Annonce
Odder Avis

Forening: Der skal turbo på kulturlivet

Salon 8300 er en af de foreninger, som har fået noget ud af at søge penge fra den kulturpulje, som Odder Kulturforening deler ud fra. Privatfoto
Odder Kulturforening har støttekroner og gratis medlemskaber.

Odder: Styrk og saml kulturlivet til glæde for den enkelte og fællesskabet. Sådan lyder ambitionen hos Odder Kulturforening, men lige nu er det svært at skabe fællesskaber. Alligevel vil foreningen gerne sætte fut i kulturlivet.Derfor bliver der lavet endnu en runde, hvor interesserede kan søge penge til projekter. Foreningen, som blev stiftet sidste år, har fået ansvar for at dele 250.000 kommunale kroner ud til initiativer rundt i kommunen.

- Vi løb ind i det her corona, så vi har over halvdelen af pengene tilbage endnu. Vi håber at få nogle gode ansøgninger, siger Allan Malver, der er sekretær og kasserer i foreningen.

Støtter projekter

Kulturforeningen har for nylig delt penge ud til tre projekter. Der var kommet fem ansøgninger, og foreningens medlemmer kunne stemme digital. Hvert medlem kunne stemme på alle ansøgere, og de projekter, der fik støtte fra over halvdelen af medlemmerne, har fået penge.

De fik støtte

Medlemmerne af Odder Kulturforening valgt at støtte disse projekter:

Salon 8300 i Centralhotellet med fællessang, fællesspisning samt foredrag, minikoncerter mv. har fået 25.000 kroner i støtte.

Projekt Verdensrumstrilogien fik 10.000 kroner til at vise en filmtrilogi af Birgit Kjærsgaard i Biffen Odder, Ry Biograf og Kom-Bi i Hornslet.

Desuden var der 8000 kroner til et projekt med foredrag og skabelsen af et nyt billede, som kunstneren Erik Lindberg stod bag på Tunø.

Nu er der 167.000 kroner tilbage at dele ud af, og fra 1. november er der en ny ansøgningsrunde.

- Vi opfordrer kulturaktører til at gå ind på vores hjemmeside for at se, hvordan de ansøger, og hvordan lige præcis deres projekt kan komme i betragtning til en medlemsafstemning, siger foreningens formand Tine Mynster i en pressemeddelelse.

Sidste frist for at søge er 16. november, og hvis man har meldt sig ind i foreningen før den dato, er man med til at vælge, hvilke projekter, der skal have støtte. Foreningen har knap 200 medlemmer, og det er gratis at være med.

Foreningen holder til på www.odderkulturforening.dk.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Annonce
Annonce
Odder Avis

Slut med at køre til døren

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Biffen genåbner med Oscar-vindere

Odder Avis

Stadig jazz, men nyt orkester

Annonce