Annonce
Odder Avis

Fodboldklub vil både inkludere og integrere: Alle klubbens 950 medlemmer skal gå i takt med vores værdier

Borgmester Lone Jakobi havde i dagens anledning iført sig Odder IGFs trøje nummer et, som hun fik i gave, da hun tiltrådte som borgmester. Lørdag kunne hun så føje en landsholdstrøje til samlingen, da hun debatterede fodboldens betydning for samfundet med DBUs formand Jesper Møller. Privatfoto
Odder-borgmester ville have boykottet VM i Qatar, det ville DBU egentlig også, men har erstattet boykot med dialog. Det har man også i Odder IGF Fodbold. Her handler dialogen bare om frivillighed, værdier og samfundsansvar.

Odder: Stod det til borgmester Lone Jakobi, så skulle Danmarks herrelandshold i fodbold ikke til VM i Qatar.

- Jeg ville være stolt, hvis vi stod på vores værdier og ikke støttede et regime, der ikke lever op til menneskerettighedskonventionerne, hvor arbejdere dør mens de bygger stadions, sagde Lone Jakobi lørdag eftermiddag i Spektrums Panoramasal.

Men hvorfor udtalte en socialdemokratisk borgmester fra Odder sig overhovedet om international fodbold?

Annonce

Det gjorde hun, fordi hun af Odder IGF var inviteret til en paneldebat om fodbold lokalt, nationalt og altså også internationalt.

Ved sine sider havde hun Odder IGF Fodbolds formand Mick Kjær, der havde taget initiativ til debatten, og DBUs formand Jesper Møller, der måske ikke var helt uenig med borgmesteren.

- DBU ville ikke have stemt for VM i Qatar, men vi vil ikke boykotte. I stedet tager vi de kritiske dialoger på baggrund af råd fra Amnesty International, som vi samarbejder med, sagde Jesper Møller.

Fodbolddebat i Spektrum lørdag middag med Odder IGF Fodbolds formand Mick Kjær, borgemster Lone Jakobi og DBUs formand Jesper Møller. Debatten blev styre af chefredaktør på Århus Stiftstidende Jan Schouby. Foto: Anya Wissendorff

Og så ikke mere snak om VM i Qatar. De godt 50 tilhørere, der primært er sponsorer i klubben, ville nemlig meget hellere høre, hvornår kommunen kommer med penge til en kunstgræsbane mere og mere belysning til kampbanerne, så der kan spilles mere fodbold hele året og sent på dagen.

DBU hjælper til

Mens Lone Jakobi ikke ville love penge til en ny kunstgræsbane med henvisning til kommunens meget pressede finanser, så var DBUs formand mere gavmild.

Ikke sådan at forstå, at Jesper Møller lige stod med en check i hånden til en helt ny bane.

- Men DBU har bedt os lave et møde mellem kommunens seks fodboldklubber og DBUs formand, hvor vi skal tale om faciliteter og muligheder, sagde Mick Kjær.

En slags lokal fodboldkluballiance, som måske også kan give ideer til udfordringerne med at finde frivillige nok.

Det møde kunne meget vel resultere i tilskud fra en pulje i DBU, som igen kunne betyde, at Odder endelig får en kunstgræsbane nummer 2.

- Men vi har selvfølgelig også politisk opmærksomhed på vores foreninger, for med befolkningstilvæksten kommer der jo også flere medlemmer, erkendte Lone Jakobi.

Annonce

Grund til stolthed

Men hvorfor overhovedet invitere sponsorer til at bruge en lørdag op til kampstart på at tale om fodboldværdier, samfundsværdier, politik og sport?

- Vi synes, faktisk det er vigtigt at fortælle, hvad det er for en holdning, vi som forening har til børneliv, fritidsliv. Og hvilket samfundsansvar vi gerne vil og allerede tager, sagde Mick Kjær indledningsvist.

Odder IGF Fodbold har 950 medlemmer.

- Og det er vigtigt, at vi får de 950 medlemmer til at gå i takt om værdierne, understregede formanden.

Det er vigtigt, at vi får de 950 medlemmer til at gå i takt om værdierne.

Mick Kjær

De værdier handler om fællesskab, frivillighed og samfundssind. Om at integrere børn og forældre fra både Syrien, Ukraine og alle mulige andre steder fra.

- Og det er altså ikke noget, man bare lige gør, men det er til gengæld noget, vi gør med glæde, forklarer Mick Kjær.

Annonce

Foreninger under pres

Men det er svært at tale om fællesskab og samfundssind i en tid, hvor foreningslivet er under pres.

- Vi har en kultur, der går imod individuel sport ikke holdsport. Det lægger et stort pres på foreningerne og vores muligheder for at skaffe alle de frivillige, vi har brug for, hvis vi skal løfte opgaven til et kontingent, hvor alle føler, at de kan være med, sagde Mick Kjær.

Og det mener han faktisk er et samfundsproblem og altså også et problem for politikerne.

- Det går den forkerte vej med sundheden, og det er og bliver et dyrt sundhedsproblem, hvis den kurve ikke vender. OG det kan vi som foreninger være en del af løsningen til, mener Mick Kjær.

Borgmesteren synes allerede, at Odder IGF gør et stort arbejde.

- Jeg synes, klubben bør være stolt af sig selv. Den løfter en kæmpe opgave og er meget aktiv ifht. børn med særlige behov og integration og samarbejder omkring ukrainske flygtninge, sagde Lone Jakobi.

Tørre tal

I den seneste opgørelse over danske kommuners udgifter til sport og fritid pr. indbygger ligger Odder Kommune ikke imponerende.

Fra 2019 til 2022 er Odder gået fra 812 kroner pr. indbygger til 737 kroner pr. indbygger.

Til sammenligning er tallene fra Skanderborg fra 966 til 983, mens man i Hedensted Kommune bruger 1257 kroner pr. indbygger i 2022 mod 1218 i 2019.

Det bliver ikke sidste gang, at Mick Kjær og resten af bestyrelsen i Odder IGF inviterer til debatter i forbindelse med topholdets hjemmekampe.

I øvrigt vandt Odder IGF Danmarksseriekampen over AaB med 3-0.

Annonce
Odder Avis

Hør koncert med børne- og ungdomskoret

Annonce
Odder Avis

Hård blæst ingen hindring for Odder-roere

Annonce
Odder Avis

Karrieren begyndte i 1945: Erfaren spillemand var på besøg

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Carsten vil lave grøn strøm til at putte i tanken: Store solcelleparker gør din el-regning billigere

Odder Avis

An Odder Band på plænen i Tivoli

Odder Avis

Hør klassiske perler i Ørting Kirke

Odder Avis

De frivillige skal fejres igen

Odder Avis

Kom til vildtparade på Odder Museum

Odder Avis

Soroptimisterne inviterer til genbrugs-modeshow

Odder Avis

Kom til regnbue-café på Centralhotellet

Odder Avis

Kuglen og Keglen holder bagagerumsmarked

Odder Avis

Ukrainske mødre og børn fik en pause fra krigen

Odder Avis

Efter fire mislykkede graviditeter: Nu lever Nicolai og Jannie af legetøj

Odder Avis

Den røde farve er den røde tråd i Tine Mynsters liv - også når livet gør ondt

Odder Avis

Eriks mor fik personligt brev en måned efter sin død: Kommunen burde skamme sig

Annonce