Annonce
Odder Avis

Fra enmandshær til familiefred: Kølemanden.dk har sikret familiefreden

Michael og Tinna Møller er gået sammen om firmaet Kølemanden.dk Foto: Ludvig Dittmann
Livet som selvstændig kræver mange timer. Men faktisk kan det også bringe balance og ro i en familie. Det ved familien Møller alt om.
Annonce

Saksild: For lidt over et år siden tog familien Møller et skridt af de større. De gik all in på at skabe deres eget familiefirma. Og det på trods af at de ingen anelse havde om, hvordan økonomi og familieliv ville komme til at hænge sammen.

Det laver Kølemanden.dk

Kølemanden.dk sælger, monterer, reparerer og servicerer både varmepumper, airconditions og køle/ fryseanlæg.

Derudover udlejer Kølemanden.dk næsten alt til festen – lige fra popcorn - og slushicemaskiner til køle - og toiletvogne.

Michael Møller har siden 2012 drevet firmaet Kølemanden.dk. Men da han og konen Tinna Møller i midten af 2019 opkøbte udlejningsdelen af konkursboet Antirust Horsens, begyndte det for alvor at tage fart. Hidtil havde Michaels arbejde primært bestået af at sælge, montere, reparere og servicere både varmepumper, airconditions og køle/ fryseanlæg. Men efter overtagelsen af Antirust fik han pludselig så travlt, at konen Tinna skulle inddrages i firmaet. Derfor forlod hun i september 2019 sit job som advokatsekretær, og gjorde Kølemanden.dk til et vaskeægte familieforetagende.

Michael kører ofte ud til kunder og reparer og montere køle - og varmeenheder.  Foto: Ludvig Dittmann

- Vi anede ikke hvad vi gik ind til, da vi lavede firmaet til et familiefirma. Men når vi ser tilbage, har vi ikke fortrudt et sekund. Vi ser vores børn mere, og vi elsker begge to at gå på arbejde om morgenen, siger Tinna Møller.

Rollerne imellem mand og kone er tydeligt opdelt, og Michael tager sig af det praktiske, mens Tinna står for regnskab, hjemmeside og marketing. Den 14-årige søn Christian hjælper ivrigt med, når han kan, mens det yngste familiemedlem, Christoffer på 11, må vente et par år endnu.

Annonce

Udlejning hitter

Den voksende mængde af ordrer kom grundet et øget fokus på udlejning af hovedsaglig køle - og toiletvogne, som kunderne kan komme og hente alle ugens dage. Og den mulighed bliver fortsat ivrigt benyttet af kunder i det østjyske. Faktisk så meget at håbet er, at man kan udvide flåden af toiletvogne.

- Vi oplever stor interesse for leje af toiletvogne. Nu har det været et lidt underligt år grundet corona, men vi håber på, at vi kan få endnu flere toiletvogne, når tingene forhåbentlig normaliserer sig lidt mere, siger Michael Møller.

Der er masser af trailere i på parkeringspladsen i Saksild. Men der er plads til mange flere. Foto: Ludvig Dittmann

Udover forøgelsen i antallet af toiletvogne er der ikke de store armbevægelser hos familiefirmaet i Saksild. Mængden af toiletvogne kan kun stige, fordi det ikke kræver store mængder af ekstra arbejdstimer. Prioriteterne er nemlig helt klare hos familien.

- Vi har ikke ambitioner om at blive et kæmpestort firma. Det skal løbe rundt, og vi skal have det godt med det. Familien er det vigtigste, og der passer firmaets nuværende størrelse rigtig godt, siger Tinna Møller.

Annonce

Efter regnen kommer solen

Som for så mange andre erhverv var foråret en lang og ordrefattig tid for Kølemanden.dk. Familiefirmaet havde kun kørt i nogle måneder, inden det hele blev bremset.

- Marts måned var rigtig hård. Alle ordre blev aflyst, og jeg havde kort tid inden opsagt mit job som advokatsekretær. Så der var utrolig stor usikkerhed for os i foråret, da ordrene pludselig ikke kom længere, siger Tinna Møller.


Førhen så vi ikke hinanden så meget, som vi gerne ville. Michael drev firmaet selv, og jeg arbejdede også en del. Men fordi vi nu har firmaet sammen, kan vi se hinanden mere og har en fælles ting, som er med til at binde os endnu mere sammen. Firmaet har skabt bedre balance.

Tinna Møller


Men som solen kom højere og højere op på himlen, og corona gav mere og mere lov til at forsamles, var danskerne klar til fest. Parret oplevede en normalisering gennem juni måned, og siden sommer har ordreniveauet været mere normalt.

- Det er som om, at folk har manglet at feste i løbet af foråret, så nu er der en lyst til at hygge sig efter de gældende regler, og det er der mange, der gør ved eksempelvis havefester, og der bruger de os til udlejning af diverse festmaskiner og vogne, siger Michael Møller.

Annonce

Der er aldrig fri

Med jævne mellemrum ynder familien at holde fri. Gerne til Sydafrika hvor familien flere gange har nydt solens stråler. Men aldrig mere end ti dage. For firmaet skal passes, og telefonen ringer alligevel. Også selvom man er i Sydafrika. Men det er et vilkår, når man er selvstændig, og faktisk gør det ikke det store.

- Jeg nyder at tage på arbejde. Også selvom det er klokken 19.30 en mandag. Af og til vil Christian (ældste søn red.) med, og så kommer han det. Det er jo ikke så ofte jeg arbejder klokken 19.30 en mandag, så som det er lige nu er det helt fint, siger Michael Møller.

Netop sønnerne vil med så meget som muligt, og det har gjort, at synergien i familien er blevet langt bedre.

- Førhen så vi ikke hinanden så meget, som vi gerne ville. Michael drev firmaet selv, og jeg arbejdede også en del. Men fordi vi nu har firmaet sammen, kan vi se hinanden mere og har en fælles ting, som er med til at binde os endnu mere sammen. Firmaet har skabt bedre balance, siger Tinna Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

BNBO: Fire ting du skal vide

Odder Avis

Lyd på

Odder Avis

Donation: Kulturhub får støtte

Annonce