Annonce
Odder Avis

Forslag: Borgere skal selv vælge genoptrænings-sted

Sidste år fik kommunens genoptræningscenter i Vitapark besøg af Venstres sundhedsminister Ellen Trane Nørby (stående). Nu foreslår Vive Nødvig, at kommunens borgere skal have mulighed for frit at vælge mellem privat og kommunal genoptræning. Arkivfoto. Foto: Søren E. Alwan
Vive Nødvig vil gøre det muligt for borgere at vælge frit mellem kommunal og privat behandling efter et sygehusophold. Hun har rejst ideen som et borgerforslag.
Annonce

Odder: Borgere skal selv kunne bestemme, om de vil hjælpe sig selv i form igen hos en privat behandler eller hos kommunens fagfolk, når de kommer hjem fra en indlæggelse på sygehuset.

- I dag bliver du sendt til kommunens genoptræningcenter. Det er kun, hvis de ikke kan tilbyde noget i løbet af syv dage, man kan vælge et andet sted. Min erfaring er, at det er der ikke nogen, der fortæller folk. Og de fleste spørger jo ikke, siger Vive Nødvig.

Derfor har hun benyttet sig at muligheden for at stille et borgerforslag til Odder Kommune. Hvis forslaget bliver bakket op af 358 underskrifter på kommunens hjemmeside, skal det behandles af byrådet.

- Jeg synes, man skal have frit valg fra dag ét. Den syvdages-regel er reelt ikke et frit valg. Jeg kender flere, der har spurgt, om de ikke kunne få genoptræning et andet sted. De har fået at vide, at de ikke kunne lade sig gøre, så det fungerer ikke i praksis, mener Vive Nødvig.

Hun kender systemet med genoptræning indefra. For 27 år siden fik hun en helsidig lammelse efter en hjerneblødning, og hun er glad for at træne.

Annonce

Genoptræning virker

- Jeg har opdaget, at det virker sgu det her. Så får man mod på at fortsætte. Men når du har fået den genoptræning, du har ret til, skal du alligevel ud i det private, hvis du vil fortsætte, siger Vive Nødvig.

Hvis man i forvejen har en skavank, som man bliver behandlet for hos en privat behandler, og ryger en tur på sygehuset, så skal den første genoptræning efter udskrivningen foregå hos kommunens genoptræningscenter.

Vive Nødvig henviser til, at borgerne i for eksempel Skanderborg Kommune har fuldstændig frit valg.


Jeg synes, man skal have frit valg fra dag ét. Den syvdages-regel er reelt ikke et frit valg.

Vive Nødvig


- Det her handler om selv at kunne vælge. Måske har man en terapeut, man er tryg ved, og det ligger måske tættere på, hvor du bor. Så jeg opfordrer til, at man stemmer for forslaget. Vi skal bruge 358 stemmer for give det en mulighed for, at det bliver til en realitet, siger Vive Nødvig.

Hun har lagt en seddel med forslaget ud hos private fysioterapeuter i Odder, men kommunens genoptræningscenter har ifølge Vive Nødvig ikke ønsket at have materialet liggende.

Borgerforslaget kan ses ved at søge på borgerdrevne forslag på Odder.dk, og det er muligt at stemme på Vive Nødvigs idé indtil 5. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Vokalsangere fylder Bjerager Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

KALENDEREN

Odder Avis

Gaderæs i industrikvarter

Odder Avis

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Odder Avis

Skolernes underskud bliver mindre

Odder Avis

Bedre velfærd

Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce