Annonce
Odder Avis

Flygtninge vil hjælpe ældre med indkøb

Jewan Sedo er uddannet fotograf, men står uden job for tiden. Sammen med en anden kurdisk flygtning tilbyder han nu at købe ind for ældre i Oddder og omegn. Privatfoto
- På tide at betale tilbage, hvad danskerne gjorde for mig, siger Jewan Sedo.
Annonce

Odder: De to flygtninge Jewan Sedo og Bonkin Ali er dybt bekymrede for, om der i Odder og omegn sidder nogle ældre, som ikke kan få købt ind, fordi ældre skal holde sig indendørs på grund af risikoen for coronasmitte. De har derfor tilbudt deres hjælp.

- Det hele startede faktisk med, at jeg bad min mor på 70 år blive hjemme, fordi hun ikke skal udsættes for smitte. Hun bor også i Odder. Og så var det, at jeg fandt på, at jeg da lige så godt kan handle ind for en masse andre ældre, siger Jewan Sedo, der er kurdisk flygtning og kom til Danmark i 2009.

De siger jo, at vi skal passe godt på vores ældre og sørge for, at de ikke bliver udsat for unødig smitte. Så er det vel oplagt at købe ind for dem, så de kan blive hjemme.

Jewan Sedo, kurdisk flygtning fra Odder

Annonce

Vennerne hjælper til

Ideen med at hjælpe ældre borgere delte Juan Sedo i løbet af weekenden med vennen Bonkin Ali, der også er kurdisk flygtning fra Syrien. Mens Jewan Sedo i øjeblikket er arbejdsløs fotograf, passer Bonkin Ali sit arbejde som buschauffør.

Midt på dagen har han dog en pause på to-tre timer, og dem vil han meget gerne bruge på at hjælpe byens ældre. En tredje flygtning fra Afghanistan har også meldt sig under fanerne.

- Vi er lige nu ved at tage kontakt til Røde Kors og Ældresagen, som måske kan formidle vores tilbud videre i systemet. Men folk er også velkomne til blot at ringe til mig på telefonnummer 60 48 21 40. Så kommer vi, siger Jewan Sedo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Gaderæs i industrikvarter

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Odder Avis

Bedre velfærd

Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Børnenes budget vedtaget

Odder Avis

Flere borde til banko

Annonce