Annonce
Odder Avis

Forrygende år for brugsen giver penge til foreninger

Jens Møller Poulsen har lavet mange forandringer siden han kom til Dagli'Brugsen i Hou i 2015. I 2020 kom så det første større overskud, og det skal selvfølgelig komme de trofaste kunder til gode. Arkivfoto: Lars Juul
Der er 50.000 kroner på højkant til fem klubber eller foreninger i Hou og omegn.

Hou: Det har været et forrygende år for Dagli'Brugsen i Hou. Så kort kan det siges ifølge Jørgen Christensen, der er formand for den lokale brugs.

For første gang, siden Kvickly i Odder købte Dagli'Brugsen, har butikken givet et mærkbart overskud.

- Corona har selvfølgelig været en væsentlig faktor, fordi mange har valgt at købe ind lokalt i endnu højere grad end normalt, siger Jørgen Christensen.

Annonce

Han er ikke i tvivl om, at rigtig mange samtidig har opdaget, hvor god en butik uddeler Jens Møller Poulsen har skabt, siden han tiltrådte i 2015, og ifølge formanden er priserne også konkurrencedygtige.

- Det bliver selvfølgelig spændende at se, om kunderne bliver, eller om de vender tilbage til deres game indkøbsmønstre, men jeg håber og tror, at de fleste er blevet så glade for vores lokale butik, at de fortsætter med at handle her, siger Jørgen Christensen.

Cirkulær økonomi

Hvis kunderne mangler et ekstra incitament til at handle lokalt, så kan det, som bestyrelsen har valgt at kalde cirkulær økonomi, måske sætte prikken over i'et.

Ligesom det er tilfældet i moderbutikken Kvickly, har man nemlig også i Hou besluttet at sende en del af overskuddet tilbage til lokalsamfundet.

- Vi har lavet en pulje på 50.000 kroner, som kan søges af Hou og omegns foreninger og klubber. Vi har delt det i puljer af 10.000 kroner, så der er fem klubber eller foreninger, der kan få glæde af pengene til et eller andet projekt eller initiativ, siger Jørgen Christensen.

Dagli'Brugsens bestyrelse har ikke nærmere beskrevet formålet og dermed er der heller ikke sat nogle meget faste kriterier for, hvad man kan søge penge til, men man skal ikke forvente at blive udvalgt, hvis man blot vil bruge pengene til at lukke et hul i klubkassen.

Ansøgningen skal sendes til Dagli'Brugsens bestyrelse senest 29. april. De fem modtagere af 10.000 kroner bliver offentliggjort i uge 19.

Annonce
Annonce
Odder Avis

De kæmper om at blive Byens Bedste

Annonce
Annonce
Odder Avis

Odder-dansere til EM i Polen

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Kroniske smerter plager Lene:  Nu finder hun energi i keramikken

Kultur

Ny bog om vinterbaderne ved Sondrup Strand

Odder Avis

Odder Roklubs kvinder roede fornemt DM

Odder Avis

Kom med til Byens Bedste fest

Odder Avis

Oprykningen glippede for Odder Golfklub

Odder Avis

Blev først dansker som 45-årig: Messina Nielsen er født og opvokset i Danmark, men først onsdag fik hun rødbedefarvet pas

Odder Avis

Hverdagsaktivisme: Mennesker, der bare går i gang

Odder Avis

Replik: Godt for cyklister, knap så godt for fodgængere

Odder Avis

Fodboldklub ånder lettet op: Slipper for at betale restgæld til kommunen på 125.000 kroner

Odder Avis

Leif lægger jord til naturpleje-projekt: Græssende køer skal skabe bedre liv for insekter, planter og en truet sommerfugl

Odder Avis

Babycafé på Centralhotellet

Odder Avis

Det grå guld skal slås om indflydelse: Seniorråd fandt ni kandidater på få dage

Odder Avis

Høstgudstjeneste i Falling og Alrø

Odder Avis

Man kan sagtens selv vaske busskure og byskilte for at forskønne sine omgivelser: Hverdagsaktivismen er kommet til Odder

Odder Avis

Gåtur på Tunø med We Walk Odder

Odder Avis

Fem til otte års ventetid: Der er en særlig grund til, at der mangler ledige pladser i mange lystbådehavne

Odder Avis

Replik om buskrydning og træfældning: Der bliver mere liv og biodiversitet i midtbyen, end vi ser i dag, når det hele står færdig

Odder Avis

Tilhængere af Kattegat-forbindelsen får mere modstand: Politikere fra Odder, Samsø og Kalundborg stifter en ny Kattegatkomite for at stoppe bro

Odder Avis

Himlen & Dybet med Bull & Hjort

Odder Avis

Det menneskelige drama – fokus på Palæstina

Kultur

Lis har malet i hele sit liv: Kunst er det, som øjet ser

Annonce