Annonce
Odder Avis

Flere p-pladser på vej: Må vente til efter sommerferien

Stien til højre skal nedlægges, så p-pladsen kan blive udvidet. Derfor er det nødvendigt med en offentlig høring. Foto: Hans Jørgensen
Kvickly-direktør forudser en sommer med mange turister, og de skal ikke generes af arbejdet med at udvide parkeringsområdet bag Løvbjerg. Byrådet har sagt god for at spytte penge i projektet, der gavner rådhus-medarbejdere.

Odder: Der bliver flere steder at sætte sin bil, når en af byens p-pladser bliver udvidet. Men arbejdet må vente i nogle måneder.

- Det er lidt ærgerligt. Jeg ville gerne have haft det færdigt i juni, inden turisterne kommer, siger Arne Sørensen, der er direktør i Kvickly.

Det er Kvickly, som ejer parkeringsområdet, der ligger mellem Nørregade og Torvald Køhlsvej bag konkurrenten Løvbjerg.

Annonce

Men for at udvide parkeringspladsen, skal der inddrages en offentlig sti. Og det betyder, at planerne først skal ud i en offentlig høring i otte uger.

- Så vi venter til august, så vi generer kunderne mindst muligt. Jeg forventer, at vi bliver færdige til 1. oktober, og så har vi nogle alternative parkeringspladser, til når Folkeparken bliver færdig, siger Arne Sørensen med henvisning til kommunens planer om at lave et rekreativt grønt område foran Rådhuset.

Venter flere turister

Kvicklys direktør forudser, at der kommer mange turister i sommerferien.

- Jeg tænker, at sommerhusene er lejet ud alt det, de kan være. Og dem, der selv bor i sommerhus, kan ikke komme ud at rejse, så på den måde tror jeg, vi får en større tilstrømning af turister. Selv om der bliver åbnet lidt op for at rejse ud, så er der mange, der er tilbageholdende indtil man ved, at det er sikkert. Vi skal ikke klage, det går fantastisk, siger Arne Sørensen.

Allerede fra begyndelsen af påskeferien har varehuset haft travlt.

- Der var mange allerede i den første weekend. Mange kommer desværre med hele familien, far, mor og børn. Det med at huske kun at tage én afsted for at handle, det kniber lidt, og det er lidt ærgerligt, siger Arne Sørensen.

Annonce

Pladser til kommunen

Projektet bliver finansieret i et samarbejde mellem Løvbjerg, Kvickly og Odder Kommune, og kommunen får råderet over 40 af pladserne til sine medarbejdere i normal arbejdstid. Desuden får kommunen tre pladser døgnet rundt til kommunale driftsbiler som for eksempel miljøvagten.

Den udvidede p-plads kommer til at rumme 173 pladser, når den er færdig til efteråret.


Vi venter til august, så vi generer kunderne mindst muligt.

Arne Sørensen, Kvickly-direktør


- Når parken er færdig, vil den nye p-plads tage en stor del af bilerne fra den nedlagte p-plads ved Rådhuset. Og vores parkeringsstrategi viser, at der er p-pladser nok i Odder. Det handler bare om at få guidet bilerne de rigtige steder hen. Jeg drømmer om, at der kan laves en app, så bilisterne kan se, hvor der er ledige pladser, siger Ole Lyngby Pedersen (V), der er formand for miljø-, teknik- og klimaudvalget.

Et flertal i byrådet sagde mandag aften god for, at Odder Kommune bidrager med en million kroner til projektet. Dog stemte Konservative og Dansk Folkeparti imod. De er begge modstandere af at lave Folkeparken.

- Hvis man skulle optimere parkeringen, så kunne man nedlægge tankanlægget på Kvicklys parkereringsplads. Det var faktisk i sin tid en forudsætning for, at de fik lov at lave et andet tankanlæg på Rådhusgade, sagde John Rosenhøj (DF).

Mere positiv overfor Kvickly var Claus Rafael Jensen (K).

- Vi stemmer også nej, fordi det er kædet sammen med Folkeparken. Men det er flot, som Kvickly går ind og hjælper, sagde det konservative byrådsmedlem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Odder Avis

Biffen genåbner med Oscar-vindere

Annonce