Annonce
Odder Avis

Forældre raser: Skolebus i oplandet bliver bare væk

Mandag i uge 43 skiftede alle by- og lokalbusser i Odder Kommune til el i stedet for diesel, men det er tilsyneladende ikke sket uden problemer. I hvert fald er rute 1006, der henter skolebørn i oplandet blevet væk fire gange. Foto: Odder Kommune
Børn og unge, der normalt tager rute 1006 til Odder, har fire gange måttet vente forgæves på at blive samlet op. Midttrafik beklager og lover, at der vil blive rettet op på problemerne straks.

Hundslund: Det var en vred Rene Gravesen, der mandag morgen kunne konstatere, at hans tre børn igen ikke blev samlet op af bus nummer 1006, så de kunne komme i skole i Odder.

Dermed var det fjerde gang, at bussen udeblev, efter at selskabet Vikingbus.dk i uge 43 overtog driften af ruten, som administreres af Midttrafik. I samme åndedrag blev det indsat elbusser på ruten.

- Jeg kan til nød forstå, at børnene måtte vente forgæves, da bussen faktisk væltede på Svinballevej for nogle uger siden. Men at den er udeblevet tre andre gange, det er helt uacceptabelt. Jeg arbejder som montør og kører hjemmefra klokken 5.30 - så jeg kan ikke bare køre børnene i skole, når bussen ikke kommer, siger faren, der skønner, at bussen hver morgen er ca. halvt fuld med oplandsbørn, før den runder bygrænsen til Odder - når den altså kører.

Annonce

Vagt ved busserne

Det er som sagt Midttrafik, som har ansvaret for buskørslen i Odder Kommune. Herfra beklager funktionsleder Thomas Dalgaard Mikkelsen, at børn har måttet vente forgæves på bus 1006 fire gange.

Jeg kan til nød forstå, at børnene måtte vente forgæves, da bussen faktisk væltede på Svinballevej for nogle uger siden. Men at den er udeblevet tre andre gange, det er helt uacceptabelt.

Rene Gravesen

- Jeg forstår i den grad de forældre, som er utrygge ved buskørslen, og jeg beklager dybt. Aflysninger førte mandag til et krisemøde med Vikingbus.dk, som beklagede og fortalte, at den svigtende kørsel skyldes, at der har været problemer ved bussernes ladeanlæg i Odder. Her er der blevet pillet ved anlægget, så nogle busser har været tomme for strøm om morgenen. Derfor bliver der nu etableret en vagt, som skal tjekke busserne meget tidligt, så vi kan være sikre på, at de er fyldt med strøm. Desuden indsætter vi en reservebus med base i Odder, siger sektionschefen og tilføjer at der også har været problemer med manglende fremmøde fra chauffører.

- Mit indtryk er, at vores leverandør tager problemerne meget alvorligt, og jeg forventer, at Vikingbus.dk fra nu af kører helt regelmæssigt, siger han.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Julen synges ind i Falling Kirke

Annonce
Annonce
Odder Avis

Oddersvømmere er med helt fremme i toppen af dansk svømning

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Mariehønen Evigglads far boede i Hou

Odder Avis

Rom-, gin- og whisky-smagning på Odder Museum

Odder Avis

"Lyt" - julekoncert i Hundslund Kirke

Odder Avis

Nøj, det' for børn: Længe ventet børnehave er på vej

Odder Avis

Følg med danserne ned i kaninhullet: Danseforestilling i den gamle teatersal

Odder Avis

Jakobi ringede med klokken: Ny borgmester håber på bredt samarbejde

Odder Avis

De ni læsninger i Odder Sognekirke

Odder Avis

Kom til julekoncert i Bjerager Kirke

Odder Avis

Lones spanske drømme faldt i god smag: Lokal maler valgt som årets kunstner af multinational virksomhed

Odder Avis

Randi har stiftet en regnbuecafé på Centralhotellet: Der mangler et mødested for LGBT-miljøet i Odder

Odder Avis

Ole Grøn viser malerier i Kunstværket

Odder Avis

Odder har det ældste byråd i Østjylland: Så gamle er de nye byrødder

Odder Avis

Fuldtalligt seniorråd har fundet sin formand

Odder Avis

Bilist endte i stengærde

Odder Avis

Vil du også være frivillig? Lisbeth er blæksprutte

Odder Avis

Kunder og ansatte var sneet inde: Varehuschef måtte overnatte i IKEA

Odder Avis

Frontalt sammenstød: 39-årig mand kørt med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Odder Avis

Odder Gymnasium vil være endnu grønnere

Odder Avis

Det er meget glædeligt, at der i den kommende kommunalbestyrelse er så mange, der er imod forbindelsen - jeg håber, I vil sige det så højt, at det kan høres på Christiansborg

Odder Avis

Bliv klogere på biodiversitet med Anne Eskildsen

Odder Avis

Myretuen vil være grøn: Køber helt ny el-minibus

Annonce