er enten en meget ringe bemanding eller slet ingen, fordi folk selv låser sig ind. Den forskel burde Sundhedsstyrelsen fokusere på fremfor at give alle de samme regler, siger centerlederen og priser sig lykkelig for, at kun få af centrets 2200 medlemmer har krævet deres medlemsgebyr tilbage for april og maj, fordi centret har været lukket.

De vil dog få deres penge tilbage, så snart han modtager den hjælpepakke, som han har søgt.

- Og så vil medlemmerne indtil den officielle åbning til august kunne træne kvit og frit i det "center", som vi fra 8. juni (når man må samles 30-50 personer udendørs, red.) indretter under en teltdug ved vores beachvolleybane, siger centerlederen, der regner med, at han på grund af coronakrisen vil ende med at gå glip af 20 procent af sine indtægter.

- Det jubler jeg selvfølgelig ikke over, og stod det til mig, så begynder myndighederne allerede i dag at skelne mellem de bemandede og ikke bemandede fitnesscentre, siger han.

Der er absurd, at vi gerne må behandle personer henvist til fysiologisk genoptræning i centeret, hvor alle former for fitness er forbudt.

Jeppe Thorsager, indehaver af FysioDanmark og Cor Fitness i Odder.

Annonce

Ok med genoptræning

Den samme opfordring kommer fysioterapeut Jeppe Thorsager med. Han skulle 28. marts have slået dørene op for det nye Cor Fitness på Ballevej – men så vidt kom det aldrig.

- Situationen er ekstremt meget op ad bakke, fordi vi ikke nåede at få opbygget en trofast medlemsskare, før Danmark lukkede ned. Jeg kan da også godt være bekymret for, hvordan vi skal få det til at løbe rundt, hvis vi først får lov til at åbne til august, siger fysioterapeuten der ligesom Alex Nielsen håber på, at der meget hurtigt vil blive lempet på nedlukningen, så centre med høj bemanding og mulighed for at efterkomme alle regler kan åbne tidligere.

- Endnu mere absurd er det, at vi gerne må behandle personer henvist til fysiologisk genoptræning i centeret, fordi min klinik ligger på samme adresse. Det hænger bare ikke sammen, siger han.

Både Odder Fitnesscenter og Cor Fitness har siden nedlukningen serviceret deres medlemmer ved at tilbyde mange forskellige former for træning online.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Bedre velfærd

Annonce
Annonce
Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Børnenes budget vedtaget

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce