Annonce
Odder Avis

Forslag fra læser: Put lækker mad og drikke ind i Centralhotellet

De fleste kender Fru Møllers Mølleri, men Finn Gormsen så gerne, at der blev sat fokus på de små og mere ukendte fødevareproducenter og virksomheder i Odder og omegn. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Der er så mange små producenter og butikker i lokalområdet, som er værd at promovere. Det mener en af vores læsere Finn Gormsen, som drømmer om et udstillingssted for virksomhederne midt i Odder.

Odder: Vi har en masse små fødevareproducenter og butikker. De kunne fortjene lidt mere opmærksomhed, fordi de kan få mundvandet til at løbe.

Det mener Finn Gormsen, som gerne vil have have mundene til at blive fugtige på Centralhotellet.

- En forretning vil nok give problemer med fødevarereglerne. Men det handler lige så meget om promovering. Det kunne være et showroom eller et udstillingslokale, eventuelt som butik med smagsprøver. Så kunne man selv køre ud til den enkelte butik, siger Finn Gormsen.

Annonce

Han har henvendt sig til Spørg Folkebladet om Odder med sin ide.

- Det er tit Fru Møller, der bliver snakket om, men der ligger så mange andre små steder rundt omkring. Der er osteudsalget i Saxild og bryggeriet Stormgården i Halling. Det skulle være for at promovere de små erhverv i stedet for, at det hele bare er kultur, billeder eller udstillinger, siger Finn Gormsen.

Dagens spørger

Dagens spørger, Finn Gormsen, har spurgt: Jeg undrer mig en del over, at kommunen og kulturforeningen ikke gør mere for at promovere vores fine land- og lokalbutikker overfor tilflyttere og turister.

Centralhotellet kunne jo fint være et udstillingsvindue for de lokale landbutikker såsom Fru Møllers, Groft, Dinesen, Alrø Købmandsgaard og Lone landmand som eksempler.

Der er sikkert mange flere som gerne vil være med, og dette kan så kombineres med noget kulturelt i samme bygning, dog vil der være mulighed for en form for indtjening i stedet for blot udgifter til koordinatorer og kulturelle indslag

Han skriver til avisen, at han undrer sig over, at kommunen og kulturforeningen ikke gør mere for at slå på tromme for de lækre mad- og drikkevarer her fra egnen.

Kan leje sig ind

Avisen har sendt spørgsmålet videre til projektleder Louise Holmegaard. Hun har styr på kommunens arbejde med at udvikle midtbyen med forskellige tiltag, blandt andet at skabe liv på Centralhotellet. Der sker blandt andet gennem det såkaldte Bymidteforum.

- Vi har prøvet at sætte det i gang før, men de fungerer jo godt, hvor de er. De fleste at dem, der bliver nævnt, er på vores mailingliste i Bymidteforum, så de kender mulighederne. Vi kan godt facilitere et samarbejde og for eksempel få folk til at mødes ved en afprøvning på Centralhotellet. Så kan man jo leje sig ind hos ejeren med et lille outlet, eller hvad det nu er, man vil prøve. Det kunne være spændende at få sådan en ting til at fungere side om side med aktiviteterne, siger Louise Holmegaard.

Avisen har også kontaktet Odder Kulturforenings formand, Tine Mynster, som kastede Finn Gormsens spørgsmål på bordet ved et bestyrelsesmøde.

Men foreningen har ikke til formål selv at lave arrangementer og begivenheder. Kulturforeningen er en slags paraplyorganisation, der samler kulturaktører i et fællesskab og fordeler en pulje penge fra kommunen til kulturel udfoldelse.

Annonce

Idéen er skøn

- Vi er ikke tovholder på den slags projekter, og vi går ikke ind i sådanne samarbejder. Vi er selv som forening bevidste om de her små, særegne spisesteder, vi har, og vi bruger dem, når vi har medlemsarrangementer. Det er jo erhvervsvirksomheder, han nævner, siger Tine Mynster.

- Er det et behov, som virksomhederne har givet udtryk for? Som borger ville jeg synes, det var skønt, hvis den her håndfuld virksomheder kunne gå sammen og lave en bod eller forretning. Jeg synes faktisk ikke, det er et kulturprojekt. Men får vi en café på hotellet, så vil jeg virkelig arbejde for, at det bliver sådan en café med lokale produkter, siger Tine Mynster.

Spørg Redaktionen

Har du et spørgsmål eller en undren, som du gerne vil have Horsens Folkeblad til at undersøge?

Send det til os via spørgeboksen på spoerg.hsfo.dk. Så er du med til at præge, hvad avisen går i dybden med.

Folkebladet vil jævnligt kigge på spørgsmålene, og så vil vi på Odder-redaktionen tage dit input med til et redaktionsmøde.

Finn Gormsen håber, at nogle vil gribe idéen i luften.

- Det kan godt være, at der skal en primus motor til. Men det bliver ikke mig, jeg har et arbejde ved siden af. Men der blev eftersøgt idéer, og her er en. Jeg har boet i Odder siden 1998 og jeg håber, at hele pladsen foran hotellet, altså Torvet, bliver lavet pænt. Sæt Torvet i stand, så det kommer til at shine lidt mere. Og Centralhotellet kan bruges som samlingspunkt. Man kan sagtens sige, at det er stedet, hvor der er udeservering - også fra de andre aktører på Torvet, siger Finn Gormsen.

Han tænker på Mosters Café og Smiley Frozen Yogurt og Pizza, der har borde og stole på Torvet.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Biffen viser "Venuseffekten"

Annonce
Annonce
Odder Avis

Kom til juleudstilling på den Gamle Station

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

En læser undrer sig: Hvordan kan fitnesscenter sende regninger ud med fem års forsinkelse?

Odder Avis

Ordentlighed i planlægningen udbedes, tak!

Odder Avis

Vi vil være vagthund

KOMMUNALVALG

Se kortet: Her bor den nye kommunalbestyrelse i Odder

Odder Avis

Afgående seniorrådsformand: Fremmødevalg viste sig at være en god beslutning

Odder Avis

Spændingen er udløst: Caroline og Reece fra Dyngby blev årets nybyggere

Odder Avis

Prisen på tv-pakker stiger, til gengæld kan alle se TV2 News

Odder Avis

Puk Damsgård får højskoles pris Den Gyldne Grundtvig 2021

Odder Avis

16 meter langt målebånd fik ikke den ønskede effekt: Udvalg vil sende omstridt byggeri i høring

Odder Avis

Hvordan viser man sin protest mod højt byggeri? Man finder et 16 meter langt målebånd frem og hænger det op midt i byen

Odder Avis

Seniorrådet er igen fuldtalligt

Odder Avis

FGU bygger ud men mangler elever

Odder Avis

Kom til foredrag om nationalitet

Odder Avis

Nemmere, billigere og pænere: Hvem sagde, at den grønne omstilling var besværlig?

Odder Avis

Hjælp nu dine unger til at blive set i trafikken, så de kan komme sikkert frem

Odder Avis

Parteringsdrab kan sende samlever i fængsel på livstid: Har erkendt at han slog Freyja ihjel

Odder Avis

Valg til seniorråd: Stemmeprocenten højere end nogensinde

Odder Avis

Vil du begraves uden religiøse indslag, så er der nu hjælp at hente

Odder Avis

Se det nye byråd: Her er alle, der er valgt ind i kommunalbestyrelsen

Odder Avis

Brodebat: Vind i sejlene for modstanderne - det øger håbet om, at vi kan få lov til bevare naturen og passe bedre på hinanden og på miljøet

Odder Avis

DF fik læsterlige klø: Vælgerne tog flugten

Annonce