Annonce
Odder Avis

Flere blev smittet ved 60-års fødselsdag i Økologiens Have

- Som aftenen skred frem, glemte vi vist at holde afstand. Det ærgrer jeg mig over i dag, siger Lars Nonby. Foto: Søren E. Alwan
Direktør Lars Nonbye ærgrer sig over, at han ikke passede bedre på, da han deltog i fødselsdagsfest i væksthuset.
Annonce

Odder: Det er næppe tilfældigt, at antallet af corona-smittede blandt de 50-60-årige Odder-borgere pludselig steg markant i uge 39. For flere af de smittede havde tilsyneladende lørdagen før deltaget i den samme fest i Økologiens have.

Her blev der lørdag 19. september afholdt en 60-års fødselsdag med alt, hvad dertil hører af mad, musik og efterfølgende dans. Avisen har ikke kunnet få oplyst, hvor mange, der deltog, men direktør Lars Nonbye skønner, at der var omkring 40 personer.

Sammen med broren Per Nonbye deltog han i festen under, hvad han betegner som ”ordnede forhold”. Der blev med andre ord siddet på barstole ved baren og i det hele taget holdt afstand det meste af aftenen. Serveringspersonalet havde ifølge ham og flere andre kilder mundbind på hele aftenen.

- Men okay, senere på aftenen blev vi nok lidt mere løsslupne og glemte at holde afstand. Vi fik os da også en svingom, siger Lars Nonbye, der vælger at fortælle om festen, fordi den ifølge ham er et godt eksempel på, at man ikke kan passe for meget på. For som han siger: når spritten går ind, går forstanden ud.

- Jeg vil ikke sige, at vi var hønefulde, eller noget der ligner. Men jeg må erkende, at man efter indtagelse af god vin glemmer de regler, som efterhånden burde være en selvfølge. Og det gælder altså ikke kun de unge - vi andre reagerer åbenbart på samme måde. Og så bliver man smittet, siger han.

Annonce

Gik i karantæne

I den efterfølgende uge fik både Lars og Per Nonbye nemlig efterretninger om, at flere gæster fra festen var blevet testet positive. Lars Nonbye ved i dag ikke præcis, hvor mange: han kender til fem, men har hørt, at flere er blevet testet positive. Også gæster fra andre kommuner.

Selv lod brødrene sig tjekke allerede tirsdag 22. september, da de havde hørt om det første tilfælde. Samme dag gik de også begge i frivillig karantæne.

- Og det var godt, for da svaret kom, var vi begge smittede. Vi har da også haft symptomer, men heldigvis ikke mere end en almindelig omgang mandeinfluenza, fortæller Lars Nonbye, der ligesom broren først vendte tilbage til Nonbye A/S mandag i denne uge. Da var samtlige medarbejdere, der følte sig utrygge, for længst blevet opfordret til at lade sig teste.


Festen var god, men jeg ærgrer mig alligevel. Nu har vi gået og passet på i mere end et halvt år, og så ødelægger man det hele med en aftens uopmærksomhed.

Lars Nonbye, direktør


- Hvad jeg har lært af det her? Det er svært, for det var en god fest. Men vi passede åbenbart ikke nok på, og det kan godt ærgre mig, fordi man selvfølgelig bliver bange for, om man har fået smittet andre. Er en person smittet, griber det stærkt ind i hele ens familie. For eksempel har vi i løbet af de seneste 14 dage måttet udsætte to konfirmationsfester for at være på den sikre side, fortsætter direktøren, der også har aflyst en stor firmafest med deltagelse fra både Tyskland, Norge og Sverige i den kommende weekend.

- Vi venter lige lidt med den firmafest. For man kan åbenbart ikke være for forsigtig, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den 60-årige, som holdt festen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lukkede klokken 13: Testbil løb tør for tests efter frokost

Odder Avis

Vind 10.000 kr og hjælp din kommune

Odder Avis

Træk-et nummer-system aflyst, før det blev taget i brug: Ansatte vil hjælpe folk på vej til corona-test i Vitapark

Odder Avis

Halloween: Skruer ned for uhyggen

Odder Avis

Aftensang i Gosmer Kirke

Odder Avis

Hvad skete der lige med Emma Gad?

Odder Avis

Klar til at teste kollegerne

Annonce